200 εκατομμύρια επένδυση στη Jolla για το Sailfish MeeGo

by Stefanos Kofopoulos • On 02-10-2012 • AT 8:53 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing Mobile

200 εκατομμύρια επένδυση στη Jolla για το Sailfish MeeGo

Οι Φινλανδοί δεν το βάζουν κάτω και μακρυά από την Nokia προσπαθούν να κάνουν το MeeGo και την Jolla γνωστή σε όλο τον κόσμο. Τουλάχιστον τους Κινέζους για αρχή και αργότερα τον υπόλοιπο κόσμο. Με 200 εκατομμύρια ευρώ σε επένδυση η εταιρεία υπόσχεται πολλά.

Η Κίνα όχι μόνο είναι τεράστια αγορά αλλά προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για ανάπτυξη του MeeGo σε επίπεδο βάσης χρηστών και developers. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και πάνω σε αυτό θα πατήσει η Jolla με τα 200 εκατομμύρια ευρώ επένδυσης ώστε να αποτελέσει τον πυρήνα εργασιών στο Χονγκ Κονγκ.

Το MeeGo παει Κινα για να μεινει

Το νέο MeeGo έχει το κωδικό όνομα Sailfish και αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα, αφού η εταιρεία έχει ανακοινώσει ήδη ότι συνεργάζεται με την Κινεζική D.Phone για την παραγωγή των πρώτων Sailfish MeeGo κινητών. Με τα επιπλέον χρήματα θα φροντίζουν να δώσουν στους Κινέζους την ευκαιρία να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, βασισμένο στο Linux και μακρυά από το Android και τις ιδιαιτερότητες του Google.

Η υπόθεση Alibaba και η ματαίωση της πώλησης του Κινέζικου κινητού δένει χρονικά με την επένδυση στην Jolla και το μέλλον του MeeGo που αναμένεται να είναι έτοιμο για διάθεση σε όποιον έχει να πληρώσει από τις αρχές του 2013.

Προς το παρόν, η Jolla δεν έχει ανακοινώσει ποιος ακριβώς έδωσε τα χρήματα πέρα από τα 10 εκατομμύρια ευρώ που επενδύσει η ίδια η εταιρεία. Υπάρχει μόνο η γενικόλογη αναφορά σε κατασκευαστές OEM, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και κατασκευαστές chip.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons