Κακόβουλο το 94% της κυκλοφορίας στο Tor

by Nikos Kaimakamis • On 04-04-2016 • AT 10:28 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

hack the pentagon

To Tor network, o ανώνυμος τρόπος περιήγησης του Διαδικτύου, είναι αρκετά μολυσμένος σύμφωνα με τις μετρήσεις της CloudFare. 

H μελέτη της CloudFare δείχνει ότι το 94% της κυκλοφορίας στο Tor network αφορά σε κακόβουλες χρήσεις όπως είναι το spam, οι προσπάθειες phishing και άλλες ενέργειες. Μπορεί να βρει κανείς εκεί μεγάλο πλήθος απειλών, απάτες και προσπάθειες εντοπισμού των ευαίσθητων ή τρωτών σημείων στο σύστημα του χρήστη από τρίτους.

Φυσικά, από τις κακόβουλες χρήσεις δεν θα μπορούσε να λείπει το spam, το οποίο φαίνεται να είναι εκ των ων ουκ άνευ σε τέτοιες περιπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η CloudFare έχει εντοπίσει ότι το 18% της παγκόσμιας διακίνησης spam ή περίπου 6.5 τρισεκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα ετησίως αποδεικνύεται ότι προέρχονται από το Tor Network.

tor-network

H CloudFare δίνει κάποιες πρακτικές συμβουλές στους πελάτες της για το πώς θα μπορέσουν να μείνουν προστατευμένοι σε ένα τόσο επικίνδυνο περιβάλλον, όπως είναι το Tor, ενώ τονίζει ότι εκεί πρέπει να υπάρχει μία συγκεκριμένη υποδομή, προκειμένου οι χρήστες να είναι σίγουροι ότι δεν έρχονται σε επαφή με bots. Αυτό μπορεί να γίνει με την χρήση CAPTCHA, ή με την προτεινόμενη χρήση sites .onion που θα έχουν παράλληλα και κρυπτογράφηση SSL.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons