iWatch, η Apple έχει 100 μηχανικούς στο project

by Stefanos Kofopoulos • On 13-02-2013 • AT 12:34 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

iWatch, η Apple έχει 100 μηχανικούς στο project

Οι αναφορές για το υποτιθέμενο ρολόι της Apple, με το χαριτωμένο όνομα iWatch που απέκτησε για λόγους ευκολίας, πληθαίνουν καθημερινά. Είναι η σειρά του πρακτορείου Bloomberg να αναφέρει την δική του εκδοχή μαζί με επιπλέον πληροφορίες από αυτές που ήδη γνωρίζουμε.

Οι τελευταίες “πληροφορίες” αναφέρουν ότι η Apple έχει ήδη ρίξει 100 ανθρώπους στο project της κατασκευής ρολογιού. Μηχανικοί, υπεύθυνοι marketing και ένα σωρό άλλοι ειδικοί ασχολούνται με το iWatch ή για την ακρίβεια την κατασκευή μιας συσκευής που θα μοιάζει με ρολόι αλλά στην πραγματικότητα θα είναι υπολογιστής.

Το iWatch μπορει να ειναι smart watch αλλα και hoax

Όπως σας είπαμε εχθές, η φήμη για ένα smart watch έχει ενδιαφέρον αλλά και ένα τεράστιο πρόβλημα, την τροφοδοσία ενέργειας από την μπαταρία. Το ίδιο ακριβώς αναφέρει σήμερα και το δημοσίευμα του Bloomberg: “Creating a watch involves unique challenges, particularly managing power demands so that the battery doesn’t need to be recharged every day”.

Είναι πιθανό η Apple να έχει δημιουργήσει μια νέα γενιά μπαταριών για να υποστηρίξει τις ανάγκες του iPhone, του iPad και του iWatch. Το θέμα είναι η τεχνολογία αυτή να είναι ασφαλής και οικονομική για μαζική παραγωγή και μάλιστα τα επόμενα χρόνια.

Είναι επίσης πιθανό η ιστορία να μην είναι τίποτα περισσότερο από ένα μικρό project της Apple για να διαπιστώσει ποιοι είναι αυτοί που διαδίδουν πληροφορίες ενώ δεν θα έπρεπε. Η εταιρεία, ειδικά όταν ο Steve Jobs ήταν CEO, έκανε αυτό ακριβώς το πράγμα. Δεδομένης της δήλωση του Tim Cook για διπλασιασμό της προσπάθειας της Apple να διατηρήσει μυστικά τα project με τα οποία ασχολείται, το iWatch μπορεί να είναι ένα hoax φτιαγμένο από την ίδια την Apple.

Μπορεί βέβαια το Apple smart watch να είναι πραγματικό προϊόν που όμως βρίσκεται στο στάδιο εξέλιξης και ανάπτυξης για να κυκλοφορήσει τα επόμενα 3 με 5 χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι το iPhone ήταν στα σκαριά για περίπου 10 χρόνια πριν ο Steve Jobs παρουσιάσει το πρώτο iPhone το 2007.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ενδιαφέρον θα έχει… Τελικά η Apple χτυπάει στα πιό “βασικά” προϊόντα που χρειάζεται ένας άνθρωπος. Έξυπνο.

 2. Μακαρι να ειναι hoax, γιατι αλλοιως για πολυ fail το κοβω…
  .
  Θα μου πειτε ποιο καθως πρεπει Apple fanboy δεν θα αισθανθει (εφ όσον κυκλοφορησει τελικα) οτι πραγματι το ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ενα τετοιο ρολόι και πως μπορουσε να ζει μεχρι τωρα χωρις αυτό το “βασικο” για τη ζωη του προϊόν…

  • Αν δεν υπάρχει κάποια δραματική εξέλιξη στην τεχνολογία μπαταριών δεν έχει νόημα να φτιαχτεί ένα τέτοιο smart watch. Η σχέση με το ρολόι είναι ιδιαίτερη και πιο πολύπλοκη από το βάζω και βγάζω ένα κινητό από την τσέπη. Το ρολόι μπορεί να γίνει το μέσο για επικοινωνία μέσω φωνής με το κινητό αλλά μπορεί να προσφέρει ελάχιστες δυνατότητες και πληροφορίες εξαιτίας τις μικρής οθόνης.

   Αν το iWatch ή όπως αλλιώς το λένε, είναι πραγματικό προϊόν και έχει διάρκεια μπαταρίας 1 μήνα τότε το συζητάμε.

   • Συμφωνω σε ολα.

   • Προσωπικά πιστεύω πως το ρολοι είναι ενα και είναι αναλογικό… Για αυτούς που πραγματικά ξέρουν… Σαν να συγκρίνεις ενα CD με ενα βινύλιο…

  • Σαν “βασικά” εννοούσα τα προϊόντα 1. κινητό, 2. υπολογιστής, 3. ρολόϊ κτλ κτλ..

   Δεν μίλησα για το iWatch συγκεκριμμένα..

Top

Show Buttons
Hide Buttons