Τζιχαντιστές χακάρουν τις ΗΠΑ μέσω YouTube και Twitter

by Nikos Kaimakamis • On 13-01-2015 • AT 11:49 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

cyber haliphate

Οι λογαριασμοί YouTube και Twitter της στρατιωτικής διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής φέρονται να έχουν υποστεί Hacking από τζιχαντιστές. 

Οι δικτυακοί τόποι της υπηρεσίας διοίκησης των στρατιωτικών μονάδων των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Μέση Ανατολή εμφανίστηκαν να έχουν υποστεί επιθέσεις από άτομα που είναι υπέρ του ISIS, οι οποίοι, σύμφωνα με το Reuters ανέβασαν και σχετικές απειλές προς το στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Οι ΗΠΑ από την μεριά τους εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την επίθεση, την οποία θεωρούν κυρίως ως φάρσα και όχι ως έναν πραγματικό κίνδυνο, αφού δεν εμφανίστηκε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα στις υποδομές της στρατιωτικής διοίκησης. Πάντως οι hackers προειδοποιούν σε κάθε περίπτωση για συνέχιση των επιθέσεών τους στους διαδικτυακούς τόπους αμερικανικών συμφερόντων.

Από την μεριά του ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, τη Δευτέρα έκανε λόγο για την ανάγκη ενός νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τον οποίο μία εταιρεία με την οποία έχει συνεργαστεί ένας οποιοδήποτε πολίτης θα είναι υποχρεωμένη να τον ενημερώνει εντός 30 ημερών για το εάν έχει δεχτεί κάποια επίθεση ή έχει πέσει θύμα υποκλοπής δεδομένων. Παράλληλα, στόχος του Προέδρου Ομπάμα είναι να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στα οικονομικά και χρηματοπιστωτικά δεδομένα ενός πολίτη για να μπορεί να αντιδρά άμεσα στην περίπτωση που αυτά υποκλαπούν από hackers.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons