Αγγλία: Διαβατήριο για αγορά κινητού με δώρο βάση δεδομένων

by Stefanos Kofopoulos • On 20-10-2008 • AT 1:56 pm • 8 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

big brother eye

Είναι τρελοί αυτοί οι Βρετανοί και η κυβέρνηση του Gordon Brown όταν σκέφτονται να δημιουργήσουν μια νέα βάση δεδομένων για να αποθηκεύουν τα στοιχεία όσων αγοράσουν κινητά. Στόχος οι χρήστες καρτοκινητών που απλά πληρώνουν και φεύγουν από το ταμείο αλλά ταυτόχρονα ανησυχούν τις διωκτικές αρχές που δεν έχουν κανένα προσωπικό στοιχείο ταυτοποίησης της κάρτας SIM με τον χρήστη. Στην Αγγλία 40 εκατομμύρια πολίτες χρησιμοποιούν προπληρωμένα κινητά ή το 72% των πελατών της Vodafone επιλέγει pay-as-you-go καταστάσεις στο κινητό.

Ταυτοποίηση σημαίνει προσωπικά στοιχεία από επίσημο έγγραφο όπως το διαβατήριο, ταυτότητα ή κάτι άλλο και καταχώρηση των στοιχείων σε Βάση Δεδομένων για μελλοντική χρήση με άγνωστες διαθέσεις πέρα από την μάχη ενάντια στην τρομοκρατία. Το έγγραφο δεν έχει απολύτως καμία σημασία γιατί το επιθυμητό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο: σύνδεση ονόματος, αιρθμού διαβατηρίου, αριθμού στυνομικής ταυτότητας και άλλων προσωπικών στοιχείων με την κάρτα SIM που χρησιμοποιεί κάποιος.

Βέβαια ο τρόπος σκέψης ότι 40 εκατομμύρια Αγγλικά κινητά σε σύνολο 72 εκατομμυρίων πρέπει να καταχωρηθούν σε μια βάση δεδομένων με προσωπικά στοιχεία επειδή πάνω από το 50% των χρηστών μπορεί να είναι ή θα βόλευε να είναι τρομοκράτες, δεν φαίνεται να ενοχλεί ιδιαίτερα. Οι αντιδράσεις είχαν αποτέλεσμα μια μικρή καθυστέρηση στην ανακοίνωση των σχεδίων που θα γίνει από την κυρία Jacqui Smith κάποια στιγμή το 2009. Mobile Big Brother baby.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στην Ιταλία είναι κάτι που ισχύει από καταβολής κινητής τηλεφωνίας.

  2. Anilikos, δηλαδή καταχωρούνται κάπου τα στοιχεία όσων αγοράζουν κινητό / SIM βάση του επίσημου αποδεικτικού εγγράφου;

  3. stin megali vretania den echoun tautotites titana gia auto oloi “eis tas eksoterikas” blog milane gia diavatirio…

  4. Και Γερμανία για να πάρεις καρτοκινητό πρέπει να έχεις κάποιο έγγραφο. Σωστό μου φένεται .Απορώ πως επιτρέπουν να ύπαρχει και δυνατότα απόκρυψης του αριθμού σου αφου μόνο για καλό δεν σε παίρνει κάποιος με απόκρυψη

  5. KGP, ευχαριστώ για την επισύμανση, αλλά το Identity and Passport Service και το British national identity card άλλη εντύπωση μου δίνουν.

  6. Συμφωνώ απόλυτα, από τα πιο απλά όπως να παίρνει το κάθε βλαμμένο ένα καρτοκινητό και να σε ενοχλεί μέχρι τον κάθε κακοποιό που χρησιμοποιεί ένα καρτοκινητο για μερικές ώρες και μετα το πετάει για να κάνει ό,τι έχει κατά νου.

  7. Δεν υπάρχει ταυτότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα σχέδια δεν έχουν περάσει στην υλοποίηση ακόμη. Γι’ αυτό το identity theft σκίζει. Να σκεφτείς πως αρκετές τράπεζες πλέον δίνουν ειδικά “κομπιουτεράκια” που βάζεις την τραπεζική σου κάρτα, για να πάρεις ένα έξτρα κωδικό, ώστε να χρησιμοποιήσεις το online banking.

    Άβολο, αλλά έχει κόψει στο 99,9% τις κλοπές από λογαριασμούς με αυτόν τον τρόπο.

  8. Γιάννης, όπως και το σχέδιο που περιγράφει το post έτσι και οι ταυτότητες έχουν δρομολογηθεί. Χαρακτηριστικό είναι ότι η υπηρεσία δαιβατηρίων άλλαξε όνομα σε Identity and Passport Service

Top

Show Buttons
Hide Buttons