Υψηλό το κόστος αποκατάστασης εταιρικής φήμης έπειτα από κυβερνοεπίθεση

by George Polyzos • On 15-01-2016 • AT 12:53 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Internet

laptop-user

Περισσότερες από τις μισές εταιρείες παγκοσμίως παραδέχονται ότι τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας που αντιμετώπισαν κατά το τελευταίο έτος, είχαν αρνητικό αντίκτυπο στη φήμη τους.

Το μέσο κόστος της ζημιάς στη φήμη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ξεπερνούσε τα 8.000 δολάρια ανά περιστατικό, ενώ η ζημιά για τις μεγάλες επιχειρήσεις υπερέβαινε τα 200.000 δολάρια. Αυτά ήταν τα ευρήματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την Kaspersky Lab και την B2B International το 2015, με τη συμμετοχή περισσότερων από 5.500 στελεχών Πληροφορικής από 26 χώρες ανά τον κόσμο.

Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι επιτυχημένες επιχειρήσεις δε βασίζονται μόνο στην αποδοτικότητα τους και την ποιότητα των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους. Η εμπιστοσύνη των πελατών και των συνεργατών μπορεί να αποφέρει υψηλότερα κέρδη σε μια επιχείρηση, ενώ μια «αψεγάδιαστη» φήμη διαδραματίζει καίριο ρόλο στην εδραίωση της εμπιστοσύνης. Η απώλεια της εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς μια επιχείρηση συχνά οδηγεί σε χαμηλότερα κέρδη ή σε δυσμενέστερες ή και ακραίες επιπτώσεις μερικές φορές (π.χ. πτώχευση).

Η ζημιά στη φήμη εξαρτάται άμεσα από το αν το περιστατικό γίνεται δημοσίως γνωστό. Το 19% των Ευρωπαίων ερωτηθέντων δήλωσε ότι πληροφορίες σχετικά με ένα περιστατικό ψηφιακής ασφάλειας στην εταιρεία του είχαν διαρρεύσει στα ΜΜΕ και το γεγονός είχε λάβει δημοσιότητα. Η έκταση που μπορεί να λάβει η ζημιά στη φήμη μιας εταιρείας μετριέται από το ποσό που η εταιρεία καλείται να δαπανήσει για να αποκαταστήσει την εικόνα της.

Μία στις τέσσερις εταιρείες στην Ευρώπη (24%) αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων επικοινωνίας. Επίσης, είναι ενδιαφέρον ότι οι επιχειρήσεις έχουν αρχίσει να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην έννοια της θετικής φήμης, κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών.

Για την παροχή πολυεπίπεδης ψηφιακής ασφάλειας, η Kaspersky Lab διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο λύσεων και υπηρεσιών για κάθε μέρος της εταιρικής υποδομής. Αυτό περιλαμβάνει ολοκληρωμένες λύσεις, όπως το Kaspersky Endpoint Security και το Kaspersky Small Office Security, καθώς και εξειδικευμένες λύσεις, όπως το Kaspersky Security for Mobile, το Kaspersky Fraud Prevention και το Kaspersky Security for Virtualization.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons