Το iOS 6.1 φέρνει το LTE στο iPhone 5 και την Cosmote 4G

by Stefanos Kofopoulos • On 28-01-2013 • AT 9:14 pm • 19 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Το iOS 6.1 φέρνει το LTE στο iPhone 5 και την Cosmote

Σας το είχαμε πει και έγινε. Το iPhone 5 έχει πλέον LTE στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο δίκτυο της Cosmote. Η σελίδα της Apple έχει ενημερωθεί με την Ελλάδα να είναι πλέον μία από τις χώρες που υποστηρίζουν δίκτυα Cosmote 4G και LTE για το iPhone 5.

ΝΕΟ: μάθε πως να ενεργοποιήσεις το 4G LTE για το iPhone 5 στην Cosmote.

Μετά την αναβάθμιση στο iOS 6.1 το iPhone 5 θα σας ενημερώσει ότι υπάρχει διαθέσιμες ρυθμίσεις για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείται. Αν είστε στην Cosmote αυτό σημαίνει ότι η Apple είναι μόλις ένα tap μακρυά από το να ενεργοποιήσει το LTE στο δικό σας iPhone 5. Η διαδικασία απαιτεί μερικά δευτερόλεπτα μέχρι και ολοκληρώνεται με εμφάνιση της ρύθμισης LTE αντί για αυτή του 3G.

iPhone 5 LTE στην Cosmote 4G με το iOS 6.1

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του iOs 6.2 θα λάβετε το παρακάτω μήνυμα αν είστε στο δίκτυο της Cosmote. Με την αποδοχή των νέων ρυθμίσεων το iPhone 5 θα βγει εκτός δικτύου και θα συνδεθεί ξανά αλλά αυτή την φορά σε ταχύτητες Cosmote 4G LTE.

Το iOS 6.1 φέρνει το LTE στο iPhone 5 και την Cosmote

Carrier version: Cosmote 14.1 για το LTE

Προς το παρόν και σύμφωνα με την σελίδα της Apple, στην Ελλάδα το iPhone 5 και το iPad χρησιμοποιούν LTE μόνο στο δίκτυο της Cosmote 4G. Η Vodafone ανήκει πλέον επίσημα στο δίκτυο εταιρειών κινητής τηλεφωνίας 4G της Apple.

Το iOS 6.1 φέρνει το LTE στο iPhone 5 και την Cosmote

“With LTE on iPhone 5, you can browse the web, stream content, or download a movie at blazing-fast speeds. To see if iPhone 5 works with LTE networks in your country, refer to the chart below.1 For more details, contact your carrier.”

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

19 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ουάου, ξέρουμε για vodafone?

  • Δεν νομίζω ότι παίζει στην Vodafone γιατί η σελίδα της Apple αναφέρει μόνο Cosmote

 2. Με την ενεργοποίηση του LTE υπάρχουν κ διαφορετικές χρεώσεις?

  • Όχι, απλά θα κατεβάζεις πολύ πιο γρήγορα με LTE στο iPhone 5 και ίσως περισσότερο, άρα εκεί μπορεί να χρεωθεί επιπλέον επειδή καταναλώνεις περισσότερα MB.

 3. Κοιτα και μήπως είναι ενεργό το Visual Voicemail γιατί υπήρχαν φήμες για ενεργοποίηση της υπηρεσίας και στη χώρα μας

  • Αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες από την Cosmote.

 4. Με LTE on σε Cosmote , χωρίς κάλυψη λόγου περιοχής στην οποία βρίσκομαι (Μύκονος) έχω χαμηλό σήμα, έπειτα όχι 3G και στο τέλος NO SERVICE! Μετά από κάποιες δοκιμές Flight mode On/Off τα πράγματα πάνε καλύτερα , δε έχω απώλεια σήματος 3G η χαμηλή στάθμης σήματος, αλλά η ταχύτητα του δικτύου 3G είναι αρκετά χαμηλή σχέση με πριν. Από την ίδια τοποθεσία με προηγούμενες μετρήσεις που είχα κάνει με το speedtest από τα 7 MB/S download έχει πέσει στο 1 MB/S περίπου…

  • Δεν το έχω μετρήσει ακόμα, θα δω και θα σου πω

 5. Και κάτι άλλο, τι Carrier version βάζει? Cosmote 14.0?

  • Carrier version: Cosmote 14.1

   • Ενδιαφέρον…

 6. Επιτέλους ! Ηδη η Cosmote άλλαξε τα πακέτα και όσοι είχαμε 1GB μας πήγε στο 1,5 με την ίδια τιμή. Και το 500MB το πήγε στα 750.
  Το iOS 6.1 ποτε το περιμένουμε;

 7. μου εμφανιζει οτι το lTE ειναι ενεργο , version δικτου ειναι 14.1 , αλλα cosmote 3G . ειναι Ok δηλαδη?

  • Σημαίνει ότι δεν έχεις κάλυψη LTE εκεί που είσαι

 8. με vodafone ξέρει κανένας τι παίζει ?

  • Υπομονή προς το παρόν, μόνο Cosmote έχει LTE. Η Vodafone λογικά θα ακολουθήσει κάποια στιγμή.

 9. Πρέπει να πάρεις τηλέφωνο στην cosmote να ενεργοποιήσεις το 4g.Εγώ το δουλεύω με το padfone2 στην Θεσσαλονίκη και η αλήθεια είναι πως πετάει!έπιασα 24.5mbps και είχα 3 γράμμες σημα εκείνη την στιγμή.

 10. Αρκεί μόνο το Software update ώστε να υποστηρίζει το τηλέφωνο LTE? Δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα στο iPhone5 3g και iphone5 4g σαν hardware?

  • Με το iOS 6.1 το iPhone 5 ενημερώνεται ότι μπορεί να λειτουργήσει και σε LTE στην Ελλάδα. Μετά ένα τηλέφωνο στην Cosmote και αυτό ήταν. Το hardware που έχει το iPhone 5 υποστηρίζει 3G, 3G+, 4G άρα 3G, HSDPA, DC-HSDPA, LTE

Top

Show Buttons
Hide Buttons