Πέθανε ο John Warner Backus

by Stefanos Kofopoulos • On 21-03-2007 • AT 1:25 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

john warner backus

Ο δημιουργός της γλώσσας προγραμματισμού FORTRAN, της πρώτης γλώσσας προγραμματισμού υψηλού επιπέδου (high-level programming language), John Warner Backus άφησε την τελευταία του πνοή πριν μερικές ημέρες σε ηλικία 82 ετών. Αν κάτι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την εξαιρετική σημασία της FORTRAN για την εποχή της (βλέπε 1957), την εξέλιξη των υπολογιστών και το και πόσο πολύ επηρέασε το μέλλον, είναι τα λόγια του Ken Thompson, συν δημιουργού του UNIX ο οποίος δήλωσε: “95 percent of the people who programmed in the early years would never have done it without Fortran. It was a massive step.“.

Με τον όρο γλώσσα προγραμματισμού υψηλού επιπέδου (high-level programming language) περιγράφονται οι γλώσσες προγραμματισμού που είναι περισσότερο αφηρημένες και ευκολότερες στην χρήση και την εκμάθηση. Με απλά λόγια, γλώσσες προγραμματισμού που διευκολύνουν την ζωή του προγραμματιστή και αφαιρούν την ανάγκη για κλήσεις σε καταχωρητές (registers) της CPU κλπ από τον ίδιο.

Αυτό το θαύμα δημιούργησε ο John Backus, κάπου εκεί στα 20+ πρώτα χρόνια της ζωής του παρέα με άλλους ταλαντούχους συνομήλικους ονειροπόλους και τρελούς 30άρηδες, υπό την φροντίδα της IBM.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

  • ΜΑΘΕ ΓΙΑ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons