Η σουίτα Microsoft Office διαθέσιμη σε συσκευές Chromebook;

by George Polyzos • On 28-11-2017 • AT 12:48 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Computing

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό ότι η Microsoft δοκιμάζει τη χρήση των εφαρμογών της σουίτας του Office σε συσκευές Chromebook, δηλαδή των φορητών υπολογιστών που «φοράνε» το λειτουργικό σύστημα της Google.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει, ακόμα, επίσημη ανακοίνωση, η ιστοσελίδα Chrome Unboxed αναφέρει ότι χρήστες συσκευών Chromebook μπορούν να κατεβάσουν τις εφαρμογές του Office μέσω του Google Play Store. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft είχε καταστήσει διαθέσιμες τις web εκδόσεις των Word, Excel, PowerPoint και OneNote στους χρήστες Chromebook. Ακολούθησε η διάθεση του Office Mobile for Android, το οποίο βέβαια είναι συμβατό με το Chrome OS που χρησιμοποιούν τα Chromebooks.

Στο μεσοδιάστημα η Microsoft συνεργαζόταν με την Google ώστε να «φέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία τους χρήστες Chromebook» και σχεδίαζε να καταστήσει πλήρεις τις εκδόσεις για Android του Office ώστε να είναι συμβατές με όλες τις συσκευές που τρέχουν λειτουργικά συστήματα της Google.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Verge οι συσκευές με οθόνη έως 10,1 ιντσών και λειτουργικό σύστημα Chrome OS θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο Office, ωστόσο συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες πιθανότατα θα χρειαστούν συνδρομή. Να υπενθυμίσουμε ότι η Microsoft, διαθέτει σε συσκευές με οθόνη άνω των 10,1 ιντσών και ανεξαρτήτως λειτουργικού (Windows, iOS ή Android) το Office 365 μέσω συνδρομής ώστε να παρέχονται πλήρεις δυνατότητες δημιουργίας, επεξεργασίας και εκτύπωσης εγγράφων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Microsoft έχει ανακοινώσει το Windows 10 S, ένα λειτουργικό σύστημα που θα τρέχει εφαρμογές διαθέσιμες μόνο μέσω του Microsoft Store, σαν μία εναλλακτική του Chrome OS της Google.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons