Το Jaiku είναι project του 20% και ετοιμάζεται για Android

by Stefanos Kofopoulos • On 01-01-2009 • AT 5:06 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

android jaiku

Πέρασαν περίπου 14 μήνες από την επίσημη ανακοίνωση εξαγοράς του Jaiku από το Google και όλοι περίμεναν οτι η δύναμη του γίγαντα της αναζήτησης θα φέρει το Jaiku πολύ κοντά στο twitter. Δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά και το Jaiku είναι πλέον ένα από τα πολλά project που ασχολούνται οι μηχανικοί του Google στο 20% του ελεύθερου χρόνου που προσφέρει η εταιρεία ή αλλιώς μια μέρα την εβδομάδα.

Τα projects από το 20% του χρόνου των μηχανικών έχουν δημιουργήσει πολλά από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε σήμερα όπως το Gmail. Για το Jaiku αυτό σημαίνει οτι η υπηρεσία παραμένει στάσιμη, οι χρήστες φεύγουν και χρησιμοποιούν το twitter και η πρόοδος που ελπίζαμε να έχει μετά την εξαγορά από το Google είναι όνειρο θερινής νυκτός.

Ο founder του Jaiku, Jyri εξήγησε την κατάσταση και τι ακριβώς κάνει αυτή την περίοδο στο Google (πχ Social Graph API). Είναι ξεκάθαρο τι πρόκειται να συμβεί στο Jaiku μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά στο Google App Engine. Συγκεκριμένα ο Jyri αναφέρει “But we love the product and plan to open up its development to the user community more in the future” και “Activity streams and mobile presence are important areas where we believe Google can add a lot of value for users.” Of course this statement still holds true, and you can bet your Android that there are completely new Wow!’s in store”.

Με απλά λόγια, το Jaiku θα ενσωματωθεί στο Android και η open source κοινότητα ώστε η open source κοινότητα να βοηθήσειμε την ανάπτυξη και την αποδοχή της υπηρεσίας. Με το Cupcake branch να είναι ήδη μέρος του επίσημο Android development tree και το virtual keyboard γεγονός στο G2 και τις άλλες Android powered συσκευές, υπηρεσίες σαν το Jaiku που απαιτούν εισαγωγή κειμένου μόνο να επωφεληθούν μπορούν από το ολοένα και μεγαλύτερο user base με Android κινητά.

[via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons