Ετοιμάζεται νέο Mazda RX-7;

by dkalo • On 20-07-2009 • AT 2:51 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Newsroom

Mazda RX-7 Rendering

Το Mazda RX-7 έχει αντικατασταθεί εδώ και μία πενταετία από το RX-8, το πισωκίνητο, τετράθυρο και ιδιαίτερα διασκεδαστικό coupe. Οι κάτοχοι όμως του RX-7 ήταν κατά κάποιο τρόπο, απογοητευμένοι. Παρόλο που το RX-8 είναι ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο, του έλειπε αυτός ο ιδιαίτερος και πιο σκληροπυρηνικός χαρακτήρας του προκατόχου.

Η Mazda μάλλον σκέφτεται ότι ήρθε η ώρα για ένα πιο αλήτικο, πιο καθαρόαιμο πισωκίνητο RX. Το όνομα αυτού θα είναι φυσικά RX-7 και θα είναι διθέσιο. Φυσικά ο περιστροφικός κινητήρας (Wankel) θα παραμείνει αλλά στα 1600 κυβικά και όχι στα 1300. Κύριος στόχος του νέου αυτού κινητήρα είναι, εκτός από την επιπλέον ιπποδύναμη, η ροπή, κάτι που έλειπε στους προηγούμενους Wankel κινητήρες της εταιρίας.

Αν τα παραπάνω αληθεύουν και αν μπορούν οι petrolheads να ξεκινήσουν να πανηγυρίζουν θα το ξέρουμε στα τέλη του Οκτώβρη αφού τότε διεξάγεται το Tokyo Motor Show. Και πραγματικά, τι καλύτερο από το να παρουσιάσει η Mazda την τελευταία γενιά από ένα ιστορικό αυτοκίνητο, μέσα στο ίδιο της το σπίτι, στην Ιαπωνία..

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons