Διάφανο Nokia concept κινητό

by Stefanos Kofopoulos • On 09-12-2009 • AT 1:13 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

juan carlos garzon nokia transparent concept phone

Όσοι θυμούνται το Sony Ericsson XPERIA Pureness θα νιώσουν πολύ άνετα με το concept phone design του Juan Carlos Garzon. Nokia στην καρδιά, minimal στην σχεδίαση , ο Κολομβιανός καλλιτέχνης δίνει την δική του άποψη για το κινητό του μέλλοντος με touch screen interface και φυσικά κάμερα 5 megapixel. Όχι πως έχουν σημασία τα χαρακτηριστικά αλλά λέμε τώρα. Αν όλο αυτό σαν φαίνεται απίστευτο θα πρέπει να θυμηθείτε και το LG Crystal με το διάφανο πληκτρολόγιο το οποίο αντιλαμβάνεται gestures και λειτουργεί εν μέρη σαν οθόνη αφής. Μην περιμένετε να δείτε το διάφανο concept κινητό σε κάποιο κατάστημα σύντομα, να θυμάστε όμως ότι η κεντρική ιδέα δεν είναι μόνο το design αλλά κάτι παραπάνω. Singularity.

juan carlos garzon nokia transparent concept phone

juan carlos garzon nokia transparent concept phone

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

 1. θα ήταν ενδιαφέρον, τα “promotion shots/mockups” να τα είχαν κ με κάποιο background λιγότερο ομοιόμορφο ;)

  Το concept αυτό εξάλλου, είναι μάλλον “πίσω” μια κ περιμένουμε κάποια στιγμή τις folding OLED :D

  • Καλές και wow οι folding OLED αλλά ξεπερνάνε τα όρια μέχρι ένα σημείο. Δεν είναι διάφανες σαν τον αέρα που αναπνέουμε αλλά μπορεί και μεταφέρει ό,τι radio θες για να κάνεις ό,τι θες. Καταλαβαίνεις τι εννοώ;

   • χμ, ομολογώ πως όχι :S

   • Το διάφανο και η αίσθηση ότι δεν υπάρχει τίποτα αλλά κάνουμε την δουλειά μας είναι το μέλλον και εκεί που θα οδηγηθούμε τελικά. Φαντάσου ένα κινητό που είναι μόνο το κάτω μέρος αυτό που βλέπεις στην φωτογραφία, κάπου στην τσέπη σου. Μιλάει με bluetooth στο headset που φορά ή είναι ενσωματωμένο στα γυαλιά σου και αντιλαμβάνεται με gestures ότι θέλεις να καλέσεις κάποιον ή να αρνηθείς μια κλήση. Έχει τεράστια χωρητικότητα ώστε να αποθηκεύει τα πάντα και να τα προβάλει στον αέρα όταν το βγάζει από την τσέπη σου.

   • α, οκ. Συμμερίζομαι το όραμα σου, και πρακτικά το αντιλαμβάνομαι σαν ένα distributed σύστημα, με τα επιμέρους τμήματα να επιτελούν αρκετά συγκεκριμένες λειτουργίες και να είναι όσο πιο αόρατα/κρυμμένα γίνεται. Το θέλω κ εγώ αν είναι τέτοιο :)

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως (διάφανες οθόνες), θα χρειαστεί το UI να προσφέρει κατάλληλο contrast ώστε να είναι πρακτική η ανάγνωση της οθόνης… Εννοώ ότι πχ γύρω από τα λευκά γράμματα, θα χρειαστεί σκούρο περίγραμμα, και ίσως τελικά να χρειαστεί όλη η οθόνη να έχει σκούρο φόντο… που τελικά θα ακυρώνει την διαφάνεια. Καλύτερα πάντως να υπάρχει κ να την ακυρώνει, παρά να μην υπάρχει καθόλου ;)

Top

Show Buttons
Hide Buttons