iTunes, ο λόγος που μισώ το iPhone 3GS

by Stefanos Kofopoulos • On 31-08-2009 • AT 1:37 pm • 26 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

iTunes CPU intensive

Έχω αναφερθεί ξανά στους λόγους που μισώ το iTunes και γιατί το θεωρώ από τα χειρότερα κομμάτια software ever. Πρόσφατα η εμπειρία μου σε Windows 7 RC και iTunes δέχθηκε ακόμα ένα χτύπημα κάτω από την μέση.

Αγόρασα ένα μουσικό album από το iTunes για πρώτη φορά αλλά δυστυχώς το Pachelbel: Canon & Gigue – Harmonie Universelle αποδείχθηκε μια υπέροχη αποτυχία όση ώρα χρειάστηκε για να κατέβουν τα κομμάτι στο PC. Για κάποιο περίεργο λόγο, το iTunes (ρυθμισμένο για simultaneous downloads) αποφάσισε ότι είναι καλό να χρησιμοποιεί 60 με 81% της CPU κατά την διάρκεια του download. Μιλάμε για δύο πυρήνες στα 2.16GHz που ήταν απασχολημένοι μόνο με το iTunes σε ποσοστό που έφτασε το 81% της επεξεργαστικής ισχύς τους.

Δεν θέλω να ψάξω για να βρω την αιτία του προβλήματος αλλά και θα το κάνω γιατί ελπίζω ότι η αγορά μουσικής online είναι περισσότερο επικοδομητική από την επίσκεψη σε ένα μαγαζί με CD. Εξακολουθώ όμως να μισώ το iTunes και κατά συνέπεια το iPhone 3GS για την χαμηλή επιπέδου εμπειρία που μου προσφέρει στα Windows 7 και παλιότερα στα Windows XP. Για την ακρίβεια, το iTunes είναι πλέον στους top λόγους που μισώ το iPhone 3GS (υπάρχουν εξίσου καλοί λόγοι για τους οποίους το λατρεύω).

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δυστυχώς στα Windows πολύς κόσμος έχει θέμα. Στο Mac OS X το iTunes είναι μια χαρά.

  • Το θέμα είναι ότι τα Windows ξεπερνάνε κατά πολύ το Mac OS X σε μερίδιο αγοράς και αυτό δεν είναι καθόλου καλό.

 2. Πες τα! itunes Sucks bawls, βέβαια το θέμα ταχύτητας ήταν το τελευταίο που με απασχολούσε, η γενικότερη φιλοσοφία του itunes σπάει νεύρα, θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εύχρηστη και straightforward η χρήση του.

  • Αρκετοί ελπίζουν ότι το iTunes 9 θα φέρει σημαντικές αλλαγές εκτός από τα social features και το Blu-ray. Για να δούμε. Προς το παρόν είναι άστα να πάνε

 3. Titana φίλε μου για πες μας και αλλους λόγους να ξέρουμε μιας και ετοιμάζομαι να το αγοράσω το 3GS μήπως και αλλάξω γνώμη…. :P

  • Υπομονή, θα γίνει σε post ξεχωριστά. Τους έχω αναφέρει γενικά εδώ και εκεί

   • OK, ελπίζω να γίνει πρίν το αγοράσω.. THANKS ANYWAY…

 4. Πέσ’τα Χρυσόστομε

  Το iΤunes ήταν ένας από τους ΒΑΣΙΚΟΥΣ λόγους που με κράτησαν απ’το να αγοράσω το iPhone όταν το σκεφτόμουν..Και αυτό νομίζω είναι τραγικό, να μην αγοράζεις δηλαδή ένα τηλέφωνο, όχι γιατί δε σ’αρέσει το τηλέφωνο, αλλά γιατί το συνοδευτικό software που ο κατασκευαστής σε *αναγκάζει* να χρησιμοποιείς είναι τραγικό.

 5. Το itunes είναι λίγο σαν το linux… Αν είσαι συνηθισμένος στα windows δεν μπορείς να καταλάβεις τη λογική του… Αλλά υπάρχει λογική και σίγουρα σε πάρα πολλούς χρήστες φαίνεται πολύ φιλικό. Εξάλλου είναι λογισμικό που γίνεται porting στα windows (με τα όποια προβλήματα αυτό συνεπάγεται).
  Πάντως επειδή το iphone νομίζω ότι είναι ακόμα το απόλυτο touch experience στις φορητές συσκευές κινητής τηλεφωνίας, νομίζω ότι είναι άδικο να χαντακώνεται από τα review του itunes… Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η apple προτείνει το itunes σαν λύση, αλλά μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το Media Monkey, ή και άλλα διαθέσιμα apps για να κάνει συγχρονισμό το κινητό (ο χρήστης δεν περιορίζεται μόνο στο itunes). Λύσεις δηλαδή υπάρχουν και μάλιστα & free & paid… Εξάλλου πολλοί άλλοι ανταγωνιστές δεν προσφέρουν καν κάτι αντίστοιχο! (Είναι σα να πω εγώ ότι δεν μου αρέσουν τα pc -σαν συσκευές- γιατί έχουν το windows media player…)

  • Δεν είναι λύση η χρήση άλλων apps γιατί παίζει το backup / sync θέμα σε contacts, μουσική, φωτογραφίες, αγορά applications κλπ.

   Δεν χαντακώνω το iPhone αλλά θέλω ότι ένα από τα αρνητικά που έχει το iPhone είναι το iTunes. Γιατί iPhone και iTunes είναι 2κομμάτια ενόως οικοσυστήματος που χωρίς το ένα δεν υπάρχει το άλλο.

   Όσο για το porting καταννοώ τους λόγους αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία όταν μιλάνε για την πλειοψηφία των desktops να τρέχουν Windows και όχι Mac OS X.

 6. Κι εγώ πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι ο συνδυασμός iPhone-Windows. Άλλωστε το iTunes σε Mac όχι μόνο δεν έχει τέτοιου είδους προβλήματα, αλλά και πολλές εφαρμογές που κυκλοφορούν για iPhone συγχρονίζονται και λειτουργούν σε συνδυασμό με εφαρμογές που κυκλοφορούν για Mac OS X, όπως πχ το 1Password και το Things. Γενικώς νομίζω πως για να αξιοποιήσεις πλήρως τις δυνατότητες του iPhone, πρέπει να το χρησιμοποιείς σε συνδυασμό με ένα Mac. Αυτός είναι ο Νο1 λόγος για μένα να αγοράσω iPhone, για να “επεκτείνω” χρήσιμες εφαρμογές που χρησιμοποιώ στο Mac, να συγχρονίζονται αυτόματα με το iPhone και να τις χρησιμοποιώ μέσω του iPhone οπου πάω.

  • Δεν διαφωνώ σε αυτό αλλά σύμφωνα με το http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Windows το Windows market share τον Δεκέμβριο του 2008 ήταν 93.72%. Αυτό κάτι πρέπει να λέει για την ποιότητα του porting της Apple.

 7. Φαίνεται ανήκω στο 6,28%, τον Δεκέμβριο του 08 αγόρασα το MacBook Pro!..
  Αναμένουμε λοιπόν και το iTunes 9, να δούμε πως θα πάει.. Πάντως άσχετα με το iPhone, κι εγώ σε φίλους μου που χρησιμοποιούν Windows δεν προτείνω το iTunes, αλλά το Songbird (Φανατικός με τη Mozilla!).

 8. Titana έχεις δίκιο για τη λογική του οικοσυστήματος. Αυτός πιστεύω είναι & ο στόχος της Apple (να τραβήξει καταναλωτές). Και συμφωνώ επίσης μαζί σου για την λογική του itunes (πραγματικά κάποια features -ή η απουσία τους- είναι εκνευριστικά). Αλλά μετά από καιρό που έχω το iphone έχω καταλήξει στο εξής config…

  – Επαφές, ημερολόγιο & email απευθείας sync με G-mail (χωρίς τη μεσολάβηση του itunes – Έχω ενεργοποιήσει το POP3 του gmail & διαχειρίζομαι όλα τα email accounts μου από το gmail. Outlook , καθυστερήσεις & έλλειψη portability ΤΕΛΟΣ :D). Αυτό μου εξασφαλίζει ότι η μαμά google κρατά τις πληροφορίες μου ασφαλείς, on the cloud, και χωρίς πρόβλημα…

  – Apps επίσης από το itunes του κινητού on the air μέσω wifi.

  – Music από οπουδήποτε & sync με media monkey…

  – Φωτογραφίες απευθείας από τον explorer των windows (μια που τα win βλέπουν το iphone σαν camera).

  Αυτό είναι το config που δουλεύει σε εμένα (& προφανώς με εμένα). Απλώς με να το παραθέτω για να δείξω ότι χωρίς …χακεριές (δηλ. jailbrake κ.λ.π.) μπορεί ο οποιοσδήποτε να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του iphone χωρίς τον περιορισμό του itunes….

  • Nice one. Θα δοκιμάσω να στήσω κάτι τέτοιο!

 9. Ξεχνάμε μια παράμετρο: Τα Windows 7 δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, συνεπώς κανείς δε μπορεί να σου εγγυηθεί την άποψη λειτουργία του software κάτω από αυτό το περιβάλλον. Νομίζω ότι με Vista ή XP δε θα υπήρχε πρόβλημα. Και αυτό το λέω έχοντας να χρησιμοποιήσω windows πολλά χρόνια (έχω mac).

  • Τα Windows 7 είναι RC και δεν θα έχουν κυκλοφορήσει καν πριν την παρουσίαση του iTunes 9. Αυτό σημαίνει ότι η Apple θα παίζει καλά μόνο σε ένα αρχαίο λειτουργικό (που πουλάει ακόμα) και σε ένα μισητό λειτουργικό;

   • Χμμμ Τα Win 7 είναι RTM έκδοση πλέον… απλά δεν έφτασαν ακόμα στα ράφια για το κοινό!

 10. Εμενα σαν πρόγραμμα το itunes δεν μου έχει κάνει ιδιαίτερα προβλήματα… (το ότι είναι πολύ πιο σταθερό στο Mac Os X είναι άλλη ίστορία) Αυτό που με εκνευρίζει αφάνταστα είναι τα services που περνάει μαζί .Bonjour, itunes helper, mobile device finder, κτλ κτλ..
  @dj_aris: η κατάσταση είναι πολύ πιο τραγική σε win XP/Vista..

 11. Canon τα σπάει!, το παίζω στο πιάνο;)

 12. Εγω προσωπικα το itunes το λατρευω και οπως εχει πει και ο steve ειναι το καλυτερο προγραμμα που εχουν τα windows……ασχετα που μετα την αγορα iphone σε 2 μηνες εκανα switch σε mac…..

 13. once you go mac you never go back όπως λένε και στο Αμέρικα.
  Νομίζω είμαι από τους λίγους που λατρεύουν το iTunes , right?
  Το ιTunes χρειάζεται χρόνο και κατανόηση για τον χρήστη, είτε μέσο είτε ψαγμένο, για να το συνηθίσει.
  Θυμάμαι μου είχε πάρει κάτι μέρες για να μάθω να κατηγοριοποιώ τραγούδια και άλμπουμ κ αυτό πριν περίπου 2 χρόνια με το πρώτο iphone ( χαρές να δεις τότε :P)
  Πιστεύω πως οι περισσότεροι χρήστες που δοκιμάζουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν τους αρέσει γιατί απλά βαριούνται να ασχοληθούν (δικαίωμά τους κ καλά κάνουν ;)) κ κακά τα ψέματα η ηλίθια γαλούχηση από πλευράς windows τόσα χρόνια του έχει κάνει να θεωρούν οτιδήποτε ποσοτικά επιτυχημένο και αξιόλογο λειτουργικά.
  Τρώει αρκετούς πόρους συστήματος (από όσους έχουν μείνει από τα vista ειδικά..) αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι ανακουφιστικό να μπορείς με ένα κλικ να έχεις όλη τη δισκογραφία στην παλάμη σου και σε μια σειρά όλα τα τραγούδια (crucial για μένα!).
  happiness lies into your hands ενα πράμα
  έτσι και μπορούσα από οικονομικής πλευράς να αγοράζω μόνο mac θα είχα ένα mac pro για τις βαριές δουλειές μου και για άπειρο κατέβασμα κ χώρο, έναν 24άρη imac για τις ταινίες στο σαλόνι, το macbook pro στο γραφείο και το macbook air μου για τα ταξίδια :)
  Η επόμενη επανάσταση με το iTunes θα γίνει όταν προστεθεί η λειτουργία wireless sync μέσω wifi ή OTA.
  Εν κατακλείδι, το ότι κατάφερε η Apple να δημιουργήσει ένα τέτοιο περιβάλλον διαχείρισης και να το προσαρτήσει στα windows για μένα είναι μεγάλη υπόθεση.
  Προσωπικά το δουλεύω πάνω από διετία και ουδέποτε είχα κάποιο λειτουργικό πρόβλημα.Όσο για τους πόρους συστήματος, ποσώς με ενδιαφέρει, το αφήνω να κάνει τη δουλειά του και ας τους φάει όλους ,αρκεί να την κάνει καλά!
  ιTunes είναι,κάποια στιγμή θα κατέβει και το άλμπουμ, θα τελειώσει και το sync
  ;)

 14. winamp με χίλια, δεν το αλλάζω με κανέναν player.

 15. μπορειτε να με βοηθισει καποιος να βαλω θεματα στο iphone mou 3gs? εχω 3 βδομαθες ποy πηρα το iphone 3gs και ειναι τελειο κ ειμαι πολλυ ευχαριστημενος με το iphone 3gs,πως να βαλω θεματα στο itunes sto iphone mou?ειναι λιγο δυσκολο να βαλω θεματα στο iphone.!!ας με βοιθησει καποιος.!!!!!:(

 16. Για να βάλεις θέματα στο iPhone πρέπει να το κάνεις jailbreak δηλαδή να το σπάσεις. Τα υπόλοιπα θα τα βρεις online μόνος σου. Πρέπει να ξέρεις βέβαια ότι μπορεί να χάσεις τα δεδομένα σου, ότι μπορεί να χάσεις την εγγύηση σου κλπ. Δική σου ευθύνη για ό,τι κάνεις.

 17. Δεν μπορείς να περάσεις θέματα στο iPhone αν δεν το σπάσεις. Το iTunes δεν το επιτρέπει αυτό.

Top

Show Buttons
Hide Buttons