iPhone HD / 4G στις 22 Ιουνίου 2010

by Stefanos Kofopoulos • On 30-03-2010 • AT 2:47 am • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

iphone hd concept

Αν δεν ζείτε κάπου εκτός ηλιακού συστήματος μέχρι τώρα θα έχετε μάθει την φήμη που θέλει την Apple να παρουσιάζει το νέο iPhone HD ή iPhone 4G στις 22 Ιουνίου 2010 ενώ αργότερα, προς το τέλος της χρονιάς, να ετοιμάζεται αν ρίξει στην αγορά μια CDMA έκδοση του κινητού. Η ημερομηνία για την κυκλοφορία ή έστω ανακοίνωση του νέου iPhone ήταν αναμενόμενη. Η Apple παραδοσιακά ανανεώνει τα iPhone κάθε ένα χρόνο και φροντίζει να επικοινωνήσει το νέο της δημιούργημα λίγο πριν ή λίγο μετά τα μέσα Ιουνίου. Αν το όνομα θα είναι iPhone HD ή iPhone 4G μένει να το δούμε, όπως και την περίπτωση για ξεχωριστό CDMA μοντέλο για το δίκτυο της Verizon, στην Αμερική εννοείται.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν σε μερικούς μήνες, το νέο iPhone HD / 4G αναμένεται να τρέχει iPhone OS 4.0, να χρησιμοποιεί A4 SoC, να ενσωματώνει κάμερα για video κλήσεις, να έχει οθόνη ανάλυσης 960 x 640 pixels και να ενεργοποιήσει το multitasking για iPhone apps.

Οι προσεχτικοί θα παρατήρησαν ότι η ανάλυση 960 x 640 pixels είναι η διπλάσια από αυτή του σημερινού iPhone 3GS (320 x 480 pixels). Αυτό σημαίνει ότι η Apple και οι developers μπορούν πολύ εύκολα να προσαρμόσουν τα iPhone apps στην νέα ανάλυση είτε με διπλασιασμό των pixels και full screen mode όπως στο iPad ή γράφοντας το app από την αρχή.

[via, via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Από την αρχή δεν θα τα γράψουν, τα 3D apps έχουν ανυσματικά γραφικά όσο scale και να τα κάνεις δεν χαλάνε, αυτό που χαλάει είναι τα texture στην προκειμένη περίπτωση τα οποία σίγουρα έχουν κάνει scale down και optimize για iphone και την συγκεκριμένη ανάλυση οπότε εάν χρειαστεί μπορούν σχετικά εύκολα να ανεβάσουν ποιότητα και ανάλυση στα γραφικά.

  Βέβαια ανάλογα το hardware μπορούν να κάνουν και προσθήκες στα γραφικά (ίσως με νέα εφέ που θα υποστηρίζει η μηχανή του νέου iphone).

  Αυτό που με τρώει εμένα είναι εάν μετά από 4 εκδόσεις του κινητού θα φιλοτιμηθούν να βάλουν κάποια features που ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί fan boys του δαγκωμένου μήλου κράζουν σιωπηλά από μέσα τους ή τα παραδέχονται ή έχουν ακόμη και εφιάλτες γι αυτά και που τα έχουν και τα πιο τιποτένια κινητά των 80€ :)

  • Σε apps τύπου Facebook ό,τι και να κάνουν τα vectors δεν παίζουν ρόλο :) Εκεί θα παίξει το upscale.

   Τα γραφικά λογικά θα αναβαθμιστούν με την λύση του A4 SoC που θα έρθει κατευθείαν από το iPad στο νέο iPhone. Τι GPU θα χρησιμοποιεί παραμένει μυστήριο γιατί είναι μυστήριο ποια GPU χρησιμοποιεί το iPad.

   Κοίτα, αν ρίξουν στην αγορά multitasking, νέα οθόνη και video calls, νομίζω ότι το παιχνίδι τελείωσε. Θα είναι η πρώτη φορά που θα είναι δίπλα – δίπλα σε hardware και software specs με το Android και την Nokia.

 2. Καλό αλλά I’ll pass. Δεν έχει δα τόσα παραπάνω killer features απ’το 3GS. Ναι τα καλύτερα γραφικά είναι πάντα ευχάριστα, αλλά στις 4 ίντσες είναι overkill. Και η βιντεοκλήση είναι δυστυχώς ένα παιχνιδάκι για τις πρώτες μέρες, τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.

  Το multitasking αξίζει ως feature αν και θέλω να πιστεύω πως θα φοριέται και στα παλιότερα μοντέλα.

  Εν ολίγοις ας ελπίσουμε ότι θα προσφέρουν παραπάνω από αυτά. Δεν είναι κακό, μωρέ, απλά δε βελτιώνει τελικά το 3GS τόσο δραματικά.

  • Περίμενε να δούμε τι θα κάνουν και στο software και τι θα προσφέρει το iPhone OS 4.0

 3. και πότε περίπου θα είναι διαθέσιμο στην ελλάδα για αγορά?…επισήμως

  • Προφανώς αυτή είναι μια ερώτηση που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει

Top

Show Buttons
Hide Buttons