Σύγκρουση Jony Ive και Greg Christie στην Apple, ο δημιουργός του iPhone UI φεύγει

by Stefanos Kofopoulos • On 09-04-2014 • AT 11:50 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Σύγκρουση Jony Ive και Greg Christie στην Apple, ο δημιουργός του iPhone UI φεύγει

Σημαντικότατες αλλαγές στην Apple με τον Greg Christie σύντομα να αποχωρεί από την εταιρεία, αναφέρουν άτομα με γνώση στο θέμα.

Jony Ive vs Greg Christie, η μαχη για το design στην Apple

Αιτία για την αποχώρηση του βετεράνου Apple μηχανικού με πολύχρονη προσφορά στην Apple φαίνεται να είναι η σύγκρουση με τον Jony Ive. Η συνεργασία των δύο ανδρών δεν φαίνεται να προχωράει με την αποχώρηση του Greg Christie να θεωρείται δεδομένη. Η κυριαρχία του Jony Ive και η υποστήριξη που έχει από τον Tim Cook και την ηγεσία της Apple επιτρέπει στον διάσημο σχεδιαστή να κινείται με ελευθερία για να υλοποιήσει το όραμα του, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι βετεράνοι της δημιουργίας του iPhone θα πρέπει να απομακρυνθούν από την Apple.

Ο Greg Christie δεν είναι ο πρώτος που αφήνει την Apple επειδή έρχεται σε ρήξη με τον Jony Ive. Φήμες αναφέρουν ότι εκτός από το θέμα με τους χάρτες, η αποχώρηση του Scott Forstall σχετίζεται με κάποιο τρόπο με την όχι και τόσο καλή σχέση του με τον Jony Ive. Ο Scott Forstall ήταν προστατευόμενος του Steve Jobs και συνεργάτης και πάρα πολλά χρόνια.

Greg Christie ο κυριος Slide to unlock στο iPhone

Η αποχώρηση του Greg Christie έρχεται σε περίεργη στιγμή, την ώρα που η Apple ετοιμάζει την νέα έκδοση του iOS 8 και OS X 10.10 με νέο flat design αλλά και την περίοδο που η Apple βρίσκεται στο δικαστήριο για δεύτερη φορά με την Samsung σχετικά με καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων και πατεντών. Ο Greg Christie είναι ο άνθρωπος που έχει το όνομα του στην πατέντα της Apple για το Slide to unlock στην οθόνη του iPhone και iPad.

Μένει να δούμε τις εξελίξεις και πως ο Jony Ive θα προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη μέρα στο εσωτερικό της Apple που είναι υπεύθυνο για την σχεδίαση νέων προϊόντων όπως το iPhone 6 αλλά και το νέο iOS 8.

UPDATE: Η Apple επιβεβαιώνει την αποχώρηση του Greg Christie τοποθετώντας τον τόνο και τον λόγο κάπως διαφορετικά από τις πληροφορίες του 9to5Mac. Η ανακοίνωση της Apple αναφέρει: “Greg has been planning to retire later this year after nearly 20 years at Apple. He has made vital contributions to Apple products across the board, and built a world-class human interface team which has worked closely with [Jonathan] for many years.”

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μεγάλες οι αλλαγές στην apple ,βλέπω στον Ive έναν νέο jobs ,και περιμένω να δω την φιλοσοφία τους στα προϊόντα που θα παρουσιάσουν εν καιρό.

    • Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Jony Ive είναι ο νέος Steve Jobs. Δεν έχει τον χαρακτήρα. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από την βιογραφία του. Σίγουρα είναι εξαιρετικός σε αυτό που κάνει στον σχεδιασμό προϊόντων, υπηρεσιών, παραγωγής αλλά δεν φαίνεται δυναμικός και απειλητικός

  2. Κατά τη γνώμη μου αν κάποιος πρέπει σιγά σιγά να φεύγει αυτός είναι ο Ive. Τα τελευταία χρόνια τα προιόντα της Apple είναι απλώς βαρετά και αναμενόμενα στο σχεδιασμό με εξαίρεση το νέο Mac pro. Αφού η Apple βασίζεται τόσο πολύ στο να προωθεί design πρέπει να ανανεώνει τις σχεδιαστικές ιδέες της με νέους ανθρώπους. Ο Ivy και ο Tim Cook αποδεικνύονται ένα ανέμπνευστο και κουραστικό δίδυμο που τσακώνονται με τους συνεργάτες που εμπιστεύτηκε ο jobs, ο μεν πρώτος πιστεύει ότι αντιγράφοντας το γερμανικό σχέδιο της Braun και βάζοντας κιτς ντεγκραντέ και γυναικείες γραμματοσειρές ultra light κάτι κάνει και ο δεύτερος μεταχειριζόμενος την εταιρεία εντελώς χρηματιστηριακά και την τονώνει με κρυφό marketing χωρίς να παρουσιάζει ουσιαστικές καινοτομίες. Βαριέμαι και με τους δυο τους.

  3. Σημειωτέον ότι πολλοί απορρίπτουν και το design του mac pro ως χαζό http://bit.ly/INKDq5

Top

Show Buttons
Hide Buttons