Kaspersky PURE τώρα και στην Ελλάδα

by Stefanos Kofopoulos • On 13-08-2010 • AT 4:24 pm • 14 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

Kaspersky PURE

Διαθέσιμο και στην Ελλάδα για 70 ευρώ, το Kaspersky PURE είναι η λύση για όλα τα προβλήματα του υπολογιστή και όσα ακόμα δεν έχουν παρουσιαστεί. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Kaspersky αφού πουλάει σε ένα πακέτο antivirus, parental control, password manager, backup, encryption, PC tune-up, home network security και την εντυπωσιακή δυνατότητα για έλεγχο προγραμμάτων και ό,τι φαίνεται επικίνδυνο μέσα σε ένα sandbox. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το PURE δεν είναι απλά μια λύση για προστασία από ιούς και malware γενικά αλλά ένα πλήρες πακέτο που αναλαμβάνει έλεγχο και προστασία του υπολογιστή σχεδόν σε κάθε επίπεδο που αφορά τον απλό χρήση και λίγο παραπάνω. Προφανώς με ένα τέτοιο πακέτο εγκατεστημένο σε κάθε υπολογιστή αυτό που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη είναι η ασφάλεια σε συνάρτηση με τους πόρους του συστήματος που θα διατεθούν για τον έλεγχο αρχείων, δικτύου κλπ.

Ακολουθεί και το press release.

Η Kaspersky Lab, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης λύσεων ασφαλούς διαχείρισης περιεχομένου, παρουσιάζει το Kaspersky PURE, μια ολοκληρωμένη λύση για την προστασία των οικιακών δικτύων.

H Kaspersky Lab έχει εφαρμόσει μια νέα προσέγγιση σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του προϊόντος και τη στρατηγική marketing. Το όνομα του, Kaspersky PURE, επιλέχθηκε για να δείξει πως πρόκειται για μια καθαρή, γνήσια και ολοκληρωμένη λύση. Πιστεύουμε πως κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει τις αμέτρητες ευκαιρίες που προσφέρουν οι σύγχρονοι υπολογιστές και το Internet, με ασφάλεια και σιγουριά ξέροντας ότι είναι κατάλληλα προστατευμένος.

Με την παρουσίαση του Kaspersky PURE, η Kaspersky Lab συστήνει μια νέα σειρά προϊόντων που φροντίζουν για ένα ασφαλές και παραγωγικό ψηφιακό περιβάλλον, για όλες τις λειτουργίες που χρησιμοποιεί ο καθένας στον υπολογιστή του. Το Kaspersky PURE συνδυάζει ολοκληρωμένη προστασία από όλους τους τύπους απειλών που προέρχονται από το Διαδίκτυο με νέα, βελτιωμένα χαρακτηριστικά όπως: οι διευρυμένες λειτουργίες γονικού ελέγχου, το backup δεδομένων, τα εργαλεία κρυπτογράφησης, ένα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης κ.α. Επιπλέον, το Kaspersky PURE προσφέρει τη δυνατότητα διαχείρισης ολόκληρου του οικιακού δικτύου σας και προσαρμογής των ρυθμίσεων ασφάλειας του web browser και του λειτουργικού σας συστήματος από οποιονδήποτε υπολογιστή στο δίκτυο.

Το Kaspersky PURE διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά που ήδη ξέρουν και εμπιστεύονται οι χρήστες των λύσεων Kaspersky Anti-Virus και Kaspersky Internet Security, συμπεριλαμβανομένης και της μοναδικής τεχνολογίας Sandbox, η οποία επιτρέπει την εκτέλεση «ύποπτων» εφαρμογών σε ένα ασφαλές, εικονικό περιβάλλον, προχωρώντας έτσι σε προνοητική αναγνώριση άγνωστων απειλών, έλεγχο εφαρμογών και περιορισμούς στο επίπεδο πρόσβασης που έχουν ύποπτα προγράμματα σε κωδικούς πρόσβασης, logins, προσωπικές πληροφορίες και ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος.

Για όσους έχουν παιδιά, το σύστημα Διευρυμένου Γονικού Ελέγχου του Kaspersky PURE βοηθά στον περιορισμό του χρόνου που οι ανήλικοι περνούν στον υπολογιστή, ελέγχει την πρόσβαση σε συγκεκριμένα προγράμματα και στο Διαδίκτυο και μπλοκάρει τους χρήστες που προσπαθούν να ανοίξουν ιστοσελίδες με περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικους, ενώ ταυτόχρονα σας ενημερώνει γι’ αυτό. Η λειτουργία ελέγχου εφαρμογών Instant Messaging μπορεί να ρυθμιστεί για να μπλοκάρει μηνύματα που περιέχουν άσεμνες εκφράσεις ή προκαθορισμένες λέξεις, όπως η διεύθυνση του σπιτιού σας και ο τηλεφωνικός σας αριθμός.

Η έννοια «προστασία δεδομένων» δε σημαίνει μόνο την προστασία από κακόβουλα προγράμματα και εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Μια ανεπιθύμητη διακοπή του ρεύματος μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στον σκληρό σας δίσκο και μαζί με αυτό, σε όλα σας τα έγγραφα, τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε αποθηκεύσει. Το Kaspersky PURE περιλαμβάνει ένα ειδικό module που σας βοηθά να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας και να τα ανακτήσει, αν χρειαστεί. Το module μπορεί να ρυθμιστεί με τρόπο που θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας. Μπορείτε να το τροποποιήσετε ώστε να πραγματοποιεί προγραμματισμένα backups όλων των δεδομένων σας ή να επιλέγει μόνο συγκεκριμένα αρχεία ή φακέλους μεγάλης σημασίας για εσάς. Τα επιλεκτικά backups πραγματοποιούνται μόνο σε όσα αρχεία τροποποιήθηκαν στο χρόνο που μεσολάβησε από την τελευταία φορά που αποθηκεύθηκαν για να δημιουργηθεί ένα αντίγραφο ασφαλείας, διατηρώντας με αυτό τον τρόπο, χώρο στο σκληρό δίσκο για τα υπόλοιπα backup. Προηγούμενες μορφές των αρχείων σας μπορούν να αποθηκευθούν σε συγκεκριμένα σημεία ανάκτησης, επιτρέποντας έτσι την επανεμφάνιση τους σε περίπτωση κατά λάθος διαγραφής τους.

Η εγκατάσταση και η ρύθμιση ενός πλήρους συστήματος ασφαλείας για οικιακό δίκτυο, το οποίο θα ανιχνεύει το κακόβουλο λογισμικό και θα διαχειρίζεται το backup και τον γονικό έλεγχο, μπορεί να είναι χρονοβόρα διαδικασία, αλλά χάρη στο Kaspersky PURE, ένα μόνο άτομο με διαχειριστικά δικαιώματα μπορεί εύκολα να τη διαχειριστεί από οπουδήποτε μέσα στο δίκτυο. Με λίγα μόνο κλικ μπορείτε να δείτε την κατάσταση ασφαλείας του δικτύου σας, ενώ αναφορές και επισημάνσεις που φτιάχνει αυτόματα το σύστημα, σας κρατάνε ενήμερους για κάθε συμβάν στο δίκτυο. Οι άδειες χρήσης του Kaspersky PURE διατίθενται για έναν, τρεις ή πέντε υπολογιστές.

Εκτός των άλλων σημαντικών λειτουργιών του προϊόντος, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν το χρήστη να αισθάνεται απόλυτα ασφαλής, το Kaspersky PURE περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης που μπορεί να γλιτώσει πολύ χρόνο για το χρήστη. Αυτή η λειτουργία θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μοναδικούς, δυνατούς κωδικούς πρόσβασης για το email, τα forums, τα blogs και τους online τραπεζικούς σας λογαριασμούς, ενώ ακόμη εισάγει αυτόματα τα στοιχεία σας όταν κάνετε login. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να ρυθμίσετε το πρόγραμμα να ξεκινά αυτόματα ή χειροκίνητα, όπως εσείς προτιμάτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο σαν κλειδί στον ψηφιακό σας κόσμο, χωρίς καν να χρειαστεί να το βγάλετε από την τσέπη σας. Από τη στιγμή που βρίσκεται εντός της εμβέλειας του υπολογιστή σας, το Kaspersky PURE θα ανιχνεύσει το τηλέφωνο σας μέσω Bluetooth και θα ξεκλειδώσει αυτόματα τη βάση δεδομένων με τους κωδικούς πρόσβασης.

Για να αισθάνεστε ότι τα δεδομένα σας είναι ασφαλή, χρειάζεται κάτι περισσότερο από το απλό μπλοκάρισμα των απειλών που εμφανίζονται όταν βρίσκεστε online. Ακόμη και όταν ο υπολογιστής σας είναι κλειστός και η λύση ασφάλειας που χρησιμοποιείται έχει απενεργοποιηθεί, οι hackers μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει στο σκληρό σας δίσκο ή στη USB συσκευή σας. Με τη λειτουργία των κρυπτογραφημένων containers του Kaspersky PURE, μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι ότι τα πολύτιμα δεδομένα σας, δε θα πέσουν στα χέρια των κυβερνοεγληματιών, ακόμη και αν ο σκληρός σας δίσκος χαθεί ή κλαπεί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε ένα κανονικό backup στα δεδομένα που έχουν αποθηκευθεί στα containers. Αν δε χρειάζεστε πια συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους, η διαγραφή τους με το Kaspersky PURE διασφαλίζει ότι δεν μπορούν να ανακτηθούν αργότερα, ακόμα και με χρήση εξελιγμένων τεχνικών ανάκτησης δεδομένων.

Το Security+ toolkit του Kaspersky PURE θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος και του browser σας. Το προϊόν αναλύει τις ρυθμίσεις αυτές που είτε είναι κρυμμένες, είτε συνήθως τις προσπερνάμε και σας προτρέπει να αναλάβετε δράση, αν κάποια από αυτές αποτελεί απειλή για το ψηφιακό σας «ευ ζην».

«Οι λύσεις ασφαλείας πάντα εξελίσσονται ταυτόχρονα με τις ψηφιακές απειλές. Η εμφάνιση των πρώτων ιών για τους υπολογιστές προκάλεσε την ανάπτυξη των πρώτων προϊόντων antivirus. Η άφιξη των πρώτων απειλών που εξαπλώνονται μέσω του Διαδικτύου, έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη λύσεων Διαδικτυακής Ασφάλειας. Τώρα που πολλοί χρήστες συνηθίζουν να αποθηκεύουν τους ψηφιακούς τους πόρους σε ηλεκτρονική μορφή, προέκυψε η ανάγκη για νέου τύπου ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρουν προστασία από όλες τις μορφές ψηφιακών απειλών και ελαχιστοποιούν τους κινδύνους», δήλωσε ο κ.Eugene Kaspersky, Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέσουμε τη νέα μας λύση, το Kaspersky PURE, σε ολόκληρη την κοινότητα των χρηστών. Αυτό το προϊόν ενσωματώνει ένα μοναδικό συνδυασμό κορυφαίων τεχνολογιών και προσφέρει αξιόπιστη προστασία από «ψηφιακή μόλυνση» κάθε είδους. Με το Kaspersky PURE δεν χρειάζεται πλέον να είσαι ειδικός για να διατηρήσεις την ψηφιακή σου ζωή τακτοποιημένη και ασφαλή. Η νέα μας λύση θα αναλάβει να το κάνει αυτό για εσάς», συμπλήρωσε.

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Οι πωλήσεις του Kaspersky PURE αναμένεται να ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο του 2010. Η κορυφαία λύση της Kaspersky Lab θα διατίθεται και σε ελληνική έκδοση. Υπεύθυνη για τη διανομή και την τεχνική υποστήριξη είναι η εταιρεία Talos Software & IT, ο επίσημος συνεργάτης της Kaspersky Lab για την ελληνική αγορά. Η νέα καινοτόμος λύση της Kaspersky Lab θα διατίθεται μέσω όλων των μεγάλων αλυσίδων ηλεκτρονικών ειδών και σε πάνω από 300 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Η τιμή του Kaspersky PURE (άδεια ενός έτους για έναν υπολογιστή) είναι € 70, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νέα κορυφαία λύση της Kaspersky Lab, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.kaspersky.com/homeuser

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

14 ΣΧΟΛΙΑ

 1. prepei na nai poli kalo alla kai poli vari san programma gia to pc…

  • Θα το εκτιμούσα αν χρησιμοποιούσες Ελληνικούς χαρακτήρες στα σχόλια σου.

   Νομίζω ότι είναι όσο βαρύ όσο τα άλλα προγράμματα της κατηγορίας. Μέχρι πρόσφατα και από αυτά που είχα δοκιμάσει το kaspersky antivirus ήταν από τα πιο ελαφριά αν όχι το πιο ελαφρύ. Για κάποιους όμως το να χάσουν μερικούς πόρους από το PC αλλά να ξέρουν ότι είναι ασφαλείς είναι σημαντικό, πάρα πολύ σημαντικό ειδικά όταν μιλάμε για το λογιστήριο μιας μικρής εταιρείας κλπ. Το κόστος με αυτό που προσφέρει το PURE για ένα χρόνο είναι απλά αστείο.

 2. Και η τιμή του καλή είναι και η προστασία που προσφέρει το ολοκληρωμένο πακέτο είναι αναμφισβήτητη. Όσο για το βάρος του νομίζω ότι δεν έχει διαφορά με υπόλοιπα πακέτα της αγοράς. Αλλά τελικά δε νομίζω ότι, μπροστά στην αξιοπιστία και ασφάλεια ενός εργαλείου, θα πρέπει να σκεφτόμαστε μια ελάχιστη κατανάλωση πόρων.

 3. Το έχω δοκιμάσει, αλλά βαρύ. Πολύ βαρύ παιδιά… Κακά τα ψέματα υπάρχουν και καλύτερες λύσεις antivirus (trustport – φοβερές αξιολογήσεις απο διεθνής οίκους ή sophos- πολύ ελαφρύ και αξιόπιστο) αλλά και backup (system recovery for desktop της Symantec). Για ένα pc το συνολικό κόστος είναι σχεδόν το ίδιο και σίγουρα μιλάμε για καλύτερα εργαλεία. Το kasperky antivirus έχει ¨πέσει” πολύ σε επιδόσεις…

  • Ενδιαφέρουσες δυνατότητες το trustport. Με τι antivirus engine το τρέχεις;

   • τρέχω τα AVG, Norman and Dr.Web και είναι οτι καλύτερο εχω βαλει στο pc μου τα τελευταια χρόνια για την προστασία του.
    Είχα βρει οτι υπάρχει και κάποιος διανομέας για την Ελλάδα αλλά sorry δεν θυμάμαι ποιά εταιρεία ειναι…. αλλά θα το ψάξω μόλις επιστρέψω γιατί λήγει το demo και θα το αγοράσω σίγουρα. Το parental του είναι πραγματικό εργαλείο.

   • Οι επιλογές για τα engines γίνονται μία την φορά ή μπορεί να τρέχεις μια για real time file scanning και μια για online malware; Έχεις δοκιμάσει να αγοράσεις άδεια χρήσης για άλλο scanning engine;

    Ναι, αν βρεις για τον διανομέα Ελλάδα άφησε σχόλιο γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον.

   • βρήκα τον διανομέα. Είναι η md5 (www.md5.gr). Είχα πάρει απο εκεί και κάποια rsa tokens για το γραφείο… Μικρός ο κόσμος, ακόμα πιο μικρή η αγορά ;)
    θα μιλήσω μαζί τους στο τέλος του μήνα που θα επιστρέψω. Αν κάνεις εσύ επικοινωνία και έχεις νέα, μου λες. Δεν εχω ενεργοποιήσει άλλες μηχανές ούτε ξέρω πως γίνεται, εχω trial έκδοση. Αν μάθεις μέχρι να έρθω κάνε σχόλιο…

   • Yessss! Θα επικοινωνήσω μαζί τους και θα ενημερώσω σχετικά. Ευχαριστώ πολύ

 4. μία λέξη. Microsoft Security Essentials, δεν βρίσκω κανένα λόγο να βάλει κάποιος άλλο antivirus εκτός απο αυτό, είναι τσάμπα, super-light και πάρα πολύ καλό. Για ποιό λόγο να δώσω 70 ευρώ να βάλω Kaspersky?

  • Προφανώς και είναι εξαιρετική λύση το MSE αλλά κάνει μόνο ένα από τα πράγματα που προφέρουν οι ολοκληρωμένες λύσεις τύπου Kaspersky PURE.

 5. Καλό το MSE αλλά το parental control του Kaspersky νομίζω ότι είναι αναγκαίο. Φυσικά αν έχεις πιτσιρίκια.

 6. είμαι φανατικός του Kaspersky και έχω το Pure αγορασμένο επίσημα από τότε που κυκλοφόρησε. όταν χρησιμοποίησα το spybot για προληπτικούς λόγους διαπίστωσα οτι είχα γεμίσει από trojans. φυσικά μου έφυγε η ψυχή. μήπως μπορείτε να με ενημερώσετε πως χρησημοποιώ αυτά τα προγράμματα που αναφέρατε πιο πάνω; (trustport,Dr.Web) είναι καλά; γιατί με το Kaspersky έχω κλονιστεί.

  • αυτό είναι πλέον το πρόβλημα του kaspersky, δεν έχουν εχουν αναπτυχθεί οι μηχανές τους, νομίζω… Δεν ξέρω, αλλά το ακούω συχνά σαν πρόβλημα. Αν θέλεις να βάλεις το trustport νομίζω οτι θα πρέπει να μιλήσεις με την εταιρεία που τα φέρνει και θα σου πούν σχετικά, φαντάζομαι…

Top

Show Buttons
Hide Buttons