iPhone mini, iPhone nano, iPhone χωρίς μνήμη, iPhone με MobileMe

by Stefanos Kofopoulos • On 14-02-2011 • AT 8:08 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

iPhone mini, iPhone nano, iPhone χωρίς μνήμη, iPhone με MobileMe

Πάρτε βαθιά ανάσα και ετοιμαστείτε για γερή δόση φημολογίας σύμφωνα με την οποία η Apple δουλεύει στο iPhone mini ή αλλιώς iPhone nano πολύ καιρό τώρα και ετοιμάζει σημαντικές εξελίξεις. Το νέο smartphones υποτίθεται ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011 χωρίς καθόλου μνήμη γιατί όλα τα δεδομένα θα είναι αποθηκευμένα στο cloud, δηλαδή το MobileMe. Η μόνη μνήμη που θα χρησιμοποιεί το iPhone mini/nano θα είναι τόση όση χρειάζεται για buffering των δεδομένων και προβολή των βίντεο και οποιασδήποτε άλλης πληροφορίας από το internet στο iPhone. Κάπου εδώ κολλάει και η εξαγορά του Lala με την streaming τεχνολογία για μουσική που υποτίθεται ότι θα χρησιμοποιηθεί ως η βάση της τεχνολογίας για streaming περιεχομένου στο iPhone mini/nano.

Με λίγα λόγια οι φήμες κάνουν λόγο για ένα Apple TV με μπαταρία και οθόνη που μπορεί να πάει παντού ενώ παράλληλα θα επικοινωνεί με το cloud κάθε στιγμή. Είναι εξαιρετική ιδέα στα χαρτιά αλλά εντελώς ανέφικτη στην πράξη. Με τα δεδομένα αποθηκευμένα στο cloud και την ανάγκη για συνεχή επικοινωνία μέσω WiFi ή 3G, η μπαταρία του iPhone mini/nano δεν θα διαρκούσε ούτε 2-3 ώρες λειτουργίας. Αν μάλιστα οι διαστάσεις του νέου τηλεφώνου είναι μικρότερες η Apple θα πρέπει να βρει επιπλέον τρόπο για να χρησιμοποιήσει ακόμα καλύτερες και πιο εξωτικές τεχνολογίες για την μπαταρία που δυστυχώς δεν υπάρχουν.

Ξεχάστε για μια στιγμή το iPhone mini/nano χωρίς μνήμης και διαρκή σύνδεση στο MobileMe για συγχρονισμό των δεδομένων και θυμηθείτε τι συνέβη με την εμφάνιση του iPhone 3G και την δραματική μείωση της αυτονομίας του iPhone από την χρήση του chip. Η διαφορά στην διάρκεια της μπαταρίας σε σύγκριση με το πρώτο iPhone ήταν τόσο μεγάλη που κάποιοι έκλειναν το 3G για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνο για περίπου μια ημέρα. Δύο γενιές μετά και το νέο iPhone 4 είναι 50% μπαταρία και 50% ηλεκτρονικά, ώστε η Apple να καταφέρει να προσφέρει μια συσκευή αρκετά γρήγορη και με αρκετά καλή αυτονομία χωρίς να αυξήσει σημαντικά το κόστος από χρήση εξωτικών τεχνολογιών στις μπαταρίες που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν. Αντίθετα αυτό που έκανε η Apple ήταν να επενδύσει στο hardware και να μικρύνει όσο μπορεί την πλακέτα του iPhone 4 ώστε να αφήσει ελεύθερο χώρο για μια μεγαλύτερη μπαταρία.

Πως θα καταφέρει να λειτουργήσει για περισσότερο από μερικές ώρες το υποτιθέμενο iPhone mini/nano χωρίς μνήμη και με σύνδεση στο cloud είναι ένα μυστήριο που μόνο η φημολογία μπορεί να εξηγήσει.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Αν μάλιστα οι διαστάσεις του νέου τηλεφώνου είναι μικρότερες η Apple θα πρέπει να βρει επιπλέον τρόπο για να χρησιμοποιήσει ακόμα καλύτερες και πιο εξωτικές τεχνολογίες για την μπαταρία που δυστυχώς δεν υπάρχουν.”

  Μήν ξεχνάς πως η Apple έχει αγοράσει μια εταιρία κατασκευής υγρού μέταλλου και έχει λεχθεί εντόνως πως δεν προορίζεται για κατασκευή εξωτερικών περιβλημάτων αλλά για κατασκευή κυψελών ενέργειας,για να φτιάξει σούπερ μπαταρίες που με μια φόρτιση να κρατάνε εώς και 30 μέρες.

  Δύσκολο για φέτος,αλλά σίγουρα το iphone 6 θα έχει τέτοια μπαταρία.Εξάλλου η Apple εκεί ρίχνει πάντα το βάρος,σε αυτονομία και ποιότητα οθόνης.

  (Για φαντάσου..το Air του 2012 να έχει retina display,1 gb flash drive,να τρέχει σε ταχύτερο επεξεργαστή και με μπαταρία 2 ημερών..Και όλα αυτά τοποθετούνται σε βάθος χρόνου 1,5 με 2 χρόνια το πολύ.Θά θελα απο μια μεριά να τρυπώσω εκεί στα εργαστήριά της και να δώ τί πρωτότυπα υπάρχουν εκεί μέσα!)

  • Το κράμα που παράγει η Liquidmetal Technologies με το ίδιο όνομα,μόνο υγρό δεν είναι. Το όνομα είναι αυτό που είναι για λόγους marketing. To ότι γίνεται χρήση του κράματος αυτού για την κατασκευή fuel cells ισχύει μεν,αλλά δεν θα έλεγα πως θα το δούμε σε κινητό μέσα στα δύο επόμενα χρόνια.

   • Πολύ πιθανόν,γι αυτό και γω μίλησα για 1,5 με 2 χρόνια.Πιθανόν η Apple να πιέσει τα πράγματα και να δούμε τα αποτελέσματα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.Όποτε πάντως και να τα δούμε,με το καλό να έρθουν!

    p.s. Ναι,το liquid είναι για λόγους μάρκετινγκ όντως!

 2. Μου κάνουν όλα αυτά λίγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά απλ είναι αυτή!

 3. στην ελλαδα δεν μπορει να εφαρμοστει.
  εδω στο Ipad δινουν 500mb μονο

  • Καλά εννοείται αυτό ;(
   Αν και δεν νομίζω πως δεν θα έχει αποθυκευτικό χώρο καθόλου!Θα έχει,απλά το cloud θα είναι αναπόσπαστο μέρος του.

Top

Show Buttons
Hide Buttons