Καλύτερη διαχείριση κυκλοφορίας και αύξηση της οδικής ασφάλειας

by George Polyzos • On 12-03-2015 • AT 11:48 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

CONNECTED TRAFFIC CLOUD

Η Ericsson ανακοίνωσε το Connected Traffic Cloud, μια διαχειριζόμενη πλατφόρμα cloud που επιτρέπει την αμφίδρομη κοινή χρήση δεδομένων μεταξύ των συνδεδεμένων οχημάτων και των αρχών οδικής κυκλοφορίας.

Με το Connected Traffic Cloud, οι αρχές οδικής κυκλοφορίας έχουν πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα που χρειάζονται – καθώς επίσης κι ένα πολύ καλύτερο μέσο διάδοσης δυνητικά σωτήριων κυκλοφοριακών συμβουλών στους οδηγούς.

Με την προώθησή του, το Connected Traffic Cloud βελτιώνει σημαντικά την ικανότητα των αρχών οδικής κυκλοφορίας να επικοινωνούν με τους οδηγούς. Ενώ στην παρούσα στιγμή οι αρχές βασίζονται σε ένα συνδυασμό ραδιοφωνικής εκπομπής και ψηφιακής σήμανσης στο δρόμο, το Connected Traffic Cloud θα διευκολύνει την έγκαιρη και βάσει τοποθεσίας επικοινωνία με τους οδηγούς μέσω των οθονών των συνδεδεμένων συσκευών.

Επιπλέον, το Connected Traffic Cloud έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά την ικανότητα των αρχών οδικής κυκλοφορίας, να συλλέγουν και να αναλύουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από συνδεδεμένα οχήματα και συσκευές – εάν οι κάτοχοι των δεδομένων είναι πρόθυμοι να τα μοιραστούν.

Το Connected Traffic Cloud συνδυάζει τις εφαρμογές του κλάδου, την ενεργοποίηση υπηρεσιών, τη διαχείριση συνδεσιμότητας, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ολοκλήρωσης συστημάτων. Κάθε ένα από αυτά τα ξεχωριστά στοιχεία έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες διαχειρίσιμες πλατφόρμες cloud συγκεκριμένων κλάδων, όπως το Connected Vehicle Cloud και το Maritime ICT Cloud.

Κύριοι πελάτες του Connected Traffic Cloud αποτελούν οι αρχές οδικής κυκλοφορίας, που στην παρούσα στιγμή βασίζονται σε μια περιορισμένη ομάδα στοιχείων που παρέχονται από ένα σχετικά μικρό αριθμό αισθητήρων στους δρόμους και καμερών κυκλοφορίας. Μεταξύ άλλων πιθανών πηγών δεδομένων συγκαταλέγονται η αγορά ανταλλακτικών και εξαρτημάτων, οι φορητές συσκευές GPS και οι εφαρμογές πλοήγησης των smartphone.

Οι αρχές κυκλοφορίας χρησιμοποιούν τα δεδομένα που έχουν σήμερα για τη διαχείριση της ροής της κυκλοφορίας, για παράδειγμα,  στον έλεγχο φαναριών. Επιπλέον, χρησιμοποιούν τα στοιχεία που διαθέτουν για την παροχή συμβουλών κυκλοφορίας στους οδηγούς βοηθώντας τους να αποφεύγουν ενδεχόμενες επικίνδυνες οδικές καταστάσεις, για παράδειγμα, κλειστών λωρίδων και οδικών έργων.

Με το λανσάρισμα του Connected Traffic Cloud, η Ericsson ελπίζει να εμπνεύσει τη δημιουργία ενός ανοικτού οικοσυστήματος στο οποίο τα δεδομένα των συνδεδεμένων οχημάτων θα μοιράζονται για τη διευκόλυνση της ροής της κυκλοφορίας και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

[Δ.Τ. Ericsson]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons