Ίσως το επόμενο iPhone «απαρνηθεί» τη θύρα Lightning υπέρ της USB-C

by George Polyzos • On 01-03-2017 • AT 4:31 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Μία νέα ανάλυση επιβεβαιώνει αυτό που κυκλοφορεί ήδη τους τελευταίους μήνες, ότι δηλαδή το επόμενο iPhone θα αποτελεί μία εντελώς νέα σχεδίαση, με κυρτή OLED οθόνη αλλά και με μία σημαντική διαφοροποίηση.

Αυτή η διαφοροποίηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, θα είναι ότι η Apple θα αφήσει πίσω της την υποδοχή Lightning επιλέγοντας τη θύρα USB-C για να εξοπλίσει το επερχόμενο iPhone 8 (ή iPhone X κατ’ άλλους).

Πιο αναλυτικά, οι «ανώνυμες πηγές αλλά με γνώση του θέματος» τις οποίες επικαλείται η WSJ επιβεβαιώνουν καταρχήν ότι η Apple θα κάνει όντως τη μεγάλη στροφή από τα LCD στα OLED πάνελ, τουλάχιστον σε ένα από τα smartphones που θα παρουσιάσει εντός του 2017. Να υπενθυμίσουμε ότι οι φήμες θέλουν την Apple να λανσάρει φέτος τρεις συσκευές εκ των οποίων η μία θα έχει επετειακό χαρακτήρα και θα κοστίζει, το αρχικό μοντέλο, τουλάχιστον 1000 δολάρια.

Προφανώς αυτή η επετειακή έκδοση θα είναι η «εκλεκτή» που θα φορέσει πρώτη OLED πάνελ. Αυτή η επιλογή της Apple ωστόσο θα έχει σαν αντίκτυπο και ένα παράδοξο: η αμερικανική εταιρεία θα πρέπει να στραφεί στην Samsung, καθώς η κορεατική εταιρεία είναι η μόνη που μπορεί να προμηθεύσει τόσο μεγάλες ποσότητες οθονών τεχνολογίας OLED.

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει επίσης ότι η Apple ενδέχεται να αφαιρέσει και το Home Button από την μπροστινή επιφάνεια της συσκευής, φέρνοντας μεγαλύτερη οθόνη αλλά σε συσκευή ίδιου φυσικού μεγέθους. Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι ίσως η Apple αφαιρέσει και την υποδοχή Lightning προς όφελος της USB-C, κάτι που αν γίνει θα αποτελέσει μία σημαντική έκπληξη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Apple είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τη θύρα Lightning στο iPhone 5, το 2012. Σήμερα πέρα από τις συσκευές iPhone χρησιμοποιείται επίσης σε φορητούς υπολογιστές MacBook και MacBook Pro της εταιρείας. Αν αυτό το σημείο του δημοσιεύματος επιβεβαιωθεί ίσως να αποτελεί ένδειξη ότι η Apple αποφάσισε να κάνει στροφή προς τη θύρα USB-C ώστε να αποτελέσει τη μοναδική θύρα σύνδεσης του συνόλου των προϊόντων της.

Πέρα από τα παραπάνω το μόνο σίγουρο είναι ότι η Apple έχει διατηρήσει πρακτικά αναλλοίωτο το design του iPhone από τον Σεπτέμβριο του 2014 (μοντέλα iPhone 6 και 6 Plus) οπότε ίσως η ενσωμάτωση σημαντικών αλλαγών στο φετινό iPhone να είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons