Ισάριθμα με τον πληθυσμό της Κίνας τα μέλη του Facebook

by Nikos Kaimakamis • On 29-10-2014 • AT 1:10 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

 

Mark-Zuckerberg

Το Facebook ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2013, όπου αποκάλυψε ότι τα μέλη του αριθμούν 1,35 δισεκατομμύρια άτομα. 

Η άνοδος του αριθμού των μελών του δικτύου είναι της τάξης του 14% σε σχέση με πέρυσι, ενώ κάθε ημέρα οι ενεργοί χρήστες του είναι 864 εκατομμύρια άτομα. Από αυτούς, οι 703 εκατομμύρια χρήστες μπαίνουν από κάποια φορητή συσκευή.

Συνολικά, το 64% των μελών του Facebook μπαίνει σε αυτό σε καθημερινή βάση. Σε όλα τα νούμερα που αφορούν σε χρήστες του, το δίκτυο έχει σημειώσει άνοδο σε ποσοστιαία βάση σε σχέση με τις περσινές μετρήσεις.

Αναφορικά με τα οικονομικά του στοιχεία, λίγο πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο, το Facebook είδε την μετοχή του να φτάνει στο ύψος ρεκόρ των 81,16 δολαρίων, ενώ παρόλο που το Facebook έχει προβεί σε πολλές εξαγορές όπως είναι το Whatsapp και η Oculus, ακόμα δεν έχουν φανεί τα θετικά αποτελέσματα από τις εξαγορές αυτές.

Παρόλα αυτά, χωρίς οι εξαγορές να αποδίδουν, το Facebook βλέπει τα έσοδά του να αυξάνονται, ωφελημένα κυρίως από το κομμάτι της διαφήμισης σε φορητές συσκευές.  Τα έσοδα άγγιξαν τα 3,2 δισεκατομμυρια δολάρια αυτό το τρίμηνο, ξεπερνώντας ακόμα και τις αισιόδοξες προβλέψεις των αναλυτών. Η αξία της μετοχής του Facebook, πάντως είχε μια μικρή πτώση της τάξης του 2%.

 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons