Καλύτερος ήχος Dolby Atmos στο ανανεωμένο Xbox One

by Nikos Kaimakamis • On 26-02-2019 • AT 10:55 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Gaming

To Xbox One αποκτά τη δυνατότητα βελτίωσης της ηχητικής εμπειρίας που προσφέρει στους κατόχους του, μέσα από το τελευταίο firmware update. 

Οι κονσόλες της οικογένειας Xbox One της Microsoft, μπορούν πλέον να υποστηρίζουν το Dolby Atmos, καθώς και να αναβαθμίζουν τον ήχο σε Dolby Atmos, ή κάτι που να φτάνει σε αυτό, μέσα από την ειδική επεξεργασία του ηχητικού σήματος ταινιών και παιχνιδιών που δεν είναι κωδικοποιημένα σε αυτό το ηχητικό πρότυπο. Το Dolby Atmos είναι αντικειμενοστραφές, με την έννοια ότι τα ηχητικά εφέ τοποθετούνται στον τρισδιάστατο χώρο, κάτι που μπορεί να βελτιώσει αισθητά την εμπειρία του gaming και όχι μόνο.

Πολλοί είναι οι τίτλοι που υποστήριξαν από το 2017, το νέο ηχητικό πρότυπο, αλλά η δυνατότητα upscaling του ήχου που θα προσφέρει πλέον η κονσόλα της Microsoft σε όλες τις εκδόσεις της, εκτιμάται ότι θα προσφέρει στο Xbox One ένα χαρακτηριστικό που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αγορά. Δεν αποκλείεται να επιλέξει κανείς να αποκτήσει ένα Xbox One για αυτό το χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Forbes, στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Θα πρέπει να τονιστεί πάντως, ότι είναι καλύτερο να υπάρχει εξαρχής κωδικοποίηση Dolby Atmos σε μία παραγωγή, παρά να γίνεται χρήση του upscaling του ήχου, αλλά και πάλι, αυτό το στοιχείο είναι μία αισθητή αναβάθμιση της όλης εμπειρίας.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons