Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου για τη Sony

by Nikos Kaimakamis • On 02-08-2017 • AT 12:06 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Η Sony βλέπει ότι η αναδιάρθρωση στην οποία προχώρησε προσφάτως αποδίδει καρπούς, όπως αποτυπώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου. 

Σύμφωνα με τα οικονομικά μεγέθη της ανανεωμένης Sony, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017, η εταιρεία κατάφερε να στείλει στην αγορά 3.4 εκατομμύρια smartphones, στοιχείο που πιστοποιεί άνοδο σε σχέση με τα 3.1 εκατομμύρια smartphones που είχε αποστείλει το ίδιο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Ο στόχος της Sony είναι να καταφέρει να αποστείλει περίπου 16.5 εκατομμύρια μονάδες στις αγορές κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σε ποσοστιαίο επίπεδο, η Sony κατάφερε να σημειώσει άνοδο 180% σε έσοδα σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2016, στοιχείο που πιστοποιεί ότι οι κινήσεις αναδιάρθρωσης της Sony ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Στα οικονομικά αποτελέσματα καταγράφεται μεγάλη άνοδος σε σχέση με τα λειτουργικά κόστη, κάτι που δείχνει ότι οι περικοπές στις οποίες προέβη η Sony ήταν μια επιτυχημένη κίνηση.

Η Sony είχε μεγάλη άνοδο εσόδων εξαιτίας του Playstation 4 και των τίτλων του, ενώ θετικός ήταν και ο οικονομικός αντίκτυπος από το Playstation VR. Άνοδο σημείωσε και ο τομέας των μικροεπεξεργαστών της Sony. Τέλος, η Sony σταμάτησε την παραγωγή smartphones στη Βραζιλία, έκανε περικοπές 2100 θέσεων εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στο μέλλον θα επενδύσει περισσότερο στο Internet of Things και τις wearable συσκευές.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons