Η Kaspersky παρουσίασε τη νέα γενιά της λύσης Kaspersky Password Manager

by George Polyzos • On 10-04-2018 • AT 1:00 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Πλέον, η λύση Kaspersky Password Manager όχι μόνο αποθηκεύει στοιχεία σύνδεσης/κωδικούς πρόσβασης, αλλά και δεδομένα πληρωμής καθώς και σαρώσεις και φωτογραφίες εγγράφων τα οποία το προϊόν είναι σε θέση να αναγνωρίσει.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα στην οποία συμμετείχαν 14.552 ερωτηθέντες από 30 χώρες παγκοσμίως, ο μέσος ενήλικος χρήστης του Διαδικτύου διαθέτει 14 λογαριασμούς, υπηρεσίες ή εφαρμογές που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης. Σε μια εποχή υπερφόρτωσης πληροφοριών, το Kaspersky Password Manager διασφαλίζει ότι οι χρήστες πρέπει να θυμούνται έναν κύριο κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια ασφαλή «αποθήκη» που περιέχει τα στοιχεία σύνδεσης, τους κωδικούς πρόσβασης, τις επαφές, τα στοιχεία τραπεζικών καρτών και πολλά άλλα.

Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται σε κρυπτογραφημένη μορφή και εισάγονται αυτόματα στις αντίστοιχες φόρμες εγγραφής σε ιστότοπους. Επίσης συγχρονίζεται στους υπολογιστές και τις φορητές συσκευές ενός χρήστη, καθώς και στη διαδικτυακή έκδοση της λύσης στο My Kaspersky portal. Κανένας άλλος παρά μόνο ο ίδιος ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τον κύριο κωδικό πρόσβασης – χωρίς αυτόν, η ανάκτηση δεδομένων, ακόμη και μέσω της τεχνικής υποστήριξης της Kaspersky Lab, θα είναι αδύνατη.

Η νέα έκδοση της λύσης έρχεται τώρα με την επιλογή αποθήκευσης και αυτόματης εισαγωγής της διεύθυνσης χρήστη και των τραπεζικών του δεδομένων σε ιστότοπους πληρωμών. Για την παροχή πρόσθετης ασφάλειας για αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες και για την πρόληψη πιθανής κλοπής, το προϊόν μεταδίδει τις πληροφορίες αυτές σε ιστότοπους αφού πρώτα έχει επαληθευτεί η αξιοπιστία τους.

Το νέο Kaspersky Password Manager μπορεί επίσης να σαρώσει έναν υπολογιστή για εικόνες εγγράφων, για παράδειγμα, σαρώσεις διαβατηρίων ή ασφαλιστηρίων συμβολαίων, τα οποία αποθηκεύουν πολλοί άνθρωποι σε αυτή τη μορφή – για κάθε περίπτωση. Χάρη στην τεχνολογία που βασίζεται στη μηχανική μάθηση και σε μια αλγοριθμική προσέγγιση, το προϊόν καθορίζει αν μια εικόνα είναι έγγραφο και ζητά από τον χρήστη να το αποθηκεύσει σε ασφαλή φόρμα μέσα στο πρόγραμμα και να διαγράψει το μη κρυπτογραφημένο αντίγραφο εάν το επιθυμεί.

Η τεχνολογία δεν αναγνωρίζει το περιεχόμενο του εγγράφου και δεν αποστέλλει την εικόνα στους servers της Kaspersky Lab για επεξεργασία. Λειτουργεί τοπικά στη συσκευή του χρήστη και ανιχνεύει την παρουσία κειμένου σε εικόνες ανάλυσης ενός συγκεκριμένου μοτίβου γραμμών. Το Kaspersky Password Manager σαρώνει μόνο τη συσκευή για εικόνες με κείμενο, αν ο χρήστης ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία στις ρυθμίσεις του προϊόντος. Με τις φορητές συσκευές, είναι δυνατή η λήψη φωτογραφιών εγγράφων απευθείας από το πρόγραμμα – θα κρυπτογραφηθούν αμέσως χωρίς να παραμείνουν στη συσκευή σε απροστάτευτη μορφή.

Η δωρεάν έκδοση του Kaspersky Password Manager περιλαμβάνει 15 αποθηκευμένες καταχωρήσεις, οι οποίες μπορούν να είναι ένα ζεύγος ονόματος χρήστη/κωδικού πρόσβασης, μια διεύθυνση, ένας αριθμός τραπεζικής κάρτας, μια εικόνα ή κάποιο άλλο έγγραφο. Στην επί πληρωμή έκδοση, ο αριθμός των καταχωρίσεων είναι απεριόριστος. Ταυτόχρονα, όλα τα δεδομένα χρήστη μπορούν πλέον να ταξινομηθούν χειροκίνητα στο πρόγραμμα για ευκολία και γρήγορη πρόσβαση στις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες καταχωρήσεις.

Παράλληλα με όλες τις νέες λειτουργίες, η έκδοση αυτή του Kaspersky Password Manager περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για τα πιο πρόσφατα λειτουργικά συστήματα Windows, Mac, Android και iOS, καθώς και για φυσικά προγράμματα περιήγησης όπως το Safari και το Chrome. Επιπλέον, το FaceID μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί αντί του κύριου κωδικού πρόσβασης στις συσκευές iPhoneX, ενώ το TouchID μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές Android.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons