Καλύτερα των εκτιμήσεων τα οικονομικά αποτελέσματα του Facebook

by Nikos Kaimakamis • On 03-11-2016 • AT 1:22 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet Newsroom

facebook-social-network-app-smartphone

To Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών, αλλά οι μετοχές του σημείωσαν πτώση.

Τα οικονομικά αποτελέσματα του Facebook για το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν υψηλότερα από όσα προέβλεπαν οι οικονομικοί αναλυτές, αλλά η μετοχή του πλέον δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου του πλανήτη είχε πτωτική πορεία, μετά από τις προειδοποιήσεις για μείωση της ανοδικής πορείας στο υπόλοιπο του 2016. Μάλιστα, για το 2017, οι αναλυτές σημειώνουν ότι αναμένεται να αυξηθούν και οι δαπάνες του Facebook, στοιχείο που συνετέλεσε και αυτό από την μεριά του στην πτωτική πορεία της μετοχής.

Κατά τα άλλα, το Facebook εμφάνισε 1.8 δισεκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2016, ενώ τα έσοδα από την online διαφήμιση για το Facebook κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου ανήλθαν στο ποσό των 7.01 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του Facebook φαίνεται ότι προέρχεται από τον κόσμο της mobile διαφήμισης. Τα καθαρά κέρδη του Facebook για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν, σύμφωνα με το Forbes στο ποσό των 2.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αναφορικά με τους χρήστες του, το Facebook είδε τον συνολικό αριθμό τους να αυξάνεται σε ποσοστό 17% περίπου μέσα σε ένα έτος. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Facebook είδε τους mobile χρήστες του να φτάνουν το 1 δισεκατομμύριο.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons