Τα παράπονα της μουσικής βιομηχανίας και η πειρατεία που δεν σκοτώνει την μουσική

by Stefanos Kofopoulos • On 19-04-2010 • AT 9:29 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

riaa shipment

Η βάση δεδομένων της RIAA είναι αποκαλυπτική, αν πιστέψουμε ότι τα στοιχεία που εμφανίζει είναι αληθινά. Επειδή δεν υπάρχει κανένας λόγος για το αντίθετο αρκεί μια ματιά στις πωλήσεις αυτό που λέμε μουσική από το κομμάτι της βιομηχανίας που συντηρεί τα μεγάλα ονόματα αλλά και όνειρα χιλιάδων νεαρών που ξεκινάνε καριέρα τώρα. Μέχρι σήμερα το σύνθημα ήταν ότι η πειρατεία σκοτώνει την μουσική, το γράφημα όμως δείχνει μείωση στις πωλήσεις των CDs και δραματική αύξηση στις πωλήσεις single και online μουσικής. Αν κάτι είναι ξεκάθαρο από τα επίσημα στοιχεία της RIAA είναι ότι η μουσική βιομηχανία πουλάει τόσο πολύ όσο ποτέ άλλωστε στην ιστορία της, παρά το γεγονός ότι η πειρατεία κάνει κακό κλπ κλπ κλπ. Αν κάτι έχει αλλάξει είναι το μέσο διακίνησης και το μέσο κατανάλωσης της μουσικής. Τα μυαλά που διαχειρίζονται την μουσική δυστυχώς παραμένουν τα ίδια.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Επιτέλους.Μία στατιστική.Άντε γιατί θα τρελαθούμε σε λίγο.

  2. αντε πλεον με την καραμελα των πεσμενων πωλησεων….

    Μπραβο Τιτανα!

  3. Για να είμαστε σωστοί, μεγαλύτερες πωλήσεις δεν σημαίνουν περισσότερα κέρδη. Αυξημένες πωλήσεις σημαίνει ότι η πειρατεία δεν σκοτώνει την μουσική σε καμία περίπτωση

  4. Το γράφημα δείχνει επίσης ότι η μακροχρόνια λογική των εταιρειών να παράγουν ένα “σουξεδάκι” σε κάθε album έχει αποτέλεσμα την πώληση on line όχι albums αλλά singles.

Top

Show Buttons
Hide Buttons