Ιστορίες επιτυχημένων Start-ups στο Spark Up your Idea

by George Polyzos • On 23-03-2015 • AT 10:10 am • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Spark Up Your Idea_1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Spark Up your Idea» από τη Microsoft Hellas, που στόχο είχε την υποστήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από τις εμπειρίες επιτυχημένων Start-ups.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαρτίου και μέσα από μια σειρά παρουσιάσεων από στελέχη μερικών από των πιο επιτυχημένων Start-ups της ελληνικής αγοράς, το κοινό είχε την ευκαιρία να αντλήσει γνώση και πρακτικές συμβουλές σχετικά με όλα τα στάδια δημιουργίας μιας νεοφυούς επιχείρησης, από τη σύλληψη της ιδέας έως και το στάδιο υλοποίησής της.

Spark Up Your Idea_Andy McCartney

Ειδικός προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Andy McCartney, CEO-in residence του Microsoft Ventures Accelerator, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας υποστήριξης  Start-ups. Οι ομιλητές μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τις ιστορίες επιτυχίας τους, με στόχο να ενθαρρύνουν τους προσκεκλημένους να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα.

Το κοινό υποδέχθηκαν ο Φώτης Δραγανίδης, Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας και η Μυλαίδη Στούμπου, Διευθύντρια Τεχνολογίας της Microsoft Hellas, κάνοντας μια εισαγωγή σχετικά με τις δράσεις του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft, και τους τρόπους μέσω του οποίου η εταιρία στηρίζει τις Start-ups στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο στελέχη από αξιόλογες και επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως είναι η Parkaround, η Taxibeat,  η Kinems, η Women on Top, η Zoοttle, η e-food.gr και η Pollfish, καθώς και στέλεχος από μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου της επικοινωνίας, Asset Ogilvy Public Relations, τα οποία μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αλλά και πολύτιμες συμβουλές και μυστικά για τη δημιουργία μιας πετυχημένης Start-Up.

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η on stage συνέντευξη του Andy McCartney, CEO-in residence του Microsoft Ventures Accelerator στο Λονδίνο, με το δημοσιογράφο, Δημήτρη Μαλλά. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νέα πρωτοβουλία Microsoft Ventures Accelerator, η οποία στηρίζει και βοηθάει νέους επιχειρηματίες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση σε λογισμικά της Microsoft, καθώς και δωρεάν χώρο εργασίας για 3 μήνες.

Επιπλέον, ο ομιλητής μοιράστηκε τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για τη δημιουργία και ανάπτυξη μιας νέας Start-Up, καθώς και πρακτικές συμβουλές οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη νεοφυή επιχείρηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα posts στο Twitter, με το επίσημο hashtag της εκδήλωσης, #Spark Up Greece, ξεπέρασαν τα 300!

Η εκδήλωση Spark Up Your Idea πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της Microsoft, BizSpark, ένα πρόγραμμα το οποίο προσφέρει την απαραίτητη υποστήριξη και εκπαίδευση στις νεοφυείς επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν, δίνοντας τους δωρεάν πρόσβαση στα πιο σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας.

[Δ.Τ. Microsoft]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons