Ηχηρές απουσίες από το Top 10 των κατασκευαστών smartphones

by George Polyzos • On 25-05-2015 • AT 12:44 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Close up of a man using mobile smart phone

Μερικές ηχηρές απουσίες «περιλαμβάνει» το Top 10 των κατασκευαστών smartphones, σε παγκόσμιο επίπεδο για το α’ τρίμηνο του 2015, αφού από αυτό απουσιάζουν τόσο η Sony όσο και η Microsoft.

Αντίθετα, η λίστα έχει «κατακλυστεί» από κινέζους κατασκευαστές που δείχνουν να παίρνουν τα ηνία της συγκεκριμένης αγοράς. Ήδη κατά τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης χρονιάς η Apple είχε ταράξει τα νερά σημειώνοντας πωλήσεις ρεκόρ που της επέτρεψαν να αποτινάξει τη Samsung από την πρώτη θέση.

Για το α’ τρίμηνο του 2015 η κατάσταση δείχνει να έχει επανέλθει στην «κανονικότητα» με τη Samsung να κατέχει την πρώτη θέση με συνολικές πωλήσεις 82,8 εκατομμυρίων συσκευών (μερίδιο 24,3%) και την Apple να ακολουθεί με πωλήσεις 61,6 εκατομμυρίων συσκευών (μερίδιο 17,9%). Βέβαια θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι η Apple πουλάει συσκευές μόνο στη high-end κατηγορία, ενώ η Samsung διαθέτει συσκευές για όλο το φάσμα της αγοράς.

Μεγάλη έκπληξη αποτέλεσε η εκτόπιση των Sony και Microsoft από την πρώτη δεκάδα και η αντικατάστασή τους από κινέζους κατασκευαστές. Μάλιστα από τη δεκάδα του α’ τριμήνου μόνο η Apple προέρχεται από κάποια δυτική χώρα (ΗΠΑ) ενώ οι υπόλοιπες εννέα προέρχονται από ασιατικές χώρες με τις επτά από αυτές να είναι κινεζικές.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Lenovo, στα αποτελέσματα της οποίας περιλαμβάνονται πλέον και οι πωλήσεις της Motorola, με πωλήσεις 18,7 εκατομμυρίων συσκευών (μερίδιο 5,5%). Στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Huawei με πωλήσεις 17,5 εκατομμύρια συσκευές (μερίδιο 5,1%) και στην πέμπτη θέση βρίσκεται η LG Electronics με πωλήσεις 15,4 εκατομμυρίων συσκευών και μερίδιο 4,5%.

Σύμφωνα με το Communities Dominate Blogs, ακολουθούν η Xiaomi (15 εκατ. πωλήσεις και 4,4% μερίδιο αγοράς), η ZTE (12,5 εκατ. πωλήσεις και μερίδιο 3,5%), η Coolpad/Yulong (11,5 εκατ. πωλήσεις και μερίδιο 3,4%), η TCL/Alcatel (πωλήσεις 9,7 εκατομμυρίων συσκευών και μερίδιο 2,8%) ενώ νέα είσοδος είναι η Vivo (πωλήσεις 9,3 εκατομμυρίων συσκευών και μερίδιο 2,7%).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons