Η Ιταλική αστυνομία κυνηγάει το Google για φοροδιαφυγή

by Stefanos Kofopoulos • On 29-11-2012 • AT 4:09 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

Η Ιταλική αστυνομία κυνηγάει το Google για φοροδιαφυγή

Η Ιταλική κυβέρνηση κυνηγάει το Google για φοροδιαφυγή με την βοήθεια της Ιταλικής αστυνομίας. Σε μαι προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα ή να δημιουργηθούν εντυπώσεις, η Ιταλική αστυνομίας ξεκίνησε εκστρατεία εναντίον του Google Ιταλίας.

Κεντρικό θέμα στην ιστορία αυτή είναι οι φόροι που το Google αποφεύγει να καταβάλει στο Ιταλικό κράτος χρησιμοποιώντας την Ιρλανδία ως χώρα καταβολής των χαμηλότερων φυσικά φόρων. Έγγραφα από το Ιταλικό Υπουργείο Οικονομικών δείχνουν ότι το Google Ιταλίας χρωστάει ακόμα φόρους από προηγούμενα χρόνια, μεταξύ 2002 και 2006, της τάξης των 96 εκατομμυρίων ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα δεν δηλώθηκαν τουλάχιστον 240 εκατομμύρια ευρώ.

Για αυτό τώρα το Google Ιταλίας βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Ιταλικών αρχών μέχρι να βρεθεί λύση. Από την πλευρά του το Google δηλώνει ότι είναι απόλυτα νόμιμο με τον Ιταλικό νόμο και ότι θα συνεργαστεί με τις αρχές.

Το θέμα της φοροδιαφυγής και αν τελικά υπάρχει είναι θέμα της δικαιοσύνης αλλά η πρακτική του Google και άλλων εταιρειών να μεταφέρουν χρήματα από μία χώρα σε άλλη για να φορολογηθούν λιγότερο είναι πρακτική όλων των μεγάλων εταιρειών εδώ και δεκαετίες. Κάτι που το γνωρίζουν και το κάνουν όλοι χρησιμοποιώντας νόμιμα μέσα με σκοπό να πληρώσουν όσο το δυνατόν λιγότερους φόρους.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons