Κάμερα του MIT εντοπίζει κρυμμένα αντικείμενα

by Nikos Kaimakamis • On 24-12-2015 • AT 11:31 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Digital Imaging

mit camera

Οι ερευνητές του MIT κατάφεραν να δημιουργήσουν μία κάμερα που έχει την ικανότητα να εντοπίζει κρυμμένα αντικείμενα, αλλά και ανθρώπους πίσω από εμπόδια. 

Οι ερευνητές του MIT δεν χρησιμοποίησαν ακριβό εξοπλισμό για να θέσουν σε λειτουργία την κάμερά τους, αλλά βασίστηκαν στην τεχνολογία μικροκυμάτων χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Με τη χρήση των μικροκυμάτων μπορεί να γίνει ένα τρισδιάστατο μοντέλο των αντικειμένων που βρίσκονται πίσω από έναν τοίχο ή ένα εμπόδιο. Το καλό με τη διάταξη του MIT είναι ότι μπορεί να κάνει πολύ γρήγορα τον εντοπισμό αντικειμένων και ανθρώπων σε σχέση με την υπάρχουσα τεχνολογία.

Πρακτικά, η κάμερα του MIT θα μπορεί να εντοπίζει αντικείμενα σε πραγματικό χρόνο με την εκπομπή laser και τον υπολογισμό των ακτίνων φωτός που πέφτουν στο πάτωμα και αντανακλώνται πάνω στα αντικείμενα. Η κάμερα έχει τεχνολογία SPAD, δηλαδή είναι single photon avalanche diode και έχει την ικανότητα να τραβά εικόνες σε ταχύτητα 20 δισεκατομμυρίων καρέ το δευτερόλεπτο.

Η έρευνα στο MIT συνεχίζεται, με τους επιστήμονες να έχουν θέσει ως στόχο τους την ικανοποιητική λειτουργία της κάμερας σε συνθήκες καπνού ή ομίχλης, ενώ θέλουν η κάμερα να μπορεί να δει και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, προκειμένου να μπορεί να βρει πολλαπλές χρήσεις.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons