Λάθος ή αβέβαιο το μέλλον της MySQL;

by Stefanos Kofopoulos • On 29-10-2009 • AT 2:47 pm • 9 ΣΧΟΛΙΑ
Computing Τεχνολογία

MySQL 6.0

Θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για λάθος ή για αλλαγή που δεν προγραμματίστηκε σωστά και κατέληξε στην απομάκρυνση των links για την beta έκδοση της MySQL 6. Κάποιοι υποθέτουν ήδη ότι αυτός είναι ο τρόπος της Oracle να διακόψει την εξέλιξη και στην πραγματικότητα να σκοτώσει την αντίπαλο MySQL αφού πλέον της ανήκει και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Για να δούμε τι θα γίνει, πάντως δεν θα μου φαινόταν περίεργο για την Oracle κυριολεκτικά να σκοτώσει την MySQL. Ο ίδιος ο Michael Widenius, ο κύριος MySQL, έχει αποχωρήσει από την Sun λίγο πριν την αγορά της Sun από την Oracle. Δεν νομίζω ότι η αποχώρηση ήταν τυχαία για ένα τόσο σημαντικό πρόσωπο.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

9 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Και τι θα απογίνει το web χωρίς τη MySQL;

 2. Έχω την εντύπωση ότι και να σταματήσει η ανάπτυξη της θα υπάρξει κάποιο fork από την κοινότητα.

 3. Να δούμε πρώτα αν πρόκειται για λάθος, μετακίνηση σε άλλο repository κλπ

 4. Den 8elo na pistepso oti 8a tin pe8anoun toso eukola.

  Makari ta senaria pou vgenoun kata kerous na einai la8os kai na sinexisi auto to ergo…

 5. Ελπίζω να δούμε κανένα σοβαρό fork σύντομα. Ακόμα και αν η Oracle τη “συνεχίσει”, δε θα πάψει ποτέ αυτό να είναι παράξενο και θα υπάρχουν πάντα υποψίες για το πόσο ανεξάρτητα αναπτύσσεται η MySQL στους κόλπους της Oracle.

 6. Δεν νομίζω να τη σταματήσουν, αλλά και αυτό να γίνει σίγουρα η τεράστια κοινότητα θα οργανωθεί ξανά και καλύτερα, ούτως η άλλως τα open source τα κάνουν οι κοινότητες.

 7. Είναι λάθος. Ακόμα κι αν το μέλλον της MySQL ήταν αβέβαιο “μέσα” στην Oracle, δεν είναι αβέβαιο έξω από αυτή.

 8. Εγώ πιστεύω οτι ο “πατέρας” της MySQL θα οργανώσει μια ακόμη open-source κοινότητα και θα συνεχίσει να την αναπτύσει έξω από τα γραφεία την Oracle.
  Εγώ το είχα πει και πιο παλιά… Θα δούμε πολλά μειονεκτήματα στην παγκόσμια open-source κοινότητα από την αγορά της Sun από την Oracle… Όπως είπε και ένας προγραμματιστής τους. “Και ποιός σας είπε οτι εμείς θα δίνουμε τζάμπα την Java; Εμείς αγοράσαμε την Sun για να την χρησημοποιήσουμε” Και φυσικά έχουν όλο το δικαίομα για κάτι τέτοιο. Αλλά δεν γουστάρω να καταστραφεί αυτή η καταπληκτική εταιρία από την καταστροφική ORACLE.

 9. Μακάρι να είναι ένα λάθος στην ιστοσελίδα!

  Εάν δεν είναι, πιστεύω ότι για λίγα χρόνια δε θα έχουμε πρόβλημα με τη MySQL 5.4, αλλά μετά καθώς η τεχνολογία θα εξελίσσεται η MySQL θα γίνει ανεπαρκής :(

  Ας ελπίσουμε να συνεχίσει τη MySQL, φυσικά με άλλη ονομασία, ο Michael Widenius με άλλους developers..

Top

Show Buttons
Hide Buttons