iPhone 5S, η Apple δεν έχει ανάγκη την φήμη ούτε την καινοτομία

by Stefanos Kofopoulos • On 29-03-2013 • AT 5:39 pm • 64 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

iPhone 5S, η Apple δεν έχει ανάγκη την φήμη ούτε την καινοτομία

Το iPhone 5S είναι αναπόφευκτο, σχεδόν αναμενόμενο. Εκτός και αν η Apple αποφασίσει να αλλάζει εντελώς, το νέο iPhone 5S θα διαδεχθεί το iPhone 5 όπως συνέβη και στο παρελθόν με τα προηγούμενα μοντέλα iPhone. Αυτό είναι καλό και καθόλου επικίνδυνο για την φήμη της Apple.

Αν οι φήμες αποδειχθούν βάσιμες, το iPhone 5S θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή τον Ιούνιο – Ιούλιο 2013. Μέχρι τότε έχουμε καιρό να περιμένουμε για διάφορα leaks, μυστικές πληροφορίες, φωτογραφίες και όλα τα σχετικά με προέλευση κάποιο εργοστάσιο στην Κίνα. Δεν έχει και τόσο σημασία όμως.

iPhone 5S τα χαρακτηριστικα δεν εχουν σημασια

Η Apple θα παρουσιάσει το νέο iPhone 5S όπως ακριβώς έκανε και με το iPhone 4S και το iPhone 3GS. Ένα νέο iPhone βελτιωμένο στα σημεία, με νέα έκδοση του iOS και νέες ή βελτιωμένες υπηρεσίες. Η στρατηγική αυτή είναι τόσο καλή και αποτελεσματική που μέχρι η Samsung, ο μεγάλος αντίπαλος της Apple, αντέγραψε με την παρουσίαση του Samsung Galaxy S4.

Το iPhone 5S θα είναι εμφανισιακά το ίδιο με το iPhone 5. Είναι απίθανο να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο desgin του νέου smartphone. Η σχεδιαστική γραμμή της Apple παραμένει σχεδόν ίδια από το iPhone 4 μέχρι σήμερα. Γιατί άλλωστε να αλλάξει κάτι που πουλάει τόσο πολύ και ο ανταγωνισμός αντιγράφει σημειώνοντας επιτυχία;

Η φήμη της Apple δεν εξαρτάται από το iPhone 5S. Ούτε στοίχημα με την καινοτομία υπάρχει όπως υποστηρίζεται. Το στοίχημα της Apple και αυτό που απασχολεί τους δημιουργούς του iPhone 5S είναι πως θα κάνουν το καλύτερο smartphone ακόμα καλύτερο.

Η καινοτομια στο iPhone 5S ειναι το ιδιο το τηλεφωνο με iOS 7 και iCloud

Πως θα λύσουν περισσότερα προβλήματα με το ίδιο κόστος αγοράς. Πως θα προσθέσουν επιπλέον λειτουργίες στο iOS 7 με την ίδια διάρκεια μπαταρίας. Πως θα διατηρήσουν υψηλό το επίπεδο των διαθέσιμων εφαρμογών στο App Store. Πως θα βελτιώσουν το iCloud και την συνδεσιμότητα με Mac και iPad. Πως το iPhone 5S, ίδιο σε εμφάνιση και τιμή με το iPhone 5 θα βελτιωθεί στα σημεία ώστε να είναι μια πληρέστερη πρόταση.

Η πλατφόρμα του iPhone / iOS / iCloud χρειάζεται να ωριμάσει ως σύνολο, όχι να καινοτομήσει στα σημεία. Το εγχείρημα είναι δύσκολο και καμία εταιρεία δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο σήμερα. Ακόμα και ο πρωτοπόρος του cloud, το Amazon, αντιμετωπίζει προβλήματα. Οι δυσάρεστες στιγμές όταν “το μισό internet βρίσκεται εκτός λειτουργίας” δεν είναι λίγες.

Το iPhone 5S πιθανότατα θα έχει καλύτερους χάρτες, καλύτερη κάμερα, εξυπνότερο Siri, μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ, ίδια ή και βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας, το νέο iOS 7 και ίσως άλλα ηλεκτρονικά που δεν βλέπουμε αλλά χρησιμοποιούμε καθημερινά. Για παράδειγμα βελτιωμένο Bluetooth 4.0 και GPS chip.

Αυτό που έχει σημασία είναι ένα: Τα χαρακτηριστικά του iPhone 5S να δουλέψουν αρμονικά με το οικοσύστημα του iOS 7 και iCloud με τον ίδιο εύκολο και ξέγνοιαστο τρόπο όπως όταν τα δίχρονα παίζουν με το iPad για πρώτη φορά. Αυτό είναι σκληρή δουλειά, ούτε φήμη, ούτε καινοτομία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

64 ΣΧΟΛΙΑ

 1. επιτρεψτε μου να διαφωνω καθετα με το αρθρο. εχει πολλα χρόνια να καινοτομήσει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. οντως καποτε τα κινητά της εταιρείας ήταν μακράν μπορστά απο τα υπολοιπα. αλλα πλεον απλά επαναλαβάνεται. Συμφωνω απολυτα με την γνωμη του κυριού σε αυτο το αρθρο http://www.extremetech.com/computing/150937-samsung-galaxy-s4-apple-needs-to-go-big-with-the-iphone-5s-or-go-home

  • Η Samsung με το Galaxy S4 απέδειξε ακριβώς το αντίθετο. Το iPhone 5S δεν χρειάζεται καινοτομία ως τηλέφωνο απο μόνο του

 2. To 4 ήταν wow, το 3 το ίδιο… Από τότε απλά παρακολουθώ χωρίς καμία συγκίνηση σχετικά με design, OS, specs κλπ

  • Το ίδιο θα πρέπει να πεις και για όλα τα άλλα smartphones

   • Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα. Η Apple δεν ήταν ποτέ “ίδια” με τα άλλα smartphones. Ουσιαστικά, έπεσε από την θέση της, και έγινε “ίδια”…

   • Ναι έπεσε, για αυτό πούλησε 47.8 εκατομμύρια iPhone το τελευταίο τρίμηνο του 2012. Είναι πραγματικά χάλια επιδόσεις, όντως. Μόνο που θα πρέπει να αποφασίσουμε αν οι αγοραστές και το καταναλωτικό κοινό είναι “πρόβατα” όπως λέτε και αγοράζουν iPhone 5 και iPhone 4S ή είναι έξυπνοι για να επιλέξουν μεταξύ iPhone και ανταγωνιστικών smartphone ώστε να λύσουν καλύτερα τα προβλήματα τους.

   • Είναι ενδιαφέρον πάντως να μας πεις αν γνωρίζεις πόσα iphone 5 πούλησε συγκεκριμένα στην Αμερική όπου πωλείται μόνο με 100 δολάρια. Κάτι μου λέει πως όπου πωλείται με 700 δολάρια δεν θα πουλάει. Επίσης στην Ελλάδα πόσα iphone 5 πωλούνται; Μάλλον τα στοιχεία και εδώ θα απουσιάζουν. Το iphone είναι ένα καλό τηλέφωνο, από τα καλύτερα, αλλά το αγοραστικό ενδιαφέρον για αυτό λόγω της υψηλής τιμής του δεν είναι παγκόσμιο.

 3. To αν έχει ανάγκη την καινοτομία το δείχνει η πεσμένη της μετοχή και το μειωμένο ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο. Δεν υπάρχει εταιρεία αυτού του είδους που να μην ενδιαφέρεται για καινοτομία, πάντως πάντα οι εκδόσεις 3S 4S 5S κτλ είναι βελτιωτικές. Οσον αφορά τη φήμη, συμφωνώ ότι, η Apple είναι γνωστή για την ποιότητά της αν και ένα μέρος αυτής της φήμης οφείλεται στο ότι πληρώνει τον τύπο με έξαλλη διαφήμιση την οποία μετά τη φορτώνει στην τελική τιμή των προιόντων της.

  • Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η Samsung είναι αυτή που ξοδεύει περισσότερο από όλους σε διαφήμιση και μάλιστα αρκετά περισσότερο. Όχι η Apple για το iPhone 5

 4. Διαφωνώ με το άρθρο.Η apple είναι αυτή που έστρωσε το δρόμο για τα smartphones που χρησιμοποιούμε όλοι μας σήμερα.To να πεις ότι η apple δεν έχει ανάγκη από καινοτομία σημαίνει ότι έχει χάσει το χαρακτήρα της.Τα παλαιότερα smartphones ήταν έτη φωτός πίσω από το iphone. Μπορούμε να το πούμε αυτό σήμερα;

  • Θα μπορούσα να πω ότι το iPhone 5 είναι μπροστά από οποιοδήποτε άλλο smartphone κυκλοφορεί σήμερα. Συνολικά ως πακέτο λύσης, όχι σε επιμέρους χαρακτηριστικά.

   • Ιδίως με τους χάρτες ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της

   • Ως υλοποίηση όχι. Ως ιδέα και τόλμη ναι, ήταν πολύ μπροστά

   • Καλύτερο συνολικά; Μα δεν παίρνει κάρτες μνήμης, δεν μπορώ να στείλω/λάβω τραγούδια, βίντεο φωτογραφίες, δεν έχει NFC, δεν μπορώ να βάλω οτι ringtone θέλω εκτός και αν το αγοράσω ΠΙΟ ακριβά και από τραγούδι, χρησιμοποιεί μοναδικά καλώδια που είναι άχρηστα για άλλες συσκευές, τα ακουστικά της χαλάνε πιο εύκολα ακόμα και από τα κινέζικα, κ.α.

   • Για να δούμε πια κορυφαία ανταγωνιστικά smartphone με παρόμοιο design παίρνουν κάρτες μνήμης. Έχεις iTunes. NFC τι; Έχεις iTunes. Ναι καλώδιο πιο χρηστικό από το micro /mini USB. Για τα ακουστικά της παλιάς γενιάς συμφωνώ. Για τα EarPods δεν ξέρω ακόμα

   • μπορείς να βάλεις δικό σου ringtone, χωρίς χρέωση, αρκεί να μάθεις πως.

    http://www.demogeek.com/2009/07/31/how-to-add-custom-ringtones-to-your-iphone/

    Όσο για τις κάρτες μνήμης, τι να τις κάνεις όταν έχεις iCloud ή backup στον η/υ του σπιτιού σου.

    Για τα ακουστικά και τα καλώδια, έχω διαφορετική άποψη. Υπάρχουν και non apple.

 5. Αν είναι δυνατόν δεν ξέρω αν θα πρέπει να κλάψω η να γελάσω με αυτό το άρθρο..Η apple καινοτόμησε δηλαδή στο 4s? καινοτόμησε στο 5? η μήπως αν παρουσιάσει το 5s όπως το παρουσιάζεις θα έχει καινοτομήσει!!Που η μόνιμη γελοία διαφήμιση της για να δελεάσει τους αγοραστές είναι ότι ο αντίχειρας φτάνει από εδώ έως εδώ…Το hype που είχε πάει πέθανε και αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται.Και ναι το S4 καινοτόμησε γιατί χώρεσε σε μικρότερες διαστάσεις μεγαλύτερη οθόνη, δεν μεγάλωσε απλά το τηλέφωνο της (πράγμα που το κορόιδευε. Τώρα για το λογισμικό τι να πει κανείς για το απαρχαιωμένο-άσχημο-περιoρισμένο ios που κάνει μισό βήμα την φορά την ώρα που ο ανταγωνισμός κάνει άλματα…Το άρθρο είναι τραγικό και απευθύνεται σε ανθρώπους με χαμηλό IQ.

  • Η Samsung καινοτόμησε στο Galaxy S4;

   • σε επίπεδο software ναι καινοτόμησε, σε επίπεδο hardware όχι τόσο (αν και η οθόνη που λειτουργεί και με γάντια είναι κάτι πρωτοποριακό καθώς ελάχιστα τηλέφωνα χρησιμοποιούν την τεχνολογία αυτή,+το μοναδικό στον κόσμο με gorilla glass 3..) και όπως σου έγραψα καινοτομία είναι επίσης να χωρέσεις μια μεγαλύτερη οθόνη σε μικρότερες διαστάσεις βελτιώνοντας παράλληλα μπαταρία και επεξεργαστική ισχύ..ναι είναι καινοτόμο με εξαίρεση την εξωτερική σχεδίαση. όπως είπα και πιο πάνω το άρθρο απευθύνεται σε άτομα με χαμηλό ΙQ γιατί μας παρουσιάζεις το άσπρο μαύρο…δεν είναι τυχαίο που παλιά στο site υπήρχαν πολύ περισσότερα σχόλια και τώρα έχει τόσα…

   • Ναι δεν είναι τυχαίο, σε αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Κάνω ό,τι μπορώ για να αποφεύγω αναγνώστες που σχολιάζουν τύπου “πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα” και “τί τιμή θα έχει το iPhone 5S” όταν ο τίτλος ή/και το περιεχόμενο του άρθρου αναφέρουν ξεκάθαρα ότι η διαθεσιμότητα είναι άγνωστη όπως και η τιμή.

    Πραγματικά δεν είναι τυχαίο που έχουν εξαφανιστεί αυτά τα σχόλια. Το προσπάθησα πολύ μαζί με διάφορα άλλα.

    Όσο για το επίπεδο IQ, δεν τιμάς τον εαυτό σου ούτε όσους συμμετέχουν σε αυτή την κουβέντα. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά το επίπεδο στο άρθρο – αφορμή για το δικό μου άρθρο και να κρίνεις το IQ.

 6. TITANAS παραδέξου το! Θέλεις να δεις το 6άρι με 4,5″…

  • Μπα, με ένα iPhone 5S ή ακόμα και το iPhone 5 που έχω είμαι μια χαρά. Δεν χρειάζομαι αναβάθμιση με αυτά που κάνω και χρησιμοποιώ τώρα.

 7. Οταν ένα προιόν ειναι επιτυχημενο και πουλάει , η αναβάθμιση του γίνεται με μικρές “ουσιαστικές”? αλλαγές. Για να αλλάξει ριζικά το iphone και το ios θα πρεπει να αρχισουν να μην πουλάνε…

 8. Την ποιότητα κατασκευής και το software (iOS) του iPhone ίσως να μην το φτάσουν ποτέ. Το μόνο μειονέκτημα του iPhone, κι ενώ κάποτε το θεωρούσα πλεονέκτημα, είναι το μέγεθος οθόνης. Άλλη εμπειρία να παίζεις σε 4.5″+. Παίρνω μετά το iPhone και νομίζω πως είναι παιχνιδάκι. Σε ενάμιση χρόνο από τώρα, και όταν η Apple κυκλοφορήσει το iPhone 6 με οθόνη 4.5″+, το κινητάκι θα καθίσει ξανά στο θρόνο του και δε θα μπορεί να το σηκώσει κανείς.

 9. Πολλά συγχαρητήρια για αυτό το άρθρο, η apple δεν έχει να ανταγωνιστεί κανένα παρά μόνο τον ίδιο της τον εαυτό.
  Τώρα οι από πάνω που διαφωνούν είναι άτομα που πριν βγει το iPhone ούτε ήξεραν τι είναι η apple. Για να βγει μια πραγματικά μεγάλη καινοτομία πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 10 χρόνια. Η apple το έχει καταφέρει τρεις φορές αυτό.

 10. Θα πω πρωτα οτι συμφωνω πανω-κατω με το ζουμι του αρθρου… Ετσι κι αλλιως η πολιτικη της παντα αυτη ηταν: “αναβαθμισεις στα σημεια σε μοντελα S.”

  ΟΜΩΣ… διαφωνω με το υφος σου. Καταλαβαινω οτι “συμπαθεις” (απο αποψη προιοντων-υπηρεσιων φυσικα) την Apple. Κι εγω την “συμπαθω”, οπως και αλλες εταιρειες που μπορουν να μου προσφερουν μια αξιολογη προταση (Nokia,Samsung κλπ). Δεν εχει ομως νοημα να μπαινεις σε μια ανουσια αντιπαραθεση με διαφορους αναγνωστες του blog. Εχεις ΑΠΟΨΗ και αυτο μου αρεσει σε ενα blog τεχνολογιας… Την εκφραζεις ομως με λαθος τροπο και υφος. Ειναι κριμα να διαβαζω μια αναλυση στηριζομενη σε επιχειρηματα και λογικη, εχοντας ομως επιθετικο υφος.

  Και επειδη μου αρεσει και εμενα να στηριζομαι σε επιχειρηματα θα σου αναφερω παραδειγματα. Εγραψες π.χ. αμεσως αρθρο για την δικαστικη ηττα της Samsung απο την Apple ή για το οτι η microsoft με το surface πληρωσε για πατεντες στην apple. Δεν εγραψες ποτε ομως για το οτι η apple πληρωσε σε αντιστοιχες εταιρειες για τις πατεντες LTE στο iphone 5 (εκτος εαν δεν πληρωσε και εκκρεμει καποια δικαστικη αποφαση – παρακαλω διορθωσε με). Ισως να μην σημαινει τιποτα ισως ομως και πολλα. Θελω να πω οτι ακομα και αν δεν εισαι αναγκασμενος, ειναι καλο να μην παιρνεις τοσο “εντονα” θεση υπερ μιας εταιριας γιατι ετσι τα επιχειρηματα και τα αρθρα θα αμφισβητουνται και ειναι λογικο. Φιλικα παντα.

  • Προφανώς δεν έκανες κλικ στα links του άρθρου για να δεις τον λόγο

 11. “iPhone 5S, η Apple δεν έχει ανάγκη την φήμη ούτε την καινοτομία”

  Εμείς όμως έχουμε ανάγκη… :)

 12. Το τραγικό σε όλη τη φάση είναι ότι το άρθρο εκτός από επιχειρήματα και διάφορες απόψεις (αν και δεν συμφωνώ είναι δεκτές) έγινε με στόχο να γίνει flame και να μαζέψει το blog σχόλια. Η συνταγή γνωστή και πολυ-χρησιμοποιημένη, ειδικά στο συγκεκριμένο blog. Ανεβάζουμε καθημερινά 3-4 ειδησούλες (σχεδόν πάντα οι μισές είναι με διθυραμβικές απόψεις και εντυπωσιακές ειδήσεις για την Apple) και μία φορά στις 15 γράφουμε και ένα ωραιότατο κείμενο για την εταιριάρα εναντίον όλων!
  Επανέρχομαι λοιπόν στο τραγικό της υπόθεσης που είναι το ότι βλέπεις άλλα sites τεχνολογίας και ανεβάζουν μία είδηση και αμέσως δημιουργούνται 20 σχόλια με ανθρώπους που συζητούν μεταξύ τους σχετικά με την είδηση ακόμα κι αν το θέμα της είναι το πιο αδιάφορο κινέζικο smartphone. Ενώ εδώ με ακόμα μία προσπάθεια flame μόλις 21 σχόλια και τα μισά από αυτά να είναι του συντάκτη και να “τη λέει” στους αναγνώστες του.
  Για να επανέλθω στο topic, καλώς ή κακώς η Apple κάπου το έχασε το παιχνίδι (smartphone) και πλέον όλα δείχνουν ότι φθήνει. (από την μετοχή της μέχρι και το ελληνικό της forum που ακόμα και τα ίδια τα fanboys το παραδέχονται. πχ. εδώ: http://tinyurl.com/bocamrd ).
  Τέλος αγαπητέ Titana δεν περιμένω να με ακούσεις αλλά συμβουλεύω να μην ακολουθήσεις την ίδια πορεία με την εταιριάρα γιατί όπως όλα δείχνουν και το συγκεκριμένο blog αν δεν αλλάξει πολιτική έχει αρχίσει να γίνεται λίγο γραφικό. Παλιά είχες ειδήσεις, αποκλειστικότητες, κλικαρίσματα και σχόλια και όλα ήταν μια χαρά. Πλέον ακόμα και σε αυτό το topic που περίμενα να έχει γίνει χαμός μάλλον όπως φαίνεται πέρασε αδιάφορο. Γιατί άραγε;

  • Το τραγικό είναι ό,τι δεν ξέρεις τι λές, δεν έκανες καν τον κόπο να δεις τα links στο άρθρο. Μπερδεύεις ακόμα και ένα site ως επίσημη πηγή της Apple και διάφορα άλλα τέτοια τραγικά.

   Όσο για τα σχόλια και ρέστα. Το άρθρο για το Android και τον ψυχρό πόλεμο γράφτηκε 25 μέρες πριν την παρουσίαση της Samsung για το Galaxy S4. Να δεις ένα πράγμα που έπεσα σε όλα μέσα. Μπορούμε να πάμε πιο πίσω για να δούμε τι έγραφα για το iPad και πως θα αλλάξει τον κόσμο και άλλα πολλά.

   Ψάξε και θα τα βρεις όλα.. για να κάνεις και μερικά κλικ παραπάνω αφού τόσο πολύ σε ενδιαφέρει να βοηθάς το pestaola. Για να έχουμε να λέμε και για το iPhone 5S βεβαίως – βεβαίως

 13. εχει καταντήσει γραφικό να μιλάς για την apple με τέτοιο τρόπο! Σιγά που είναι καινοτόμο το icloud μία κλεμμένη ιδέα! Απλά ως fanboy δεν βλέπεις τα πράγματα αντικειμενικά και είναι κρίμα γιατί πρόκειται για ένα site τεχνολογίας!

  • από που έκλεψε η apple το iCloud?

 14. Συγνώμη που θα το πω έτσι ωμά, αλλά το άρθρο δεν είναι αντικειμενικό. Ο αρθρογράφος είναι “κολλημένος” με το συγκεκριμένο προϊόν και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις απαντήσεις που δίνει στα σχόλια.

  Τραβώντας λίγο παραπάνω τον τίτλο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι: Η Apple δεν έχει ανάγκη την φήμη, ούτε την καινοτομία, ούτε την ανάγκη να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό τηλέφωνο!
  Καλώς ή κακώς τα πράγματα τρέχουν και η Apple έμεινε πίσω… πολύ πίσω. Και πρέπει να τρέξει πολύ για να φτάσει, πόσο μάλλον να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σκληρός και αδυσώπητος.
  Να επισημάνω πάλι αυτό που έγραψε πιο πάνω ο αναγνώστης Οδυσσέας Καρύπης, ότι:
  “Καλύτερο συνολικά; Μα δεν παίρνει κάρτες μνήμης, δεν μπορώ να στείλω/λάβω τραγούδια, βίντεο φωτογραφίες, δεν έχει NFC, δεν μπορώ να βάλω οτι ringtone θέλω εκτός και αν το αγοράσω ΠΙΟ ακριβά και από τραγούδι, χρησιμοποιεί μοναδικά καλώδια που είναι άχρηστα για άλλες συσκευές, τα ακουστικά της χαλάνε πιο εύκολα ακόμα και από τα κινέζικα, κ.α.”
  Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί του, γιατί στη τσέπη μου αυτή τη στιγμή βρίσκεται ένα iPhone και βλέπω τις πιο οικονομικές και απλές συσκευές της αγοράς να μπορούν να κάνουν αυτά που το “έξυπνο” τηλέφωνο που έχω χρυσοπληρώσει, να ΜΗΝ μπορεί να τα κάνει!!!
  Π.χ. δεν μπορώ να στείλω μια φωτογραφία με bluetooth σε άλλο τηλ. εκτός από Apple!!! Η βλακεία σε όλο της το μεγαλείο!
  Δεν πρόκειται να ξαναγοράσω Apple τηλέφωνο, εκτός και αν γίνουν ΡΙΖΙΚΟΤΑΤΕΣ αλλαγές στο software της συσκευής και κυρίως στη νοοτροπία της ίδιας της εταιρίας.
  Προτιμώ να δώσω τα λεφτά μου σε κάποιον που θα σέβεται τις ανάγκες μου και δεν θα με περιορίζει εσκεμένα, με μοναδικό σκοπό να τα “κονομήσει” πουλώντας μου π.χ. ringtones.
  Έλεος πια…

  • Αυτό που για εσένα, αγαπητέ φίλε και καταναλωτή, πρέπει να σε νοιάζει είναι κάτι πολύ απλό. Όχι πόσο κολλημένος ή όχι είμαι εγώ αλλά τι λύνει τα προβλήματα σου, με την αισθητική που σου ταιριάζει και τα χρήματα που έχεις να διαθέσεις. Αν είναι το iPhone 5 ή το iPhone 5S τότε όλα καλά. Αν είναι κάποιο άλλο smartphone τότε όλα είναι εξίσου καλά.

   Αν το οικοδόμημα που δημιούργησε η Apple έχει νόημα, αξία και είναι καλό ή όχι κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Τόσο στην Apple και στο iPhone 5 όσο και στις άλλες εταιρείες που αντιγράφουν την στρατηγική της και όχι μόνο. Από το unibody και πανέμορφο HTC One που όμως έχει το χειρότερο σκορ ever σε repairability μέχρι την μικρή παράληψη της Samsung αναφέρει το Android στην παρουσίαση του Galaxy S4 και τα 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια που ξόδεψε το Google για να πάρει την Motorola και να φτιάξει το δικό του smartphone με απόλυτο έλεγχο σε hardware και software.

 15. Αγαπητε Titanas, με αφορμή αυτο το epic fail post σου, στο εχω κι εγω γραψει παλιοτερα, τωρα στο λενε κι αλλοι ανοιχτά. Γνωσεις εχεις, κολληματα εχεις (γουστο σου και καπελλο σου), αρθρα “provocative” (προσοχη, σε εισαγωγικα) γραφεις , ολα δικαιωματα σου.
  Ασε ομως κι οσους διαφωνουν να λενε ανοιχτα τη γνωμη τους και ας σ’ ενοχλει. Το να βγαινεις ομως σε ΚΑΘΕ διαφορετικη γνωμη και να ανταπαντας, και πολλες φορες μυ υφος τυπου “δεν διαβασες καλα αυτο που ειπα” κλπ, να στο πω απλα, ΔΕΝ ΣΕ ΤΙΜΑ.
  Ειτε το καταλαβαινεις ειτε οχι, αυτη ειναι ΙΜΟ η αληθεια.
  Εκτος αν μετονομασεις το μπλογκ σου σε http://www.leo-oti-thelo-gia-tin-Apple-alla-eseis-tsimoudia.gr

  • Αγαπητέ Βασίλη, ούτε εσύ έκανε τον κόπο να δεις τα links στο άρθρο. Πρόσεξε καλύτερα το κείμενο και τα links και ότι το άρθρο είναι απάντηση σε άρθρο της LIFO που βασικά έχει “επηρεαστεί” ή αντιγραφεί από αλλού.

   Όσο για τα υπόλοιπα, δεν με αφορούν ούτε με αγγίζουν. Τα έχω ακούσει πολλές φορές, χρόνια τώρα για την Nokia, την Microsoft, την Apple κλπ. Το θέμα μας είναι το iPhone 5 και το iPhone 5S όχι όλα τα άλλα. Είναι απλό το θέμα. Αν μπορούν οι αναγνώστες να εστιάσουν σε αυτό και αν διαφωνήσουν με επιχειρήματα, τότε έχει αξία η κουβέντα.

   Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος. Υπάρχουν άλλες πηγές “νέων” και όλα καλά. Είναι τόσο απλό. Διαβάζεις κάτι όπως το συγκεκριμένο άρθρο, σε προβληματίζει, συμφωνείς ή διαφωνείς αλλά με επιχειρήματα. Εναλλακτικά βλέπεις βίντεο παρουσιάσεις κινητών που τα χτυπάνε για να δουν τι θόρυβο κάνεις και πληρωμένο από την πίσω πόρτα περιεχόμενο.

   Τι με τιμά και τι όχι έχει σχέσει με το κοινό και το περιβάλλον, άσχετα με το iPhone 5S. Όταν για παράδειγμα, το είπα και σε άλλο σχόλιο, έγραφα για το iPad και την επιρροή που θα έχει στον κόσμο ή για τις πρόσφατε εξελίξεις στον χώρο του Android και τον τρόπο θα κινηθεί η Samsung 25 μέρες πριν την παρουσίαση του Galaxy S4, δεν είδα κανένα σχόλιο αμέσως μετά να λέει μπράβο μεγάλε, το είχες γράψει ένα μήνα πριν, ακριβώς έτσι έγινε κλπ.

   Δύο μόνο παραδείγματα, ένα πριν από 3 χρόνια και ένα πριν από ένα μήνα, που δείχνουν τι με τιμά και τι όχι. Πόσο καλές ή όχι είναι οι προθέσεις του αναγνωστικού κοινού, τι αντιλαμβάνεται και τι όχι κλπ.

   Απλά πράγματα, πολύ απλά. Θα τα βρεις όλα μέσα από την αναζήτηση (δεξιά πάνω) ή από το Google.

 16. Ρε παιδιά έλεος πιά….Δεν έχετε καταλάβει ότι όταν αγοράζεις ένα προιόν appleστην ουσία αγοράζεις hardware και software σε ΜΙΑ συσκευή?

  1. Η apple άνοιξε τον δρόμο για τα smartphones….και οδηγεί τις εξελίξεις….που είδατε εσείς ότι έχει μέινει πίσω? Επειδή δεν βάζει μέσα στο iphone κάθε παπαριά τεχνολογία που υπάρχει? Σώπα ρε….δεν έχει NFC ….και αν είχε τι θα το έκανες ρε μάγκα?

  2. Δεν έχει κάρτες μνήμης….μα φυσικά αφού έχει ενσωματωμένο δίσκο και πολύ πιο γρήγορο. Κλειστή τεχνολογία λέγεται όλο αυτό. Έτσι γουστάρει η εταιρεία…αυτό θέλει να σου πουλήσει…αν θές αγοράζεις…αν όχι παρακάτω! ΑΑΑΑΑΑ συγνώμη που έχει πουλήσει γύρω στα 500 μύρια συσκευές….μάλλον όλοι αυτοί που αγόρασαν ήτανε μαλάκες…

  3. Ακόμα δεν έχετε καταλάβει την λογική που προσπάθησε να περάσει ο Steve Jobs? Όλα απλά, ότι περιττό παίρνει δρόμο,ότι βγάζουμε θα είναι κομψοτέχνημα, απλή λογική , όλα να δουλεύουν απλά.
  Το να τιγκάρεις ένα λογισμικό με κάθε λογής κουταμάρα…απλά χάνεσαι. Κάποιος είπε ότι το IOS έχει μείνει πίσω.εδώ γελάμε….το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?

  4.Το να δημιουργήσεις κάτι καινοτόμο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Το να αντιγράψεις…το μόνο εύκολο. Που ήτανε όλες αυτές οι εταιρείες τόσα χρόνια? Μόλις βγήκε ένα iphone και ένα IOS τα βγάλανε φωτοτυπία και τo ονόμασαν android. Μπράβο…συγχαρητήρια….και εις ανώτερα…την άλλη δεκαετία η φωτοτυπία να βγεί και σε διαστάσεις Α8 όχι μόνο Α4.

  5. Είμουνα pcακιας επι 14 ολόκληρα χρόνια. Αυτήν την στιγμή έχω iMac, iphone 5, iPad 4, AppleTV 3rd Generation. Ο λόγος? Πλέον κάνω την δουλειά μου πολύ πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο αποδοτικά, τα πάντα δουλεύουν ρολόι και επιτέλους το σπίτι μου και οτ γραφείο μου άδειασαν απο καλώδια. Και ότι θέλω γίνεται με απλές κινήσεις γιατί απλά το οικοσύστημα της apple δουλεύει ΡΟΛΟΪ.

  6. Αλήθεια, αν κάποιος απο εσάς που δεν έχετε iPhone, όταν πάτε και αγοράζετε μια καινούργια συσκευή πόσο χρόνο ξεδεύετε για να την σετάρετε και να περάσετε το περιεχόμενο που είχατε απο την παλιά συσκευή στην καινούργια??? Γιατί εγώ όταν πήρα το iphone5 μου πήρε 10 λεπτά και τα επανέφερα όλα, επαφές, emails, φωτογραφίες, μηνύματα, ρυθμίσεις, wallpapers, ringtones, αρχεία. ΤΑ ΠΑΝΤΑ…

  7.Επειδή σας κούρασα θα κλείσω λέγοντας απλά ότι κάθε εταιρεία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που λείπουν απο το IOS, το θέμα είναι ότι το αντίπαλο δέος τα έχει υλοποιήσει βλακωδώς και δεν μου κάνει κλίκ να αλλάξω πλατφόρμα. Απο το iphone 5 ένα πράγματα με χαλάει μόνο, το ότι αν γρατζουνιστεί φεύγει το χρώμα του. αλλιώς πραγματικά δεν θέλω να ανέβει στις ίντσες, μπορώ να πάρω και ένα ipad mini αν θέλω κάτι ανάμεσα σε κινητό και ταμπλέτα.

  • Απο σημερα προσλαμβάνεσαι στο pestaola.gr. !!!!!

   • Όπως βλέπεις η κουβέντα έχει ξεφύγει από το θέμα μας, δηλαδή το iPhone 5S και το μέλλον της Apple και έχει πάει αλλού. Αυτό λέει πολλά για την δυνατότητα συγκέντρωσης, διαλόγου και το γενικότερο επίπεδο. Είναι καλό να διαφωνούμε με επιχειρήματα αλλά να συζητάμε και να υπάρχει επίπεδο.

 17. Εμένα βασικα μου φαίνεσαι οτι έχεις φανατιστεί με αυτο που έχεις και εισαι και fun boy της apple… 4s έχω αλλα το πουλάω εαν δεν αλλαξει γραμμή η εταιρεία. Παραμένω θεατής στο θέατρο του παραλόγου… Μην μου πεις ότι εισαι ευχαριστιμένως απο την πορεία της απο το 4 εώς το 5, δεν άλλαξε και πολλα και ούτε καινοτόμησε… Ας μας δώσει πράγματα που να ανταγωνίζεται, όχι απλα ειναι ενα Apple και ο κόσμος ολος περιστρέφεται απο κάτι που δεν ξέρει καν γιατι αγοράζει… + ενα σχόλιο απο ενα παλικάρι με την διαφήμηση με τον αντίχειρα (πολλά γέλια)

  • Είμαι ευχαριστημένος με τις λύσεις που μου δίνει το iPhone 5 στα προβλήματα και την καθημερινότητα μου. Θες να πας σε Android ή Windows Phone 8; Κάνε το. Αν αυτό σου κάνει την ζωή πιο εύκολη δεν χρειάζεται να συμβιβάζεσαι με κάτι λιγότερο. Είναι τόσο απλό.

   Επέλεξε ό,τι είναι καλύτερο για εσένα, την αισθητική και την τσέπη σου. Αν το iPhone 5S όταν παρουσιαστεί δεν σου κάνει μια χαρά. Πάρε το Galaxy S4 που είναι ίδιο με το Galaxy S3 και έκανε ακριβώς ό,τι και η Apple με την αλλαγή από το iPhone 4S στο iPhone 5. Είναι πραγματικά άξιο απορίας που ασχολείστε με τόσο αρνητικό τρόπο και επίμονα για το τι κάνει η Apple με κάθε iPhone 5S ή iPhone 6 αλλά όχι για το πόσο όμορφο είναι το HTC One και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το Sony Xperia Z και τι καλά θα μπορούσε να πάρει κάθε εταιρεία από την Apple και το iOS για να εφαρμόσει στο Android.

 18. Με το που διάβασα το άρθρο μου ήρθε στο μυαλό αυτό

  http://www.youtube.com/watch?v=cMzqDGXqrGc

  • Υπάρχουν κάποια επιχειρήματα με τα οποία συμφωνείς ή διαφωνείς με το άρθρο σχετικά με το iPhone 5S και την Apple; Είμαι πολύ περίεργος, ειδικά μετά την πορεία του Android μετά την ανακοίνωση του HTC One και του Samsung Galaxy S4.

  • +10000
   Εpic, να ‘σαι καλα φιλε.

 19. Δεν ξέρω εάν πιο φανατικοί και fun boys όπως λέτε ειναι οι του iOS η του android. Εδώ μέσα βλέπω πως μάλλον το δεύτερο. Σας πιάνει μια λύσσα οταν κάποιος αναφέρεται σε κάποια θετικά της apple. Οταν αναφέρονται οι ίδιοι σε θετικά του android κανένας όμως με πίστη στο iPhone δεν βγαίνει να κατακρίνει και να γιουχαρει και να λέει τους άλλους πρόβατα της samsung κλπ. Μη τυχόν και ακούσετε απο ανθρώπους που γουσταρουνε την apple είς βάθος και με γνώση και όχι για μόδα όπως τα κοριτσακια κάτι καλό και αμέσως αρπαζεστε και τους κρίνετε! Ρε μάγκες ειναι απλά τα πράγματα! Εάν σας ενδιαφέρει να αλλάξετε κάθε τόσο ringtone και να στέλνετε με Bluetooth photos και να έχετε κάρτα μνήμης πάρτε android!!! Εγώ ΔΕΝ τα γουστάρω αυτα και την κανω την ίδια δουλειά διαφορετικά! Δεν με νοιάζει… Αλλα πράγματα κοιτάζω!!!
  1. Έχω υποστήριξη με αναβαθμισεις ( σέβονται τα 700 ευρω μου σε αντίθεση με άλλες)
  2. Αίσθηση premium υλικών,προϊόντος
  3. Τέλεια συνύπαρξη ταμπλετας iOS με iphone( οι περισσότεροι έχουν android κινητό και iOS ταμπλετα)
  4. Ποιοτικά apps ( ρε παιδια , ο κύριος λόγος που παίρνετε smartphone ειναι αυτός και όχι να στέλνετε φωτο με bt)!!!!!!
  5. icloud που δουλεύει άμεσα και εύκολα
  6. Περιφερειακά ειδικά για το τηλέφωνο μου( ψάξε εσύ που πήρες samsung 600 euro να βρεις αυτο που θες απο την Κορέα)
  7. Λειτουργικό για να μην αναλωνεσαι στα widgets ( ξεκάθαρα μαλακια) αλλα στην ουσία
  8. Αίσθηση μοναδικοτητας γιατί δεν βλέπω το smartphone που χρυσοπληρωσα να απαξιώνεται κάθε 3 μήνες με νεα ναυαρχίδα
  9. Apple TV ( όσοι ΔΕΝ το έχετε ψάξει ο θέμα , απλά δεν ξέρετε ο χάνετε)

  • 1)σέβονται τα χρήματα σου ?? Δε νομίζω! Μάλλον είναι υπερκοστολογημένα τα iphone.. Σκέψου ότι με 700 και 800 ευρώ παίρνεις ένα πολύ καλο pc
   2) Yπάρχουν πολλά ποιοτικά κινητά εκτός της apple! ΗΤC , SONY αλλά μάλλον δεν τα γνωρίζεις γιατί έτσι σε έχουν πείσει αυτοί
   3) Δε νομίζω να ισχύει αυτό που λες σχετικά με τα tablet ! Εγώ έχω και τα 2 με android.. ξέρω ότι είπες οι πιο πολλοί αλλά πες μου που το βασίζεις αυτό.
   4) Ποιοτικά apps φίλε μου βρίσκεις και στο android.Δεν καταλαβαίνω αυτή την καραμέλα του τιτάνα που πιπιλάτε όλοι εδώ μέσα.
   5) icloud… μία κλεμμένη ιδέα της δεκαετίας του 90 . ΑΠΛΑ!
   6) Και τα παίρνεις τζάμπα ε?? Πρέπει να ξέρεις πως η apple βασίζεται πολύ στα ανταλακτικά. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις πως άλλαξε “τυχαία” η υποδοχή micro-usb αναγκάζοντας τους πάντες να αγοράσουν περιφερειακά εξ αρχής!Μην εκπλήσεσαι! Αυτό έγινε.. Δε νομίζω μία εταιρία που σέβεται τους πελάτες της να έκανε κάτι σαν αυτό..
   7)Ξεκάθαρα μ…κία τα widgets? Επειδή δε τα χρησιμοποιείς εσύ δε σημαίνει πως είναι και άχρηστα για τους υπόλοιπους… Απλά έτσι σε έχουν πείσει.
   8)ΟΧΙ καθόλου!! Κάθε πόσους μήνες βγαίνει το s είπαμε?? Και κάθε πόσο αλλάζουν μία οθόνη σε retina ?? Δεν ξενερώνεις όταν βλέπεις το tablet σου me retina οθόνη να πουλιέται στην ίδια τιμή?! Ελα πες την αλήθεια fan boy
   9)Αξίζει πραγματικά! Από τα λίγα καλά
   Διακρίνω ένα εγωκεντρισμό στα fanboys! Σαν να είναι μόνο αυτοί οι εκλεκτοί! Παιδιά μιλάμε για κινητά! επειδή πήρατε ένα iphone δεν αναβαθμυστήκατε και σαν άνθρωποι!

 20. Και επίσης σταματήστε να λέτε fun boy τον Στέφανο, έχω τσεκάρει πως ειναι αντικειμενικός. Οταν αναφέρεται στα windows phone 8 και με πολυ θετικά σχόλια γιατί δεν λέτε εκεί κάτι;;; Αλλα είπαμε , μην ακούσετε για apple… Σας ποναει

 21. ΠΡΩΗΝ κατοχος iphone 4$ και imac late 2010..φανατικος υποστηρικτης της μηλο εταιριας…βλεπω ολους εσας που σας τρεχουν τα σαλια να γλυφετε την σαπιομηλο εταιρια να λετε μονο τα σουπερ ουαου θετικα που στην τελικη σε αλλες εταξριες ειναι αυτονοητα πλεον…δεν σας ειδα να λετε για το ελεεινο customer service..δεν σας ειδα να λετε για τις τιμες των αναλωσιμων και των ανταλακτικων….ολα θεμα διαφημισης ειναι και του αμερικανικου ονειρου αμερικανακια..για την ιστορια μια αλλαγη superdrive κοστιζει 300 ευρω μια και λεφτα υπαρχουν….ενω σε ενα pcακι που δεν εχει την ποιοτητα της μηλοεταιριας(αν η motherboard μου επαιζε σε imac θα κοστιζε και1000 ευρω παραπανω…) μολις 15 ευρουλακια……ενω αν παθει κατι το σουπερ ουαου iphoneτην εκατσες την βαρκα για τα καλα…περαστιμα σας και μην γλυφετε τοσο θα παθετε καμμια τενοντιτιδα στην γλωσσα…απλα θυματα εισαστε και σεις και θα το παρετε χαμπαρι καποια στιγμη….και οσο για το θεσπεσιο ios ξυπνατε ρε…κλειστο λογισμικο εδω και μια 10ετια ειναι.και παλι δικλειδες ασφαλειας δεν εχει…….για τοσο μπροστα η apple…αυτα……

  • Μάλιστα, το ανοιχτό Android όμως βγαίνει μόνο όταν θέλει το Google και μόνο και έχει μόνο ό,τι χαρακτηριστικά θέλει το Google και μόνο και μερικές φορές ο κώδικας δεν εμφανίζεται καν στο tree όπως έγινε με το αποτυχημένο Android 3.x.

   Ανοιχτό είναι το NetBSD – http://en.wikipedia.org/wiki/NetBSD , όχι το Android.

   Για αυτό άλλωστε HTC και Samsung, “ξεχνάνε” να αναφέρουν την λέξη Android στα τελευταία τους smartphone.

   Να δω πόσο ανοιχτό θα είναι το Android με την κυκλοφορία του Nexus 5 – Google X Phone και όταν το Google θα κάνει ό,τι θέλει και όποτε θέλει. Όχι πως τώρα δεν γίνεται, με εξαίρεση την Samsung γιατί έχει τεράστιο μερίδιο αγοράς και κάνει ό,τι θέλει. Γιατί ας πούμε το HTC One και το Sony Xperia Z δεν τρέχουν Android 4.2 και έχουν μείνει στο Android 4.1 ενώ μόνο το Nexus 4 τρέχει Android 4.2;

 22. iPhone για όποιον καταλαβαίνει.

  Για όποιον δεν καταλαβαίνει, υπάρχει το android. Και το symbian…

  όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια να αγαπιόμαστε :)

 23. Κύριοι… ας μιλήσουμε αλληγορικά:
  1) Μπαίνω σε ένα κτίριο, είναι νοικοκυρεμένο από έξω και μοναδικό στην αρχιτεκτονική του (τετραγωνισμένο θα το έλεγα). Έχει καθαρούς, φωτεινούς διαδρόμους, από τους οποίους οδηγούμαι σε αίθουσες. Δεν υπάρχει άλλη είσοδος. Οι αίθουσες, νοικοκυρεμένες, τετραγωνισμένες επίσης, έχει η καθεμία την επιγραφή της απ´ έξω. Μπαίνω σε αυτήν που γράφει ´´Βιβλιοθήκη”. Μέσα οι τοίχοι καλύπτονται από ξύλινα έπιπλα-βιβλιοθήκες, από πάνω μέχρι κάτω σε κάθε πλευρά. Κάθε βιβλιοθήκη έχει ένα θέμα: Ιστορία , Θρησκεία, Μαγειρική, Γεωγραφία κλπ. Πίσω από τα ράφια δεν υπάρχουν μαγικοί μοχλοί που μόλις τους πατήσω θα βρεθώ σε ένα γήπεδο γκολφ να παρακολουθώ … ποδόσφαιρικό αγώνα… Ούτε μπορώ να πάρω τα ράφια με τα βιβλία που θέλω και να τα βγάλω βόλτα στο απέναντι πάρκο… Τοποθετώ στη θέση τους τα πάντα, για να μπορέσω να φύγω και τα βρίσκω στη θέση τους και πιο γρήγορα την επόμενη φορά. Φεύγω και βγαίνω μόνο από την έξοδο, όχι από μαγικά παράθυρα ή καταπακτές… Δεν μπορώ να αλλάξω την αρχιτεκτονική και διαρρύθμιση της Βιβλιοθήκης και να την κάνω, ας πούμε κυλινδρική. Δε μου χρειάζεται… Άλλωστε κάνω καλύτερα τη δουλειά μου έτσι. Μου αρέσει το νοικοκυριό, έχω ψυχικό καταναγκασμό με την τακτοποίηση…
  2) Μπαίνω σε ένα άλλο κτίριο: Απ´ έξω γράφει Android…

  • Τι γλαφυροτης ! Τι παροιμοιωσεις ! Τι συνειρμοι !
   Kαι εσυ προσλαμβανεσαι ΑΜΕΣΑ στο pestaola.gr !!!!

   • Συνεχίζεις να αποφεύγεις να μιλήσεις με επιχειρήματα για το iPhone 5 και iPhone 5S. Επιμένεις στα αόριστα και άχρηστα σχόλια που δεν έχουν σχέση με το θέμα

   • Κατ’ αρχην Στεφανε, απαντησα στον Platanos και στα διαφορα ευτράπελα που εγραψε και οχι σε σενα….
    Το iPhone 5 ειναι ενα εξαιρετικο κινητό και το οικοσυστημα του αξιλογο. Λεω απλα οτι απο specs εχει μεινει ετη φωτος πισω (με ορους και χρονους εξελιξης των smartphones παντα μιλωντας) και η εμπειρια ΧΡΗΣΗΣ των νεων και ισχυρων Android smartphones ειναι (IMO) επισης ΣΑΦΩΣ ανωτερη του iP5.
    Οσο για τα σχολια μου δεν φταιω εγω αλλα …οσοι δινουν λαβή για σκωπτικους σχολιασμους, σ αυτους να απευθυνθείς…

   • τι να τα κάνεις τα hi-end specs σε μια συσκευή όταν έχεις σε αυτήν ένα λειτουργικό σύστημα όμοιο με δράκουλα των resources της..

    το iOS θέλει αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του i5 για να τρέξει χωρίς να κολλήσει κατά το scroll.

    Για φαντάσου, 7 μήνες μετά τη κυκλοφορία του i5, ακόμη και η πιο απαιτητική εφαρμογή τρέχει χωρίς πάγωμα..

 24. Πλατανος, το θετεις φοβερά!!!!!

 25. Το πρόβλημα της Apple, και θα το πω χρησιμοποιώντας όρους που η ίδια χρησιμοποιεί στο marketing της, είναι ότι τα προιοντα της δεν ενθουσιάζουν πλέον τους καταναλωτές/ιδιοκτήτες τους, όπως έκαναν τουλάχιστον παλαιότερα.

  • Μεγάλο πρόβλημα έχει η Apple με το iPhone 5. Ναι είναι αλήθεια. Σχεδόν 48 εκατομμύρια πωλήσεις iPhone σε ένα τρίμηνο.

   • Ναι, οι πωλήσεις είναι ένα καλό δείγμα ικανοποίησης των καταναλωτών, όπως άλλωστε και οι ελληνικές εκλογές.

    Απλα βάζεις καύσιμο στο thread.

   • Όπως είπα και πριν, πρέπει να αποφασίσετε αν οι καταναλωτές είναι έξυπνοι ή χαζοί και πάνω σε μία από τις δύο παραδοχές να εξετάσουνε οτιδήποτε άλλο. Ένα είναι σίγουρο, ότι η Samsung ήταν η Νο1 εταιρεία σε marketing spending με αρκετή διαφορά από την δεύτερη Apple και το iPhone 5. Παρόλα αυτά το iPhone πούλησε τόσο

   • Τα τελευταία 3 χρόνια δηλαδή η Samsung ξόδεψε περισσότερα από το Apple;

    Ή μόνο τον τελευταίο χρόνο;

   • Ναι, και το MacOs εχει το 10% της παγκοσμιας αγοράς, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι κακο λειτουργικο (καθε αλλο). Μην κρυβεσαι πισω απο τις πωλησεις για να μην δεις την πραγματικοτητα (πχ καποια απο αυτα που εγραψαν οι φιλοι παραπανω)

 26. ΒΑΣΙΛΑΚΗ δεν θέλω να εκνευρίζεσαι μαζί μου και με συγχωρείς, αν με τη “γλαφυρή” περιγραφή μου, σου έθιξα το android.
  Απλά εγώ έτσι το νιώθω: το iOS είναι το πιο σταθερό και νοικοκυρεμένο λειτουργικό, με αρχή και τέλος, το βρίσκουμε σε ΕΝΑ κινητό με ένα (home) button, με ελλείψεις βέβαια, αλλά το κορυφαίο OS (ακόμη).
  Τέλος, πρέπει να σε ευχαριστήσω για την πρότασή σου να με προσλάβει το pestaola.gr και ελπίζω να τη λάβει σοβαρά ο TITANAS…

Top

Show Buttons
Hide Buttons