Καμπάνια για τη διάσωση της στολής του Neil Armstrong

by Nikos Kaimakamis • On 21-07-2015 • AT 12:58 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

neil armstrong suit

To Μουσείο Smithsonian σε συνεργασία με την πλατφόρμα Crowdfunding, Kickstarter, επιδιώκουν να διασώσουν την διαστημική στολή του Neil Armstrong. 

Η στολή του Neil Armstrong είναι ένα βασικό κειμήλιο της ιστορίας της διαστημικής εξερεύνησης και με την αφορμή της 46ης επετείου από τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στην Σελήνη, το Μουσείο Αεροπορίας και Διαστήματος Smithsonian, στην Ουάσινγκτον, στρέφεται στο κοινό μέσω του Kickstarter για μία καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων διαφορετική από όλες τις άλλες.

Ο σκοπός είναι να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα χρήματα για την διατήρηση και προετοιμασία της στολής του Neil Armstrong έτσι ώστε να μπορέσει να εκτεθεί στην 50η επέτειο από την αποστολή του Apollo 11 στη Σελήνη. Αυτό είναι προγραμματισμένο να γίνει το 2019. Μετά, η στολή θα γίνει μέρος της έκθεσης Destination Moon στο Μουσείο.

Μπορεί να προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ένα τόσο διάσημο μουσείο όπως το Smithsonian στρέφεται στο κοινό για την άντληση κεφαλαίων, αλλά είναι γεγονός ότι η χρηματοδότησή του δεν επαρκεί για τέτοιου τύπου εργασίες συντήρησης, όπως σημειώνει το CNET.

Η αναπαλαίωση της στολής περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού και χημικής ανάλυσης, καθώς και ψηφιακής αποτύπωσης που κάνουν το κόστος να εκτοξεύεται σε ύψη που φτάνουν τα 500.000 δολάρια. Μέχρι τη στιγμή που το CNET αναφέρθηκε στο θέμα, είχαν συγκεντρωθεί μόλις 23.500 δολάρια για το σκοπό αυτό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons