Ίσως το αναδιπλούμενο Andromeda της Microsoft να μην υλοποιηθεί ποτέ

by George Polyzos • On 03-07-2018 • AT 12:41 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

Το project Andromeda της Microsoft για τη δημιουργία μίας συσκευής με αναδιπλούμενη οθόνη είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο ενδέχεται το πρόγραμμα να μην καταφέρει να υλοποιηθεί ποτέ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ZDNet, η οποία επικαλείται ανώνυμε πηγές, η εξέλιξη του Andromeda project έχει σταματήσει επ’ αόριστο. Τα στελέχη της Microsoft φέρεται να πήραν τη σχετική απόφαση τις τελευταίες εβδομάδες και δεν συμπεριέλαβαν τα στοιχεία λογισμικού και υπηρεσιών, που θα χρησιμοποιούνταν στο Andromeda, στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 10 που θα δημοσιευθεί τον Οκτώβριο.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές θεωρούν πιθανό τα στοιχεία λογισμικού για το Andromeda να μην συμπεριληφθούν ούτε στην μεθεπόμενη έκδοση αναβάθμισης των Windows 10. Δεδομένο στην υπόθεση είναι ότι η Microsoft έχει αναπροσανατολίσει τις ομάδες μηχανικών της για τα Windows, με το σημαντικότερο κομμάτι μηχανικών να έχει στραφεί πλέον στους τομείς της Τεχνητής Νοημοσύνης και στο Cloud. Αυτό σημαίνει ότι το λογισμικό και οι υπηρεσίες προσανατολίζονται πρωτίστως προς αυτές τις πλατφόρμες.

Το πρόβλημα με το project Andromeda φαίνεται να είναι το γεγονός ότι δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο κοινό στο οποίο στοχεύει, ενώ ακόμη και αν τελικά καταφέρει και φτάσει στην αγορά σαν τελικό προϊόν, η τιμή του αναμένεται να είναι κάθε άλλο από ελκυστική. Μέχρι τώρα η Microsoft φαίνεται να είναι «σε αναζήτηση κοινού» ώστε να προχωρήσει στην παραγωγή μίας αναδιπλούμενης συσκευής με διπλή οθόνη.

Ένα από τα πρωτότυπα που φέρεται να έχει κατασκευάσει η Microsoft, μπορεί να λειτουργήσει και σαν smartphone, με την κατασκευάστρια να ελπίζει ότι θα καταφέρει με αυτό να αλλάξει την συγκεκριμένη αγορά κατά τρόπο ανάλογο της αλλαγής που επέφερε η εμφάνιση του iPhone της Apple πίσω στο 2007. Από την άλλη πηγές της Microsoft αναφέρουν ότι στόχος του Andromeda project ποτέ δεν ήταν να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στις Apple και Google, απόδειξη του πόσο συγκεχυμένη είναι η κατάσταση.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ένα πρόσφατο κύμα διαρροών ήθελε το αναδιπλούμενο της Microsoft να κάνει την εμφάνισή του ακόμη και εντός του 2018, ενώ οι πρώτες φήμες για την ύπαρξή του ξεκίνησαν ήδη από το 2015…

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons