Kaspersky Hardware Antivirus

by Stefanos Kofopoulos • On 17-02-2010 • AT 4:12 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

kaspersky lab

Ετοιμαστείτε για την εποχή που το antivirus θα είναι hardware και όχι κάποιο πρόγραμμα που αγοράζετε ξεχωριστά. Θα έρχεται μαζί με τον σκληρό δίσκο χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσετε software. Εκεί δείχνει η πατέντα που κατοχυρώθηκε στον Oleg V. Zaitsev, Technology Expert στα Kaspersky Lab. Δεν είναι ξεκάθαρο πως ακριβώς θα λειτουργεί το σύστημα αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η ταχύτητα και η ασφάλεια. Με ξεχωριστό hardware να ελέγχει τον σκληρό, ο επεξεργαστής έχει ελεύθερους πόρους για να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Την ίδια ώρα, το hacking σε low level επίπεδο είναι πολύ πιο δύσκολο κάτι που πρακτικά κάνει πιο δύσκολη την δουλειά όσων θέλουν να πειράξουν το antivirus πρόγραμμα ώστε να μην λειτουργεί. Πότε και αν δούμε εμπορική εφαρμογή της πατέντας του Zaitsev μόνο ο χρόνος θα δείξει αλλά αφού τα Kaspersky Labs έχουν μπει στον χορό είμαι σίγουρος ότι και ο ανταγωνισμός θα αρχίσει αν χορεύει σύντομα.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άλλαξα το Avast με το Microsoft Security Essentials εδώ και τρίμηνο πρέπει να καταναλώνει λιγότερους πόρους γενικά δεν αντιμετωπίζω προβλήματα, το Avast μου εμφάνιζε 5 αρχεία με πρόβλημα αλλά δεν τα θυμάμαι καλά κάτι σαν Kernel System32 τα οποία όταν τα σάρωνα μεμονωμένα όμως μου τα εμφάνιζε OK τα αφαιρούσα αλλά αυτά εκεί πάλι την επομένη! αυτός είναι ο λόγος που άλλαξα με ψάρωνε, με μπέρδευε.
  Μετά την τοποθέτηση antivirus στο Spyware Doctor της PC tools το αντικατέστησα με το Ad-Aware θεώρησα ότι δεν είναι καλό να τρέχει δεύτερο antivirus.

  Τώρα σε Hardware περίεργο μάλλον σε συνδυασμό με λογισμικό αλλιώς πως να το εξηγήσω.

 2. Μου βρωμάει πολύς έλεγχος στην περίπτωση αυτή.
  Αν το κάνουν για antivirus θα το κάνουν και για άλλα (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) προγράμματα, για να πραγματοποιούν διάφορους ελέγχους και καλά στο όνομα της προστασίας. Προτιμώ ο δίσκος μου να είναι εντελώς άδειος όταν τον αγοράζω και να βάζω πάνω ό,τι θέλω εγώ, αλλά απ’ότι φαίνεται προχωράμε στην εποχή που στο όνομα του “καλού” όλα θα ελέγχονται με αμφισβητήσιμες προθέσεις…Γνώμη μου έτσι ?

  • Ο δίσκος άδειος θα είναι, απλά το chip με το hardware antivirus μπορεί να βρίσκεται πριν από τον controller του δίσκου. Φαντάσου το σαν GPU ή σαν random key generator κλπ. Αν θα γίνει και πως θα υλοποιηθεί έτσι ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμο και όχι περιοριστικό μένει να το δούμε.

   • Το κατάλαβα ότι θα είναι άδειος όπως το εννοείς, δεν εννοούσα ότι θα έχει κάτι γραμμένο πάνω του σε επίπεδο bit & byte – στο κάτω-κάτω αν ήταν έτσι το τραβούσα ένα format και το καθάριζα.
    Με το Antivirus Processing Unit (APU) όμως να παραμονεύει συνεχώς, δεν μου αρέσει η ιδέα. Και αν είναι μόνο για antivirus πάει κι έρχεται, αλλά βλέπω και άλλα να έρχονται…
    Σκέψου άλλα units που θα ελέγχουν :
    – τα spam,
    – άλλο που θα ελέγχει αν το site που πας να δεις είναι καλό ή κακό,
    – άλλο unit που θα ελέγχει αν έχεις αγορασμένο λογισμικό,
    – άλλο που θα ελέγχει τί έχεις δει και θα σου προτείνει τί άλλο μπορείς να δεις
    – και βέβαια άλλο που όχι απλά θα σου προτείνει αλλά θα σου επιβάλει και τί πρέπει να δεις (αυτό βεβαια θέλει τον καιρό του)

    Δεν είμαι κανένας τρελαμένος με τους φουτουριστικούς ψηφιακούς κινδύνους κλπ, αλλά συγκρίνοντας ότι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια τα βλέπω να’ρχονται…

 3. Δηλώνω πως δεν πρόκειται να δώσω καθόλου χρήματα γιαυτό εδώ.
  τόσα χρόνια,ζούσαμε χωρίς αυτό.και στο κάτω κάτω,είμαστε στους τετραπύρηνους και σύντομα πάμε στους εξαπύρηνους.το antivirus δεν κάνει ποτέ full scan,και στην χειρότερη να πιάσει 25% χρήση.αν θέλουν λεφτά,να κάνουν κατι πρωτοποριακό και χρήσιμο και όχι νας μας κοροιδεύουν.
  δλδ αμα εγώ αποφασίσω οτι τέρμα τα windows θα μείνω με το kaspersky hardware antivirus στο χέρι?το καλό που τους θέλω να μην το ενσωμετώσουν στις μητρικές

Top

Show Buttons
Hide Buttons