Κανόνες στο δωρεάν roaming θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

by Nikos Kaimakamis • On 13-12-2016 • AT 11:52 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

roaming

Οι υπηρεσίες roaming θα είναι δωρεάν από τον Ιούνιο του 2017 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σπεύδει να θέσει το πλαίσιο για τη χρήση τους. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να ισορροπήσει τη ζήτηση των πολιτών για δωρεάν υπηρεσίες roaming στην Ευρώπη με την απαίτηση των παρόχων να διατηρήσουν το επίπεδο των κερδών τους από τις εν λόγω υπηρεσίες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Με σκοπό της να διατηρήσει ένα δίκαιο πλαίσιο χρήσης, η Κομισιόν θέλει να θεσπίσει κανόνες για τη δωρεάν χρήση του roaming στην Ευρώπη. Τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. έχουν στείλει τις προτάσεις τους και αναμένεται το τελικό ψήφισμα για τη θέσπιση του κανονιστικού πλαισίου με τη μορφή κοινοτικής οδηγίας.

Το πιο πιθανό είναι ότι όσοι έχουν κάποιο πρόγραμμα με απεριόριστη χρήση Internet από το smartphone τους, να είναι υποχρεωμένοι να έχουν κάποιους περιορισμούς στον όγκο των δεδομένων για χρήση μέσω roaming σε μια άλλη χώρα.

Οι πάροχοι ενδέχεται να προσφέρουν επιπλέον υπηρεσίες με κάποια λογική χρέωση για όσους θέλουν να έχουν ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες που απολάμβαναν και στη χώρα τους. Το σημαντικό είναι ότι μεγάλο μέρος από το σύνολο των υπηρεσιών roaming θα προσφέρεται δωρεάν στην Ευρώπη, με διαφοροποιήσεις κόστους να υπάρχουν για επιπλέον πακέτα και υπηρεσίες.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons