iPhone N94 ή όπως λέμε iPhone 5 / 4S με dual core CPU

by Stefanos Kofopoulos • On 13-06-2011 • AT 7:15 pm • 13 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

iPhone N94 ή όπως λέμε iPhone 5 / 4S με dual core CPU

Το WWDC 2011 αποτελεί παρελθόν σε ό,τι αφορά την παρουσία του Steve Jobs στην σκηνή. Το νέο iPhone 5 ή iPhone 4S δεν παρουσιάστηκε και όλοι περιμένουν για τον Σεπτέμβριο, μαζί με την Apple φυσικά που υποσχέθηκε το νέο iOS 5 το Φθινόπωρο του 2011. Πληροφορίες θέλουν το νέο iPhone 5 ή iPhone 4S να είναι έτοιμο και μάλιστα σε τελικό στάδιο με το κωδικό όνομα N94. Στοιχεία για την παρουσία του νέου hardware υπάρχουν στην beta έκδοση του iOS 5 που ήδη έχουν οι developers στα χέρια τους.

Το iPhone N94 πρόκειται για το νέο iPhone λίγο πριν από την διάθεση του στην αγορά. Οι δοκιμές βρίσκονται σε τελικό στάδιο και ήδη κάποιοι υψηλά ιστάμενοι μέσα στην Apple αλλά και τις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν το νέο hardware στα χέρια του. Υπάρχουν φήμες και γνώμες για το όνομα του νέου iPhone. Κάποιοι αναφέρονται σε αυτό ως iPhone 5 και κάποιοι άλλοι ως iPhone 4S αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες το νέο iPhone θα είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το iPhone 4. Αν η Apple ακολουθήσει την συνταγή του iPhone 3G/3GS το όνομα iPhone 4S έχει νόημα.

Αυτό όμως που πραγματικά μετράει είναι ο νέος dual core A5 επεξεργαστής στο νέο iPhone 5 / 4S, ακριβώς τον ίδιο επεξεργαστή που χρησιμοποιεί και το iPad 2. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν η Apple διατηρήσει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά σε επιδόσεις και κατανάλωση ενέργειας αλλά και τι θα κάνει με την οθόνη του νέου iPhone. Θα αυξήσει την διαγώνιο της οθόνης πάνω από τις 3.5 ίντσες και κάτω από τις 4 ίντσες ή θα παραμείνει πιστή στο μέγεθος που χρησιμοποιεί σήμερα;

Αν το iOS 5 μπορεί να τα βγάλει πέρα με encode / decode HD 1080p video, τότε ο A5 επεξεργαστής θα χρειαστεί όσο περισσότερο χώρο μπορεί για να δείξει το βίντεο ενώ παράλληλα η Apple θα μπορεί να συνεχίσει να καυχιέται το retina display έστω και με χαμηλότερο dpi αλλά σίγουρα retina προδιαγραφών. Υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο αν και μέχρι τότε θα έχουμε μάθει ακόμα περισσότερα για το νέο iPhone 5 / 4S μέσα από τις νέες εκδόσεις του iOS 5 αλλά και διαρροές δεξιά και αριστερά.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

13 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δεν νομίζω να έχει επεξεργαστή Α5 , software iΟS 5 και να λέγεται iphone 4s! Iphone 5 θα λέγεται είτε ειναι ολοιδιο με το 4 είτε οχι.

  • Η Apple δεν μιλάει πολύ ούτε διαφημίσει ιδιαίτερα τον Α5 οπότε αυτό δεν νομίζω να έχει θέμα. Θεωρώ ότι το iPhone 5 θα είναι το όνομα αλλά για να δούμε. Το θέμα είναι το design του, η οθόνη και η τιμή.

  • Δεν λέει τίποτα αυτό… και το iPad2 έχει A5 CPU, θα παίζει iOS5, αλλά λέγεται iPad2 :P

 2. Καμία σχέση, το hardware και ειδικά τα chips είναι αυτά που μειώνονται σε κόστος ή παραμένουν περίπου σταθερά αλλά αυξάνουν δραματικά τις επιδόσεις τους. Το iPhone 5 δεν παίζει να κοστίζει 1000 ευρώ με τίποτα.. θα έλεγα ότι θα έχει την ίδια τιμή με το iPhone 4 ή και λίγο χαμηλότερη.

 3. Σαν το magic mouse είναι

 4. θα λέγετε iphone 4S σίγουρο αυτό, δεν μπορούν αν δεν βγάλουν από την μύγα ξύγκι…

 5. Δεν ξέρω εάν θα πρέπει να περιμένω για το iphone 5 ή να αγοράσω το galaxy s2

  • Αν χρειάζεται κινητό εδώ και τώρα τότε πας στο Galaxy S2 διαφορετικά περιμένεις να δεις τι θα είναι πραγματικά το iPhone 5

  • Για να δούμε φίλε μου πότε τελικά θα βγεί το 5άρι, γιατί μάλλον για galaxy s3 θα πάς.

 6. Galaxy e? χμμ και σχετικά με το x12ARC κλασης ανώτερο και αν δεν θες να πας σε κατι τοσο νεο υπαρχει το iphone to 4 το Galaxy περα απο την CPU δεν σου προσφέρει τπτ μα τπτ παραπάνω.

 7. Βασικά λέω να περιμένω έτσι ώστε να δω τα τεχνικά χαρακτηριστηκά του iphone

 8. Δεν μου αρέσει το όλο concept στην εμφάνιση, και εκεί δίνω πολλές βάσεις. Σκεφτόμουνα να δώσω το xperia arc και το υπόλοιπο για να αγοράσω το καινούριο iPhone αλλά απο ότι φένεται θα μείνω στο arc αν θα βγεί έτσι.

  Πολύ τετραγωνισμένο, πολύ παράξενο, δεν με νοιάζει αν είναι καλύτερο η χειρότερο απο το κινητό που έχω στα χέρια μου, πάντως αυτό το πράγμα δεν το παίρνω αν θα βγεί έτσι. Υπαρχει κανένα βίντεο με το κινητό απο το WWDC?

 9. Εγώ νομίζω ότι συμφέρει το Xperia arc. Πολύ πιο φθηνό, και καταπληκτικό!

Top

Show Buttons
Hide Buttons