iPhone mini, η απάντηση της Apple στο Android ή έτσι λένε κάποιοι

by Stefanos Kofopoulos • On 11-02-2011 • AT 7:54 pm • 4 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

iPhone mini, η απάντηση της Apple στο Android ή έτσι λένε κάποιοι

Φήμες θέλουν την Apple να ετοιμάζει ένα νέο iPhone, μικρότερο και φθηνότερο από το σημερινό iPhone 4. Με μικρότερες διαστάσεις, χαμηλότερο κόστος κατασκευής και προφανώς υποδεέστερες επιδόσεις σε σύγκριση με το iPhone 4 και το iPhone 5, το νέο iPhone mini έχει στόχο να κλέψει μερίδιο αγοράς από όλα εκείνα τα Android κινητά που κυκλοφορούν με τιμή κοντά στα $200. Αυτή υποτίθεται ότι είναι η ιδέα της Apple που έχοντας κατακτήσει το high end κομμάτι της αγοράς θέλει να εξαπλωθεί παντού.

Οι φήμες για το iPhone mini ή iPhone nano κυκλοφορούν κάθε χρόνο, όπως και τα δημοσιεύματα με πληροφορίες ανθρώπους με γνώση στο θέμα που έχον δει πρωτότυπα σε λειτουργία. Πόσο αληθινά ή κατασκευασμένα είναι τα δημοσιεύματα μόνο ο χρόνος μπορεί να το κρίνει. Το σίγουρο είναι ότι η Apple έχει κατακλύσει το high end μέρος της αγοράς και θέλει απελπισμένα περισσότερο μερίδιο από την πίτα.

Για αυτό άλλωστε έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία για πωλήσεις των προϊόντων εκτός Αμερικής, σε αγοράς που παραδοσιακά δεν ενδιέφεραν ή τα προϊόντα Apple δεν έφταναν ποτέ. Έχουμε δει να συμβαίνει στην Ελλάδα με το πρώτο iPhone και το iPhone 3G. To iPad έφτασε σημαντικά ταχύτερα στην χώρα μας παρότι προϊόν πρώτης γενιάς.

Αν η Apple αποφασίσει να δημιουργήσει ένα iPhone mini ή iPhone nano μένει να το δούμε. Η θεωρία είναι καλή, το χτύπημα στον ανταγωνισμό του Android θα είναι σημαντικό αλλά στην πράξη τα πράγματα μέχρι σήμερα δείχνουν πολύ διαφορετικά. Η Apple είναι η εταιρεία που αγαπάει τα standards και την απλότητα. Ένα iPhone mini θα περιόριζε το κόστος κατασκευής με την χρήση οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης ή άλλων ποιοτικών χαρακτηριστικών. Πρακτικά για την Apple αυτό θα σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρήσει την μια ακόμα κοινότητα χρηστών και developers που θα ασχολούνται με αυτή την αγορά και μόνο. Αν υποθέσουμε ότι το τεχνικό κομμάτι των iPhone mini aps λυθεί, η Apple θα πρέπει να εξηγήσει για πιο λόγο το νέο iPhone mini δεν έχει τόσο καλή οθόνη όσο το iPhone 4 ή iPhone 5, γιατί οι χρήστες που νιώθουν μοναδικοί όταν αγοράζουν ένα προϊόν Apple θα πρέπει να νιώσουν δεύτερης κατηγορίας.

Για να μειώσει το κόστος πώλησης του iPhone mini η Apple θα πρέπει να μειώσει το κόστος κατασκευής και για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να μειώσει την ποσότητα αλλά και την ποιότητα των ηλεκτρονικών, εκτός και αν ανακαλύψουν κάτι τόσο επαναστατικό και είναι σε θέση να το παράγουν μέχρι το τέλος του 2011. Η πορεία της Apple έχει δείξει ότι η ποιότητα είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των προϊόντων που κατασκευάζει. Δείτε τα νέα MacBook Air στις 11 και 13 ίντσες, μπορεί να διαφέρουν στην επεξεργαστική ισχύ, στο μέγεθος της οθόνης, την διάρκεια της μπαταρίας αλλά εξακολουθούν να παρέχουν άριστο design, υλικά και τιμή υψηλότερη από τις αντίστοιχες προφορές του ανταγωνισμού.

Αν θέλετε να περιμένετε για το νέο iPhone mini / nano μάλλον θα χάσετε τον χρόνο σας, μπορείτε όμως να ρίξετε μια ματιά σε ένα υποθετικό unboxing ενός κινητού τηλεφώνου τόσο μικρού όσο το iPhone nano.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μα καλά ο πιτσιρικάς κάθησε και έφτιαξε με τόση λεπτομέρεια αυτή τη μικρογραφία? Με την λεπτομέρεια που φιάχτηκε το κουτί που είναι τέλειο πίστεψα ότι θα έβγαζε όντως απο μέσα ένα μικρό iphone που μάλιστα θα δούλευε κιόλας. Χαχαχαχα τί να πώ μπράβο για τον χρόνο του

  2. φοβερό το videακι :) Thanx for sharing Titana!

  3. Ειμαι βεβαιος οτι η σχετικα συντομα, μαλλον το Q3-4 του 2011 ισως και μαζι με το iphone5, Apple θα βγαλει ενα τηλ λιγο μικροτερο κλπ με κοστος ~ $200-300. Αυτο θα δωσει και την χαριστικη βολη σε καποιες εταιριες που φυτοζωουν στο χωρο απο καιρο…

  4. Κάποιοι από αυτούς που ανεβάζουν τέτοια βίντεο στο youtube έχουν θέμα (=πρόβλημα) αλλά τούτος εδώ τους ξεπέρασε κατά πολύ.

Top

Show Buttons
Hide Buttons