iPhone 4S: γιατί μετράει και πόσο αλλάζει το μέλλον

by Stefanos Kofopoulos • On 05-10-2011 • AT 5:34 pm • 75 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

iPhone 4S: γιατί μετράει και πόσο αλλάζει το μέλλον

iPhone 4S αυτό είναι το νέο iPhone προς απογοήτευση πολλών που περίμεναν το iPhone 5 με νέο design και ένα σωρό άλλες εξωτερικές διαφορές. Η Apple διατήρησε το ίδιο design με το iPhone 4 αλλά έκανε τόσες πολλές αλλαγές στα σωθικά του iPhone 4S που στην πραγματικότητα πρόκειται όχι απλά για ένα νέο κινητό αλλά για ένα κινητό επανάσταση που σπρώχνει την Apple μπροστά από τον ανταγωνισμό για χρόνια.

Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι αυτή είναι η αλήθεια, μακρυά από χαρακτηρισμούς fanboy-ισμού. Προς το παρόν και όπως έχουν τα πράγματα, το νέο iPhone 4S θέτει το παράδειγμα για την πρόοδο των υπόλοιπων smartphones. Διαβάστε για να μάθετε γιατί.

Η Apple υποστηρίζει ότι έλυσε το πρόβλημα με το σήμα του iPhone και του grip of death. Το “κρατάτε το iPhone λάθος” δεν ισχύει πλέον γιατί το iPhone 4S μπορεί να χρησιμοποιεί 2 διαφορετικές κεραίες ώστε να βελτιώσει την ποιότητα της κλήσης. Το μεγαλύτερο παράπονο, ειδικά σε χώρες όπως Αμερική αλλά και το πρόβλημα με την κεραία φαίνεται ότι λύθηκε. Για αυτό άλλωστε η ταχύτητα των ηλεκτρονικών του iPhone 4S διπλασιάστηκε και φτάνει πλέον τα 14.4 Mbps download.

Η Apple μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παρακάτω και έδωσε στο iPhone 4S την δυνατότητα να λειτουργεί σε δίκτυα GSM και CDMA. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το iPhone 4S, το ίδιο μοντέλο χωρίς καμία αλλαγή, λειτουργεί στα δύο μεγαλύτερα standard κινητής τηλεφωνίας του πλανήτη. Σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία το iPhone 4S μπορεί να ενεργοποιηθεί σε GSM ή CDMA δίκτυο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μπορεί να ενεργοποιηθεί χωρίς καν την χρήση PC και υπολογιστή. Ξεχάστε το iTunes και την ανάγκη για επικοινωνία με καλώδιο. Το iPhone 4S τα βγάζει πέρα μόνο του και δηλώνει ανεξάρτητο από Mac και PC. Τώρα πια ο χρήστης ασχολείται μόνο με το iPhone 4S από την πρώτη κιόλας στιγμή.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο χρήστης θα ασχολείται πλέον με την κάμερα του iPhone 4S και μόνο. Τα στατιστικά δείχνουν ότι το iPhone είναι η νούμερο ένα κάμερα που χρησιμοποιούν οι χρήστες στο internet. Με την αναβάθμιση στα 8 megapixel, την αύξηση της ευαισθησίας του αισθητήρα για περισσότερη λεπτομέρεια και καλύτερες νυχτερινές λήψεις, την δυνατότητα για καταγραφή βίντεο HD 1080p αλλά και τον νέο φακό της κάμερας η Apple απλά βελτιώνει το θαύμα που δημιούργησε προηγουμένως. Κάνει το καλό και βολικό ακόμα καλύτερο και το αποτέλεσμα φαίνεται.

Φαίνεται στην οθόνη του iPhone 4S που πλέον μπορεί να κάνει render της σελίδες μέχρι και δύο φορές ταχύτερα με την βοήθεια του νέου dual core A5 επεξεργαστή αλλά και να παίξει games μέχρι και 7 φορές ταχύτερα με την βοήθεια της νέας dual core GPU. Πρακτικά αυτό που έκανε η Apple με το νέο A5 SoC στο iPhone 4S ήταν η βελτίωση των επιδόσεων με αύξηση της διάρκειας της μπαταρίας. Τώρα οι gamers μπορούν να παίζουν περισσότερα games με καλύτερα γραφικά και η μπαταρία θα παραμένει στο ίδιο επίπεδο. Γιατί είναι σημαντική αυτή η λεπτομέρεια θα ρωτήσετε. Η απάντηση είναι απλή: το iPod touch είναι πλέον η Νο1 φορητή παιχνιδομηχανή στον κόσμο. Με αυτή την δύναμη η Apple θέλει να κάνει το iPhone 4S την νούμερο ένα παιχνιδομηχανή και καλεί τους developers να φτιάξουν ακόμα καλύτερα games. Μην σαν φανεί περίεργο όταν το νέο iPod touch αποκτήσει το ίδιο dual core CPU / GPU SoC με το iPhone 4S. Τώρα ξέρετε τον λόγο.

Οι αλλαγές στο hardware έρχονται να υποστηρίξουν τις αλλαγές στο software και το iOS 5. Πλέον οι νέες φωτογραφίες από την κάμερα των 8 megapixel μπορούν να γίνουν tweet με μια κίνηση, αφού το Twitter αποτελεί πλέον αναπόσπαστο μέρος του iOS 5. Εδώ βοηθάει το HSDPA στα 14.4 Mbps download για γρήγορες ταχύτητες από το iCloud και φυσικά δεδομένων από sites και το App Store.

Μαζί με το νέο iOS 5 και τα περίπου 200 νέα χαρακτηριστικά, τις νέες κεραίες, το dual core CPU και dual core GPU αλλά και την νέα κάμερα των 8 megapixel η Appla κατάφερει να συμπληρώσει και κάτι ακόμα. Το Siri intelligent assistant, ένα πρόγραμμα που μπορεί να επικοινωνήσει ο χρήστης με φυσική γλώσσα και να λάβει απαντήσεις για απλές ερωτήσεις όπως αν χρειάζεται να πάρει ομπρέλα για το απόγευμα ή πια Ελληνικά εστιατόρια είναι διαθέσιμα στην περιοχή.

Στην πραγματικότητα η Apple με το Siri στο iPhone 4S κάνει το πρώτο βήμα για να σκοτώσει το ίδιο το iOS και να μετατρέψει το iPhone σε ένα hub επικοινωίας, λήψης και αποστολής δεδομένων που ο χρήστης διαχειρίζεται με την φωνή χωρίς και ενδιαφέρεται που είναι το iPhone. Στα χέρια, στην τσέπη, στο γραφείο δεν έχει απολύτως καμία σημασία γιατί με ένα Bluetooth headset και την εξέλιξη των επόμενων εκδόσεων του Siri, η έννοια του smartphone όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα θα αρχίσει να χάνεται.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικό της ευκολίας στον διάλογο και του επιπέδου υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει το Siri στο iPhone 4S.

Το Siri μπορεί να κάνει τα εξής:

Πραγματοποίηση κλήσεων
Έλεγχος μουσικής. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει κομμάτι, καλλιτέχνη, είδος μουσικής
Έλεγχος και διαχείριση SMS, αποστολή SMS, iMessages
Έλεγχος και διαχείριση calendar
Διαχείριση υπενθυμίσεων
Διαχείριση χαρτών, εύρεση τοποθεσιών, πληροφορίες για την κίνηση
Διαχείριση email, σύνταξη μηνύματος, αποστολή
Διαχείριση του ρολογιού, χρονόμετρο, ξυπνητήρι
Ερωτήσεις σχετικά με τον καιρό και τις μετοχές
Αναζήτηση σε web, Wikipedia, Wolfram Alpha

..και τα κάνει όλα αυτά χωρίς να προηγηθεί κάποια συγκεκριμένη λέξη κλειδί. Ο χρήστης πρέπει απλά να πατήσει το κουμπί και να μιλήσει στο iPhone 4S χωρίς όμως να πει κάτι σαν: Καιρός > Αθήνα > Σήμερα. Η ερώτηση γίνεται ως εξής: Πώς θα είναι ο καιρός σήμερα;

Δυστυχώς το Siri μπορεί να καταλάβει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά προς το παρόν.

Αυτοί είναι οι λόγοι που το iPhone 4S με το Siri και το iOS 5 δεν είναι απλά ένα νέο κινητό με λίγες βελτιώσεις εδώ και εκεί αλλά μια επανάσταση το ίδιο σημαντική με την παρουσίαση του πρώτου iPhone (που όχι τυχαία έγινε στην ίδια αίθουσα με την χθεσινή) και θέτει τις βάσεις για την εξέλιξη των smartphones στο μέλλον. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και κερδισμένοι οι καταναλωτές.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

75 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εγώ δεν βρίσκω το κείμενο σου απόπειρα fanboy-σμου, όμως μου κάνει πιο πολύ για trol-άρισμα με σκοπό να γίνουν αψιμαχίες και να ανέβουν τα hits. Δεν πιστεύω πως ένας άνθρωπος μέσα στα gadget και την τεχνολογία βλέπει μέχρι εκεί ή βλέπει πράγματ που δεν είναι έτσι ακριβώς… Η Apple δεν καινοτόμησε όσο πιστεύεις. Η Apple απλά ακολούθησε με αυτό το τηλέφωνο όσο και αν θές να το δεις διαφορετικά. Ακολούθησε και οι ανταγωνιστές τις έχουν πιο εύκολο δρόμο απο ποτέ.

  • Προσυπογραφω.Καλα τα είπες φιλε μου.

   • Δυστηχως θα συμφωνήσω και εγώ. Αν και χρόνια αναγνώστης εδώ τελικά πιστεύω οτι υπάρχουν πιο αξιόλογα blogs με κατάθεση απόψεων και οχι promotarisma. Κρίμα Titana

   • Μπορούμε να διαφωνούμε αλλά δεν βλέπω επιχειρήματα σε αυτά που λέτε υπέρ ή εναντίον του iPhone 4S ή συγκριτικά με άλλες πλατφόρμες.

   • Titana ασχέτως αν συμφωνώ η διαφωνώ με αυτά που λές ,μόνο οτι έγραψες “ένα κινητό επανάσταση που σπρώχνει την Apple μπροστά από τον ανταγωνισμό για χρόνια.” εσύ που τόσο ασχολείσε με την εξέλιξη της τεχνολογίας και ξέρεις πόσο απρόβλεπτη είναι το μόνο που μου δείχνει είναι ή επιπολαιότητα ή σκοπιμότητα. Ελπίζω το πρώτο

   • Titana ασχέτως αν συμφωνώ η διαφωνώ με αυτά που λές ,μόνο οτι έγραψες “ένα κινητό επανάσταση που σπρώχνει την Apple μπροστά από τον ανταγωνισμό για χρόνια.” εσύ που τόσο ασχολείσε με την εξέλιξη της τεχνολογίας και ξέρεις πόσο απρόβλεπτη είναι το μόνο που μου δείχνει είναι ή επιπολαιότητα ή σκοπιμότητα. Ελπίζω το πρώτο

   • ketam, δεν πρόκειται ούτε για επιπολαιότητα ούτε για σκοπιμότητα. Είναι μια έμμεση αναφορά σε αυτό που είχε πει ο Steve Jobs όταν παρουσιάστηκε το πρώτο iPhone το 2007. Είχε δηλώσει τότε ότι η Apple βρίσκεται 5 χρόνια μπροστά από τον ανταγωνισμό. Αν δεις πόσα χρόνια πέρασαν από το 2007 μέχρι σήμερα που επιτέλους και ευτυχώς υπάρχουν κινητά πάρα πολύ κοντά ή σε ορισμένες περιπτώσεις καλύτερα από το iPhone, θα καταλάβεις ίσως καλύτερα τι θέλω να πω.

    Voice commands έχουν τα κινητά εδώ και 10 χρόνια σχεδόν. Το Siri όμως δεν είναι voice command. Voice Actions έχει και το Android αλλά δεν είναι Intelligent Assistant όπως το Siri. Μακάρι να γίνει και να προκληθεί χαμός στο κομμάτι αυτό.

    Ρίξε μια ματιά στο άρθρο Marko Ahtisaari: το μέλλον της Nokia και των κινητών και δες εκεί τι γράφω για το UI και τι λέει ο Ahtisaari, πόσο όχι και τόσο καινοτόμο είναι ο iOS στο κομμάτι του UI, πως βελτιώθηκε η κατάσταση με το multitasking και τι άλλες λύσεις υπάρχουν.

    Με το Siri η Apple ουσιαστικά δείχνει την αδιαφορία της για το UI και το κινητό ως smartphones και πάει μπροστά, πολύ μπροστά στον χρόνο όπου το κινητό θα είναι μια συσκευή που θα δέχεται, εκτελεί εντολές και θα σε εκπροσωπεί στο internet μέσα από τον προσωπικό σου βοηθό.

   • Πες μου γιατί θεωρεί ότι ακολούθησε και δεν είναι μπροστά.

   • Ακολούθησε τα Notifications του ανταγωνισμού, τις κάμερες του αναταγωνισμού, το voice commands του ανταγωνισμού (από εποχής μη smart-phones υπάρχει – τώρα το εμφάνισε πολύ εξελιγμένο – δεν είμαι αδαής), τους επεξεργαστές του ανταγωνισμού και πάει λέγοντας.

   • Αν θυμάσαι για τα notifications είχα γράψει το εξής: Η Apple έχει σοβαρό πρόβλημα, το iOS καταρρέει και εξηγούσα ότι τα notifications είναι απλά άθλια και αυτό χαλάει όλη την εμπειρία με το iPhone.

    Η διαφορά του Siri στο iPhone 4S είναι ότι δεν χρησιμοποιεί voice commands όπως το λες. Το κινητό καταλαβαίνει το γενικό νόημα και σου δίνει απαντήσεις (ελπίζω να φανεί τι εννοώ στο επόμενο post).

    Στον επεξεργαστή το iPhone 4S δεν είναι κάτι σπουδαίο αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Είναι αυτό που λέω για το Android συνέχεια. Είναι απίστευτα γρήγορα κινητά, τρελές ταχύτητες, τα σπάνε στα benchmarks αλλά σε πρακτικό επίπεδο η ισχύς αυτή πάει χαμένη αφού μόνο λίγο βίντεο και λίγο gaming σκοτώνουν την μπαταρία. Για αυτό η Apple έβαλε dual core CPU και όχι dual core CPU στο 1.5GHz.

 2. δεν διαφωνο με το αρθρο αλλα με την οθονη εγω εχω παραπονο την ηθελα μεγαλυτερη για
  πιο ξεκουραστω σερφαρισμα.

 3. To iphone 4s προφανώς θα είναι το καλύτερο smartphone στην αγορά, με κύρια δύναμή του αυτό που πραγματικά μετράει, το λειτουργικό software. Αυτό που χωράει συζήτηση είναι το κατά πόσο αξίζει η μετάβαση από το iphone 4 στο 4s, κάτι που αναδεικνύεται σαν ισχυρός παράγοντας επιτυχίας του νέου iphone, αν αναλογιστούμε ότι η πλειοψηφία κατόχων iphone εχουν το iphone 4.
  Όσο για το siri τι να πούμε. Με αυτό και το icloud, η apple ορίζει (για άλλη μια φορά) το τι θα σημαίνει mobile computing την επόμενη πενταετία.

  • Δεν ξέρω αν θα είναι το καλύτερο smartphone της αγοράς, δεν νομίζω ότι έχει νόημα ο χαρακτηρισμός αυτός. Θα είναι μάλλον το smartphone που θα επιλέξουν πολύ για να κάνουν την δουλειά του αντί του ανταγωνισμού. Γιατί το iPhone 4S δεν βελτιώνει απλά τα προηγούμενα χαρακτηριστικά αλλά δίνει και επιπλέον δύναμη και δυνατότητες που κανείς άλλος δεν έχει σε ένα πακέτο τόσο ολοκληρωμένο και ελκυστικό όσο το iPhone 4S.

 4. Ας δούμε πόσο θα πουλήσει το iPhone 4S και ας κρίνουμε μετά.

  Όσο για τα specs το έχω πει πολλές φορές ότι δεν έχουν σημασία τα απόλυτα νούμερα αλλά τι ακριβώς χρησιμοποιεί ο χρήστης και πως αυτό έχει πρακτικό αποτέλεσμα στην ζωή του.

  • Τιτάνα. Εάν μετράγαμε το πόσο καλή είναι μια συσκευή από τον αριθμό των πωλήσεων της, δεν θα είχες δουλειά. Θα πόσταρες τα νούμερα κάθε μήνα και τέλος. Η συζήτηση επί της ουσίας ξεφεύγει από 5 αριθμούς (ή ακόμα και specs καμμιά φορά όπως λες). Μην μπερδευόμαστε λοιπόν.

   • Το πόσο καλό είναι ένα προϊόν φαίνεται και από τις πωλήσεις. Για την ακρίβεια οι πωλήσεις δείχνουν πόσο καλή δουλειά κάνει η εταιρεία και πόσο κακή δουλειά κάνουν οι ανταγωνιστές της.

    Στην καλή δουλειά συμπεριλαμβάνεται το προϊόν, τα specs, το marketing και όλα τα άλλα.

    Οι πωλήσεις λοιπόν δείχνουν ξεκάθαρα τι τραβάει και τι όχι και για ποιους λόγους. Το ίδιο θα συμβεί και στο iPhone 4S.

   • έχεις δίκιο. Η Ferrari δεν πουλάει όσο η Toyota. Μάλλον είναι υποδεέστερα τα αυτοκίνητα της. Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς πως το θέμα είναι πολυδιάστατο. Για όλα τα μοντέλα. Είτε android, είτε wp7, είτε ios

   • Δεν έχει νόημα η σύγκριση που κάνεις γιατί θεωρείς ότι και οι δύο κατασκευαστές απευθύνονται στην ίδια αγορά. Αν δούμε το μερίδιο αγοράς της Ferrari στο κομμάτι που στοχεύει και της Toyota αντίστοιχα τότε ναι, να το συζητήσουμε.

    Το ίδιο ισχύει και για το iOS στο iPhone και το Android πχ. Δεν έχει νόημα να συγκρίνεις το iPhone 4S με το Android των 150 ευρώ ούτε το Galaxy S2 με το ίδιο μικρό και φθηνό Android.

   • sostos! hahaha
    ti sxesi exei h emporikotita me tin poiothta?? ?? an einai dynaton

  • Εξήγησα τι εννοώ πολύ αναλυτικά και πολύ καλά. Είπα να δούμε τις πωλήσεις ως μέτρο σύγκρισης και αποτελέσματος της προσπάθειας.

   Τώρα για το value for money, μπορείς να μου δώσεις παραδείγματα τι σημαίνει για σένα αυτό σε επίπεδο κινητών και μετά να ρωτήσουμε άλλους/ες τρεις για να δούμε τι θα πουν.

   • Συνεχίζεις να μην έχεις επιχειρήματα για αυτό που υποτίθεται ότι υποστηρίζεις σχετικά με το value for money και την τεχνολογική υπεροχή συγκεκριμένων λύσεων και πλατφόρμας.

    Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις πολλά περισσότερο από τους ανταγωνιστές της Apple ώστε να θεωρείς το iPhone ως κινητό και πλατφόρμα κατώτερο και ακριβότερο αλλά παράλληλα εταιρείες όπως το Google, Samsung, LG, Sony Ericsson, Microsoft, Nokia κλπ να προσπαθούν να καρπωθούν μέρος της επιτυχία αυτής παρουσιάζοντας προϊόντα που δημιουργούν παρόμοια οικοσυστήματα και παράλληλα προσπαθούν να ξεπεράσουν σε επιδόσεις και χρηστικότητα το iPhone.

 5. την προηγουμενη φορα που ελεγε ο τιτανας τα windows 8 ειναι φοβερο και τον λεγατε funboy της microsoft τωρα τον λετε apple funboy. αποφασιστε τελικα τι ειναι. μια αποψη κατεθεσε ο ανθρωπος και πεσατε να τον φατε. (iGiwrgos_27)

 6. @Τitanas
  Είσαι αλλού φίλε , δυστυχώς . Προσπαθείς να παρουσιάσεις ένα προϊόν για κάτι που δεν είναι .

  Κινητό επανάσταση ? Τι μας λες ? Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε fan-boys και μόνον . Σε κάποιο που κατέχει τις βασικές γνώσεις της τεχνολογίας , και επίγνωσης στο που βρισκόμαστε σήμερα , το άρθρο σου πιο πάνω είναι απλά αστείο .

  Έχω προσέξει και στο παρελθόν μια συμπάθεια προς τη συγκεκριμένη εταιρεία , δικαίωμα σου . Όμως οφείλεις να είσαι αντικειμενικός και δίκαιος προς τι άλλες εταιρείες . H google παρουσίασε πριν μήνες αυτό με τις φωνητικές εντολές κ.α , αλλά δεν είδα κάποια παρουσίαση super-duper-wow . Απλά τώρα το έκανε η apple και είναι κάτι το τρομερό .

  Πάρα πολλά smartphone είναι πολύ ανώτερα από το το iphone , αλλά εσύ το παρουσιάζεις λες και οι άλλες εταιρίες ακόμα ανταγωνίζονται το Nokia 3310 .

  Τέλος πάντων , μπορώ να γράψω πολλά παραδείγματα για το συγκεκριμένο θέμα , αλλά θα το αφήσω ως εδώ .

  Απλά να σου πω ότι δεν είναι μόνο τα clicks που μετράνε , αλλά και το επίπεδο που έχει το κάθε blog . Και το δικό σου άρχισε πάρα πολύ καλά , αλλά όσο πάει ο καιρός το χαλάς .

  Προσωπική μου άποψη , εντελώς φιλικά .

  • Θα χαρώ για τις απόψεις και τα επιχειρήματα σου, έτσι προχωράει η κουβέντα. Φαντάζομαι ότι θα πρόσεξες την τελευταία πρόταση του άρθρου που έλεγε

   Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και κερδισμένοι οι καταναλωτές.

   Αν αυτό το θεωρείς συμπάθεια προς μια εταιρεία και όχι ελπίδα και προτροπή να γίνει μάχη και να εμφανιστούν ακόμα καλύτερες υπηρεσίες και προϊόντα ανεξαρτήτως εταιρείας και προέλευσης, τότε δεν ξέρω τι να πω.

   • Φυσικά και την πρόσεξα . Πήρες την τελευταία φράση του άρθρου , κάτι άσχετο . Δεν είπα ότι δεν συμφωνώ , αντιθέτως , αλλά πολύ απλά δεν είναι αυτό το θέμα μας . Αν δεν κατάλαβες τι θέλω να πω στην προηγούμενη μου απάντηση , δεν ξέρω πως να το εξηγήσω καλύτερα .
    Τι επιχειρήματα θα ήθελες να σου πω δηλαδή ? Να σου εξηγήσω εγώ γιατί πιστεύω ότι δεν είναι το κινητό επανάσταση ?
    Να σου πω ένα απλό παράδειγμα . Κινητό επανάσταση ήταν το πρώτο iphone .
    Anw , το θέμα δεν είναι μόνο αυτό , είναι η όλη σου αντιμετώπιση προς άλλες εταιρείες .
    Δεν θέλεις να το καταλάβεις δικαίωμα σου .

 7. Τιτανα, εκτος απο το Siri το οποιο θα δουμε στην πραξη δεν βλεπω παρα να φτιαχνει τα αυτονοητα περιεργα~ελατωματα της apple. Απλα αν το επομενο εχει SD μνημη και αφαιρουμενη μπαταρια, μην το πουμε και αυτο επανασταση…

  • Αν για εσένα η έλλειψη υποστήριξης για microSD κάρτες και αλλαγή μπαταρίας είναι σημαντική τότε μπορείς να επιλέξεις άλλο κινητό, εκτός από iPhone 4S ή iPhone. Υπάρχουν τόσα πολλά στην αγορά και πουλάνε τρελά (πχ Samsung Galaxy S2) για καλούς λόγους.

   Μπορείς όμως να ρωτήσεις φίλους και γνωστούς πόσοι χρησιμοποιούν πάνω από μια microSD κάρτα γιατί η 2άρα ή 4άρα ή 8άρα τους έχει γεμίσει αλλά και πόσοι φίλοι και γνωστοί έχουν πάντα μαζί τους μια δεύτερη μπαταρία για αλλαγή όταν αδειάζει η πρώτη.

 8. Για να δουμε λοιπον ποιοι ειναι οι λογοι που κανουν το 4s “ένα κινητό επανάσταση που σπρώχνει την Apple μπροστά από τον ανταγωνισμό για χρόνια” οπως γλαφυρα λες.

  – Ελυσε το προβλημα του grip of death. To να διορθωνεις τα σχεδιαστικα σου λαθη απο ποτε σε κανει πρωτοπορο;

  – Dual antennas για λειτουργια σε GSM και CDMA δικτυα ταυτοχρονα. Απιστευτα χρησιμο για τους ταξιδιαριδες, αλλα οχι επαναστατικο (Samsung SCH-A790, LG Fathom, Motorola DROID 2 Global etc.). Oι κατοικοι ΗΠΑ ισως το εκμεταλλευτουν, στον υπολοιπο κοσμο δεν θα κανει διαφορα.

  – Ενεργοποιειται χωρις την αναγκη Η/Υ. Επισης, παλια νεα. Αρκει μια ματια στον αμεσο ανταγωνιστη του iOS.

  – Καλυτερη camera. Η μια απο τις 2 ουσιαστικες αναβαθμισεις του κινητου απο πλευρας hardware (κυριως για τον sensor). Full HD 1080p και 8MPixels ειναι το στανταρ εδω και περιπου 1 χρονο στα υπολοιπα superphones.

  – Dual core CPU. Ακολουθει δρομο που εχει χαραχτει εδω και κατι λιγοτερο απο 1 χρονο. Η GPU του Α5 ειναι η καλυτερη σε rough numbers αυτη τη στιγμη, αλλα η εξελιξη θα της παρει παλι τα πρωτεια σε λιγοτερο απο 1 τριμηνο.

  – HSDPA. Μια απ’τα ιδια, η αλλιως “welcome to the present”.

  – Siri. Μια εξυπνη, fully-integrated υλοποιηση ενος virtual assistant, απο αυτους που προσφερονται απο ανταγωνιστες και developers καιρο τωρα (Vlingo, Voice Actions, Voice Talk etc). Ουσιαστικα επιτρεπει μια πιο αμεση επαφη του χρηστη με την Wolfram Alpha, μεσω φωνητικων εντολων.

  Το κατα ποσο θα γινει ο virtual εαυτος σου (οπως ειπες και σε αλλο post) μενει να το δουμε στην πραξη. Ισως να υπαρχει καποιος λογος που οι υπολοιποι virtual assistants δεν εχουν γινει ηδη trend (μηπως στην τελικη δεν ειναι και τοσο πρακτικο να αναφερεσαι σε προσωπικα ζητηματα στο τηλεφωνο σαν τον τρελο και να σε ακουνε ολοι;).

  Αν κανεις ενα revise στους λογους που αναφερεις σαν trendsetters για την κατηγορια των smartphones, ευκολα διαπιστωνεις οτι ουτε ενας δεν ειναι innovative, παρα μονο μια υλοποιηση α λα Apple. Αυτο σημαινει ποιοτητα, φιλικοτητα προς τον χρηστη και οποια αλλη αξια εχει κανει γνωστη την εταιρεια, ομως επ ουδενι δεν την σπρώχνουν “μπροστά από τον ανταγωνισμό για χρόνια”, οπως το 2007.

  Καταληγοντας, πιστευω ακραδαντα πως ολα τα posts σου σχετικα με την παρουσιαση του 4S (και τα iPhone γενικοτερα) ειναι καθαρα δειγματα “fanboy-ισμού”, οσο και να το αρνεισαι. Και εννοειται οτι δεν υπαρχει τιποτα κακο με αυτο. Φχαριστιεσαι το προιον της Apple oσο δεν παει, οποτε εχουν νοημα τα χρηματα που ξοδευεις για να το αγορασεις.

  Αυτα τα ολιγα. Ευχαριστω για τον χωρο :)

  • Συμφωνώ σε όλα εκτός από το fanboy-ισμό. Αυτό όμως που λες και εσύ

   δεν ειναι innovative, παρα μονο μια υλοποιηση α λα Apple. Αυτο σημαινει ποιοτητα, φιλικοτητα προς τον χρηστη και οποια αλλη αξια εχει κανει γνωστη την εταιρεια

   είναι ακριβώς καινοτομία και εξέλιξη γιατί αφορά μεγάλο κοινό και γίνεται με τον πιο φιλικό και απλό τρόπο. Πολύ σωστά οι virtual assistants δεν έχουν πιάσει και υπάρχει ένας καλό λόγος για αυτό. Δεν ξέρω αν το Siri πιάσει και γίνει Νο1, μπορεί και όχι. Αυτό που ξέρω και ξέρουμε είναι ότι το Siri έρχεται με ό,τι δεν είχε καμιά άλλη εταιρεία με παρόμοια apps μαζί με τα μετρητά της Apple και το user base του iOS σε χρήστες και developers. Αυτό από μόνο του είναι επίσης επανάσταση.

   Όπως επανάσταση είναι να ονομάζεις ένα απίστευτο χαρακτηριστικό Intelligent Assistant vs Voice Actions for Android και να το πουλάς σε ένα οικοσύστημα αντί να εμφανίζεις μενού στο κινητό με λέξεις όπως mount και shut down.

  • +1 Like!

   • το +1 Like! για τον kodinos

 9. Για να χρησιμοποιεις ενα κινητο σαν το 4s στις μεγιστες δυνατοτητες του πρεπει:
  1. Να ζεις Αγγλια, ΗΠΑ, Γερμανια, Αυστραλια, Γαλλια (βλεπε Siri)
  2. Να εχεις συνδεση mobile internet τουλαχιστον 1Gb για download (στην Ελλαδα δεν συμφερει οικονομικα)
  3.Να διαθεσεις τουλαχιστον 650 ευρω για μια συσκευη (οι εταιρειες κινητης τηλεφωνιας ειναι πολυ φειδωλες στα ποσα που σου προσφερουν για αναβαθμιση συσκευης)

 10. Ποια επανάσταση ρε φίλε μη τρελαθούμε μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν και στο Mango Update της MS.Πολύ promo στην Apple…

 11. τιτανα συμφωνω απολυτα μαζι σου, η apple εκανε αυτο ακριβως που επρεπε για να διατηρησει το τηλεφωνο στην κορυφη.
  Δεν νομιζω πως αυτη την στιγμη χρειαζονταν κατι αλλο…ισως μια μεγαλυτερη οθονη, αλλα και παλι δεν με πειραζει μιας και η εργονομια ειναι πολυ καλυτερη σε αυτες της διαστασεις.

 12. Η Samsung πάντως είναι ήδη έτοιμη να καταθέσει τις πρώτες μηνύσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας σε Ιταλία-Γαλλία. Πατέντες και μερίδιο αγοράς, αλλά το έχουν παρακάνει Apple και Samsung.

  Και παρεμπιπτόντως μπορεί κανείς να μου πει αν ισχύει το γράφημα; http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2011/10/iphone5apple2011liveblogkeynote1233.jpg

  • Μπορεί να είναι νούμερα για την Αμερική και τα smartphones όχι γενικά

   • Ναι, αλλά και στην Αμερική δεν είναι μπροστά το Android; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για να προκύψουν αυτά τα νούμερα είναι με κάποιο τρόπο να μην υπολογίζει τα low-end Android.

 13. τελικα καλα λενε πως δεν υπαρχουν apple fanboys αλλα μονο apple haters. επιβαιβαιωνεται για αλλη μια φορα…περαστικα.

 14. Ένας τύπος με ένα Toyota Starlet σταματάει δίπλα σε ένα τύπο με φεράρι και του λέει “Φιλαράκο το αμάξι σου είναι καλό;” – “Μόνο καλό; Το καλύτερο” – “Α, γιατί δεν το βλέπω να πολυκυκλοφορεί, για αυτό ρωτάω”

  Το πρόβλημα με τα tech blogs είναι πως τα διαβάζουν κυρίως tech geeks (σαν και μας). Αν όμως κοιτάξουμε παραέξω (δηλαδή τους ‘κανονικούς ανθρώπους’ ;-) θα δείτε ότι ο λόγος που η Apple είναι πολλά χρόνια πιο μπροστά δεν είναι τα specs του iPhone (πάντα τα iPhone ήταν λίγο πιο πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό) άλλα η παρακάτω ανισότητα:

  hardware < firmware < software

  την οποία η Apple έχει λύσει εδώ και χρόνια.

 15. Το θέμα έιναι ο τρόπος με τον οποίο το υλοποιεις αυτο που φτιαχνεις. Πότε δεν ήταν μπροστα στα specs η apple Όλα τα κινητά έχουν καλύτερα specs. Το θέμα είναι το software

 16. Οι apple haters ανέβασαν level βλέπω. Από γραφικοί, γίνανε ενοχλητικοί. Μετράτε σχόλια στο παρόν άρθρο από “αγανακτισμένους” android-lovers και μετά μετρήστε αριθμό σχολίων σε μελλοντικό άρθρο που θα παρουσιάσαζει πχ. το nexus prime. Προφανώς τους ενδιαφέρει περισσότερο το iphone παρά οι αγαπημένες τους συσκευές!
  Ακούσαμε και το ότι ο αριθμός πωλήσεων δεν είναι ένδειξη ποιότητας της συσκευής, λες και τα smartphones είναι αφαιρετικά έργα τέχνης που η εμπορική τους αξία δεν έχει σημασία. Όταν δύο συσκευές έχουν την ίδια τιμή και απευθυνονται στο ίδιο κοινό είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι αυτό που πουλάει μερικές δεκάδες εκατομμύρια περισσότερο είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Τα gadget είναι μηχανήματα, δεν έχουν κρυφά ή υψηλού επιπέδου νοήματα που μόνο οι μορφωμένοι και μυημένοι τα βλέπουν. Αν θεωρείτε ότι οι συσκευές που αγαπάτε έχουν κάτι τέτοιο (είτε android, είτε apple) τότε, συγνώμη, αλλά είστε ο ορισμός του fan-boy!

  • Προφανώς τους ενδιαφέρει περισσότερο το iphone παρά οι αγαπημένες τους συσκευές!

   Aκριβως ειναι οντως αστειο :)

 17. Ξεκινώντας με ένα προβοκατόρικο σχόλιο…της ίδιας περίπου αποδοχής έτυχε και το iPad 1. Μερικοί από τους χαρακτηρισμούς “Άχρηστο, πανάκριβο, δίχως νοήμα κ.λπ.”

  Το που είναι το iPad το ξέρουν και οι πέτρες και τα πανταχού …iPad killers wannabe.

  Το iPhone 4S είναι καλύτερο από το iPhone 4.

  Αν συγκρίνουμε το iPhone με άλλα κινητά της κατηγορίας, μάλλον υστερεί σε hardware και specs….

  Όταν συγκρίνουμε, όμως, smartphones καλό είναι, πλέον, να συνυπολογίζουμε τα οισκοσυστήματά τους και το iPhone +app store +iCloud +iOS είναι το πλέον χρηστικό smartphone.

  Υ.Γ. Αν το SIRI “παίζει”, όπως πρέπει…τότε μιλάμε για τεράστιο βήμα στην εξέλιξη και την πρόοδο των Smartphones.

 18. Είναι πολύ αστείο να διαβάζω για αφαιρούμενες μπαταρίες, rough numbers, Mango updates, και για κάποιον Wolfram Alpha στα σχόλια ενός άρθρου που αφορά το iphone.- λολ! Ευελπιστώ αυτοί που ασχολούνται με το jailbreak και γενικά είναι γατόνια, να καταφέρουν να μεταφέρουν το Siri στο iPhone4.

  • Αυτο ονομαζεται παραθεση επιχειρηματων και αναλυση τους. Και γινεται γιατι η συσκευη παρουσιαστηκε μολις χθες. Kαι το γεγονος οτι ολοι φερνουν παραδειγματα απο τον ανταγωνισμο αντι να σταθουνε στα features του 4S, μονο την Apple πρεπει να ανησυχει.

   Επισης, καλα κανεις και ευελπιστεις για κατι που μαλλον θα γινει, αλλα το πιθανοτερο ειναι το κινητο σου να σερνεται. Οποτε αν θες Siri, θα σου μενει μια επιλογη ;)

 19. Μετράει και αλλάζει το μέλλον; Titana, I didn’t expect less from an Apple fanboy. -__-;

  • Αν είχε και επιχειρήματα θα είχε πιο ενδιαφέρον η κουβέντα ακόμα και αν δεν συμφωνούμε

  • Και τι κακο ειναι να ειναι κανεις Apple fan δεν καταλαβαινω. Εχει τα καλυτερα, με μεγαλη διαφορα προιοντα, και συνεπως εχει και παρα μα παρα πολλους fans!

   • Παραπληροφόρηση. :) Δεν είδα να κάνεις τέτοιο άρθρο για τα πρώτα κινητά που είχαν διπύρηνο και 1GB RAM. ^_~

   • διατι απλουστατα δεν ηταν τοσο επαναστατικα σαν το iphone.

   • Εχετε χαθεί σε λάθος αναλύσεις ! 1ον … Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αμφιβολλία ότι τα διπύρηνα android είναι απελπιστικά μόνα και φτωχά , λόγω έλλειψης αντίστοιχων εφαρμογών.
    2ον … Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αμφιβολία ότι τον διπύρηνο του 4s θα τον εκμεταλλευθούν από το 1ο 24αρω εκατοντάδες εφαρμογές και παιχνίδια . οπότε μέχρι εδώ η apple υπερτερεί ! 3ον …..Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αμφιβολία πως οπουδήποτε υπάρχει αρνητικός ντόρος για ένα προιόν , σημαίνει πως αυτό το προιόν το ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ! Είμαι κάτοχος ενος nexus s , samsung s2 , iphone 4 και πραγματικά ενώ στην αρχή χλεύαζα το iphone , μπορώ να πώ με ΤΕΡΑΣΤΙΑ σιγουριά πως μετά από 10 μέρες τα widzetakia , τα εφέ στο μενού , τα διάφορα launchers των android τα ΒΑΡΙΕΣΑΙ ! Αυτό που ζητάς είναι αυτά τα 5-6 πράγματα που κάνεις καθημερινά με το κνητό να τα κάνεις τέλεια και με ευχάριστηση ! Αυτό παιδιά μόνο το iphone 4 έχω βρεί να το κάνει ! Ολα τα άλλα είναι σαν τις γκομενίτσες που σου ντύνονται για λίγο προκλητικά να σε ρίξουν και μετά από 2-3 μήσια ξεχαρμανιάζεις και θές μια Γυναίκα να σε καταλαβαίνει και να σε ικανοποιεί .
    Δεν είμαι fanboyapple ή όπως θες να το πείς , αλλά όποιος δεν έχει κάτσει 1 μήνα με το iphone 4 δεν ΜΠΟΡΕΙ να καταλάβει την χρηστικότητα σε ολους τους τομείς !
    Φιλικά , Βασίλης

   • Bασιλη, δεν υπαρχει καμια περιπτωση να εισαι τακτικος χρηστης των συσκευων που ανεφερες και συγκεκριμενα των android. Η αποψη σου για την πληθωρα εφαρμογων της πλατφορμας (“τα διπύρηνα android είναι απελπιστικά μόνα και φτωχά , λόγω έλλειψης αντίστοιχων εφαρμογών”) εχει βγει απο το 2009 κυριολεκτικα. Να στο θεσω αλλιως, δεν υπαρχει πλεον κατι που να κανεις με το iOS και να μην μπορεις να το κανεις με το Android. As simple as that.

    Αν οντως εχεις αυτες τις συσκευες, ψαξου λιγο καλυτερα. Δηλαδη μου λες οτι χρησιμοποιεις το SGS2, μετα το iPhone 4 και ακομα θεωρεις το 2ο ανωτερο; Αυτο δεν ειναι αντικειμενικη αποψη, αλλα προτιμηση. Οπως προτιμηση ειναι να μην εχεις πολλους launcher + widgets για να παραμετροποιεις το UI σου, αλλα μονο το κλασσικο icons grid του iOS.

    H χρηστικοτητα του iPhone ειναι αδιαμφισβητητη, αλλα (καλως για τους καταναλωτες) η ψαλιδα εχει ηδη κλεισει. Οποτε, μετα η συγκριση περναει στις λεπτομερειες και τα tech specs αναποφευκτα. Περιμενε 5 μερες, και θα καταλαβεις τι εννοω.

 20. Η πραγματική επανάσταση του 4s νομίζω πως είναι το siri.πλέον ο κάτοχος του iphone όταν μπαίνει σε site με flash επειδή θα βλέπει μόνο κυβους με ερωτηματικά θα ρωτάει το siri για το περιεχόμενο της σελίδας η μήπως δεν έχει τέτοια δυνατότητα το επαναστατικό siri?

 21. Τιτανα φτανει πια με αυτους που σε “μπριζαρουν”,δεν θα μπορεσεις να του αλλαξεις γνωμη…δεν ειναι ετοιμοι να ακουσουν…

 22. Νομίζω οτι πρέπει να ηρεμήσουμε λιγάκι, εξάλλου για κινητά μιλάμε δε θα πεθάνουμε κιόλας. :p
  Απο εκεί και έπειτα, δε θα έλεγα οτι το καινούριο iphone αποτελεί επανάσταση, περισσότερο σαν φυσική εξέλιξη του iphone 4 το βλέπω, με αρκετά καλύτερη κάμερα, επεξεργαστή και μάλλον καλύτερη μπαταρία. Δε ξέρω κατα πόσο μπορεί να κερδίσει τους χρήστες που έχουν ήδη το 4, καθώς δε νομίζω να δουν και κάποια ιδιαίτερη διαφορά στη καθημερινή χρήση, όταν για παράδειγμα μια ιστοσελίδα αντί να κάνει 5 δευτερόλεπτα να ανοίξει, τώρα θα κάνει 3. Από την άλλη κάποιος που θέλει ένα πολύ καλό έξυπνο κινητό σίγουρα θα ήταν κουτό να το προσπεράσει, από τη στιγμή φυσικά που έχει και τα 650 ευρώ που θα έχουν τα 16GB (σημείωση θεωρώ λίγα τα 16GB, ακόμη και με τη χρήση του icloud).
  Τώρα όσον αφορά το siri είναι όντως πολύ εντυπωσιακό και μου άρεσε πολύ που στην ουσία το ενσωματωσαν στο λειτουργικό. Φαίνεται οτι ανταποκρίνεται πολύ γρήγορα και αναγνωρίζει διαφορετικές φωνές χωρίς να κάνει λάθη. Προσωπικά χρησιμόποιω αρκετά χρόνια φωνητικές εντολές στα Νοκια, όπως τη φωνητική αναγνωση ονόματος καλούντος και την φωνητική κλήση, ειδικά όταν πάω για τρέξιμο, με βολεύει αφάνταστα και σίγουρα ένα τέτοιο σύστημα θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Ωστόσο δυο παρατηρήσεις, κρίνοντας σαν καταναλωτής, η συγκεκριμμένη τεχνολογία δεν υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσα και δε θα είμαι σε θέση να τη χρησιμοποιήσω όπως θέλω, οπότε για μένα μέχρι να υποστηριχθεί η γλώσσα μου, αυτή η τεχνολογία δεν με αγγίζει. Δεύτερον πραγματική επανάσταση θα θεωρούσα αν δε χρειάζεται να χρησιμοποιώ καν το κουμπάκι για να με “ακούσει” το πρόγραμμα , έτσι κι αλλιώς αυτό το κάνω ήδη και είναι λιγάκι ενοχλητικό. Θα προτιμούσα κάτι σε στυλ xbox 360, που απλά λες το όνομα της συσκευής και την εντολή σου και το κινητό σε ακούει ανα πάσα ώρα και στιγμή.
  Τέλος να πω οτι μου φαίνεται λίγο ύποπτη η χρονική στιγμή που βγάλανε το iphone 4s, καθώς δε θα ήθελα να σκάσω 700 ευρώπουλα και να δω Iούνιο μεριά να σκάει μύτη κανα iphone 5 με μεγαλύτερη οθόνη και διαφορετικό design, αναβαθμίσεις που επιθυμούσα να δω στο μοντέλο που μόλις παρουσιάστηκε.

 23. Δεν δικαιολογούνται τα αδικαιολόγητα! Νομίζω πως αγγίζει την υπερβολή το κομμάτι που λέει ότι αλλάζει το μέλλον… αν έτσι αλλάζει το μέλλον τοτε σωθήκαμε! Καλό είναι ορισμένες φορές να παραδεχόμαστε ορισμένα γεγονότα και καταστάσεις, καθώς δεν είναι τυχαίο ότι η μετοχή της Apple έπεσε κατα 5%. Δε νομίζω πως τόσος κόσμος εθελοτυφλεί. Όλοι περιμέναμε κάτι καλύτερο, από τους fanboys μέχρι τους haters. Προφανώς θα δούμε ένα iPhone 5 κατά το Πάσχα περίπου! Προσωπικά, χαρακτηρίζω το iPhone 4S ως “Αναμασημένη Τσίχλα”.

 24. Βλέπω έχεις και εσύ επιχειρήματα για να υποστηρίξεις αυτό που πιστεύεις και αυτό που δείχνουν οι αριθμοί. Κρίμα γιατί η κουβέντα θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

  Όσο για τον νικητή του Desire S άσε καλύτερα τον ίδιο και την HTC να γνωρίζει ποιος είναι και που είναι το κινητό ήδη.

  • Μα τοσο κακια πια;;; Μαλλον φιλε πρεπει να σε εχει τσουκσει πραγματικα που δεν απολαμβανεις το android σου και θες να ξεσπασεις βγαζοντας τα αποθημενα σου!

 25. Εγω δεν έχω κάτι άλλο να πω πέρα από το γεγονός ότι λυπάμαι που το blog σου έχει καταντήσει μια μεγάλη καθημερινή διαφημιση για κάθε είδους προιον της Apple.
  θα μου πεις δικό σου είναι το blog και γράφεις ότι γουστάρεις αλλά στο τέλος μου φένεται ότι τα μόνα click που θα γίνονται στο site θα είναι τα δικά σου και λίγων i-sheep που σε ακολουθουν φανατικα. Το αν θα πετυχει το iphone 4s θα το δουμε. Οι αναλυτες λένε όχι.
  Το αν πετύχει το Siri και αυτό θα το δούμε. Το γεγονός οτι ειναι επαναστατικό δεν σημαινει τιποτα αν οι χρήστες αδιαφορίσουν. Προσωπικά πάντως το siri το θεωρω αχρηστο. Πoιος θα το χρησιμοποιησει in public πες μου. Φαντάσου να είσαι σε μια παρέα η στο τρένο και να αρχισεις να ζητας απο το iphone πχ να σου πει τον καιρο για το απογευμα ή να σου βάλει to alarm να ξυπνησεις στι 10. Εγώ πάντως προτιμω να χρησιμοποιησω τα δάχτυλα μου για να χειριστω το κινητό μου και όχι τη φωνή μου . Αυτά.

 26. “Η Apple παρουσίασε το iPhone 4S ίσως ως μία στοιχειώδη προσωρινή λύση, καθώς η εταιρεία είναι πιθανό να εργάζεται πάνω στο «iPhone 5», το οποίο θα υποστηρίζει το δίκτυο επόμενης γενιάς 4G Long-Term Evolution, σύμφωνα με έναν αναλυτή.
  Ο Will Strauss, ο πρόεδρος της εταιρείας Forward Concepts, εξήγησε στο Cnet, για ποιο λόγο η εταιρεία παρουσίασε την συσκευή 4s και όχι την φημολογούμενη 5 έκδοση. Για όποιον δεν έχει πληροφορηθεί το 4s, διαθέτει επεξεργαστή A5, βελτιωμένη κάμερα, επανασχεδιασμένο σύστημα κεραίας και μια ολοκληρωμένη λειτουργία αναγνώρισης φωνής που ονομάζεται Siri.

  Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η εταιρεία δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει αυτήν την στιγμή το πραγματικά επόμενης γενιάς iPhone 5, με υποστήριξη για LTE data και 3G voice, μιας και το chip που ίσως πραγματικά ικανοποιούσε τις απαιτήσεις του, το MDM9615, ικανό για LTE voice and data, να κυκλοφορεί όχι νωρίτερα από τις αρχές του νέου έτους. Αν και η εταιρεία του παρακολουθεί την αγορά των κατασκευαστών τσιπ για 3G και 4G δίκτυα, δεν αναφέρει τις πηγές πάνω στις οποίες βασίζει τις απόψεις του.

  Πάντως μέχρι ένα βαθμό θα μπορούσε να είναι αλήθεια αυτό μιας και ορισμένες από τις πολλές φήμες που είχαν κυκλοφορήσει έκαναν λόγο για την παρουσίαση 2 μοντέλων, με το 4s να είναι ένας ενδιάμεσος σταθμός και το πραγματικά βαρύ πυροβολικό 5 να κάνει την εμφάνισή του με υποστήριξη και για το νέας γενιά δίκτυο 4G LTE.
  Μήπως για αυτό κράτησαν και ένα πολύ χαμηλό προφίλ και στην παρουσίαση και στο ότι επέλεξαν τοcampus της Apple και όχι το Σικάγο; Μήπως τελικά είναι μόνο ένα μικρό κέρασμα για να μην μείνει χωρίς κάποια νέα συσκευή το 2011 και ειδικά αφού είχαν περάσει 15 μήνες από την τελευταία κυκλοφορία της προηγούμενης; Άλλωστε το 4Gs με το 4G, θυμίζει και λίγο τις διαφορές 3G με 3Gs,εξωτερικά ίδια με κάποιες αλλαγές στο εσωτερικό, αλλά με το μεγάλο μπαμ να γίνεται με την εμφάνιση του 4. Προς το παρόν ας χαρούμε το νέο μέλος της οικογένειας των iPhone.”

  πηγή

  • Είτε είναι apple maniac ο titanas είτε όχι , απλώς προσπαθεί να μας πει την άποψη του τολμώντας να κάνει κάποιες εύστοχες “μαντεψιές” , την στιγμή που η apple ξέρει πολύ καλά πώς να είναι κυρίαρχος στον ανταγωνισμό. Σταματήστε να σας φταίει η οποιαδήποτε κίνηση της apple .Προς το παρόν ας χαρούμε το νέο μέλος της οικογένειας των iPhone και αφήστε να κρίνουν οι όσοι σχετικοί ξέρουν από καλό marketing και advertising …Δεν είναι τυχαία πρώτο σε πωλήσεις

 27. παιδιά χαλαρώστε,
  δεν ειναι καθόλου ωραίο να την λετε τόσο άσχημα σε έναν που προσπαθεί να κάνει κάτι διαφορετικό στο ελληνικό blog.
  o τιτανας μπορεί να εχει μια προτίμηση και καμιά φορά να φαίνεται πολύ αλλά οτι και να λέτε είναι ενα blog που δίνει διαφορετικό χρώμα στο ελληνικό internet, και εγω διαφωνώ πολλές φορές αλλα πάντα θα το διαβάζω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

  για το θεμα μας τωρα….τις κουβέντες για το iphone και το android τις έχουμε πει πολλές φορές….οτι και να λεει ο καθένας blogger, οσοι ασχολούνται κάπως με την τεχνολογία ξέρουν τι ειναι το ios και τι το android.
  για εμένα το iphone να είναι το καλύτερο κινητό (λεμέ τώρα), αλλά ποτέ δεν με γέμισε όσο η miui μου

 28. και μόλις διάβασα τα δυσάρεστα νέα

 29. Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Ο τιτανας είχε γράψει ένα πολυ καλο άρθρο όταν ανακοινώθηκε το iPad και πάλι κατηγορήθηκε ότι υποστηρίζει την apple (μαζί τους και εγώ).
  Νομίζω ότι η ιστορία τον δικαιώνει.

 30. Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Ο τιτανας είχε γράψει ένα πολυ καλο άρθρο όταν ανακοινώθηκε το iPad και πάλι κατηγορήθηκε ότι υποστηρίζει την apple (μαζί τους και εγώ).
  Νομίζω ότι η ιστορία τον δικαιώνει.

 31. Γεια σας θα κανω μια απλη ερωτηση.Αξιζει να παρω το i4S η να περιμενω το 5; ευχαριστω.

 32. Φίλε ΜΑΝΟ. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του τιτάνα ο οποίος έσβησε το σχόλιο μου,(δεν του αρέσει η αλήθεια μάλλον) πάρε το 4s και κράτα το μέχρι το υπόλοιπο της ζωής σου διότι είναι το μέλλον.
  Titana μηπως πρέπει να αλλάξεις τον τίτλο του πέστα όλα σε κάτι από apple style?

 33. Δυστυχώς οφείλω να ομολογήσω ότι με έχει κουράσει να μπαίνω κάθε φορά στο site σου και να βλέπω τα 2 από τα 4 post σου να αφορούν την Apple. Θα μπορούσες πολύ απλά να κρατήσεις έναν αντικειμενικό χαρακτήρα για όλα τα προϊόντα ανεξαρτήτως δικής σου υποκειμενικής προτιμήσεως. Όπως επίσης και να αρχίσεις να ασχολείσαι και με άλλες εταιρίες όσο το κάνεις για την Apple. Παρεμπιπτόντως, κατέχω δύο κινητά. Ένα HTC και ένα IPHONE4. Είμαι και με τα δύο ευχαριστημένος για διαφορετικούς λόγους. Το λέω απλά για να μην με κατηγορήσουν ότι έχω πρόβλημα με τον apple κλπ οι αναγνώστες σου. Απλά , σαν συμβουλή , εάν συνεχίσεις με αυτόν τον ρυθμό , θα αρχίσεις να χάνεις επισκεψιμότητα. Και όπως λέει ο νόμος της αγοράς. Όταν χάνεις 1 είναι σαν να χάνεις 10 . Παρακολουθώ το site από την αρχή της δημιουργίας του και θυμάμαι μία πολύ διαφορετική αντιμετώπιση των προϊόντων όλων των εταιριών. Κρίμα διότι είσαι έξυπνος και θα μπορούσες να το είχες εξελίξει σε 2-3 διαφορετικές στήλες , μία για κινητά π.χ. , μία για αυτοκίνητα , και μία για φωτογραφικές μηχανές (λέω εγώ τώρα, πετάω καμιά ιδέα) και να ήταν από τα δυνατότερα.

  Απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί περιορίζεσαι και συνεχίζεις να promotareis τόσο μα τόσο πολύ την aplle. Θα αρχίσω να πιστεύω ότι έχεις προσωπικό κέρδος από αυτή την ιστορία.

  Η κριτική που κάνεις σε θέματα κινητών είναι υποκειμενική και προπαγανδιστική. Νομίζω ότι είναι δουλεία των τεχνικών και ειδικών να κρίνουν ποιό κινητό είναι καλύτερο σε hardware. και τι εννοώ. είναι διαφορετικό να ανοίγεις μία συζήτηση με ένα vote pole και να βγει κάποιο νόημα από το να προπαγανδίζεις και με αυτό τον τρόπο να προτρέπεις τους καταναλωτές να αγοράσουν συγκεκριμένα προϊόντα.

  Έχουν φτάσει ακόμα και sites όπως η zougla.gr στο θέμα της τεχνολογίας να είναι 10 φορές καλύτερα απο το δικό σου. Γιατί δεν μπορώ να το καταλάβω. Η πρέπει να σου δίνει πολλά η apple για να κάνεις ότι κάνεις , η πρέπει να εθελοτυφλείς.

  Μιλάω πάντα φιλικά και ήθελα να κάνω αυτή τη συζήτηση και μιάς που βρήκα εδώ και άλλους που αντιλαμβάνονται το ίδιο πρόβλημα σου κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.
  Κατα τη δική μου άποψη απλά δεν αξίζει τον κόπο να ρισκάρεις να καταστρέψεις ένα δημοφιλές site με αυτόν τον τρόπο.

 34. Ωραια αντε αγορασε το ανδροειδες σου και εμεις θα παρουμε το iphone. Μην αγχεσαι τοσο…

 35. Καληνυχτα iphone 4,ipad2….Καλημερα Samsung galaxy s2 και galaxy tab 10.1.

 36. Και με 512 Ram,θα σερνεται το 4s

 37. Διάβασα όλα τα σχόλια.Να πω μερικά πράγματα για μένα.Είχα πάντα εμμονή στα gadgets από το startac της motorola όταν τα άλλα τηλέφωνα(βλ Philips Diga) ήταν “παντόφλες.Μετά από το nokia communicator 9210,2-3 smartphone με γραφίδα,με τελευταίο το HTC TyTN και μια εντελώς ειρωνική σκωπτική διάθεση απέναντι στην Apple έπεσε στα χέρια μου το ipod touch 1 gen.Μαγεύτηκα από το interface,την ομαλότητα στην μετάβαση σε κάθε εφαρμογή,την απουσία “exit” το πόσο καλά αποκρινόταν και από την πρώτη πραγματική οθόνη αφής με ασύγκριτη διαφορά ποιότητας έναντι των τότε ανταγωνιστών.Παρήγγειλα από Αμερική,λοιπόν,το πρώτο iphone.Τότε το jailbreaking ήταν αρκετά δύσκολο,άγνωστη λέξη σε πολλούς.Έκτοτε έχω αγοράσει όλα τα iphone που βγήκαν και δεν το αλλάζω.Λόγω εξοικείωσης με το itunes έτυχε να ψαχουλέψω και ένα macbook και πέρασα στο mac OS.Εγώ θα μείνω στο γεγονός πως μια εταιρία με κέρδισε ολικά.Αν το έκανε δόλια και ύπουλα,μαγκιά της!Τα specs,κτλ είναι σίγουρα ελκυστικά αλλά την απλότητα χρήσης,αν συνηθίσεις στο iOS δεν την αλλάζω με τίποτα.Κατηγορείστε με που έγινε fanboy αλλά υποκλιθείτε στην εταιρία που βρήκε τον τρόπο να έχει τόση ικανοποίηση πελάτη απ το προιόν της.Και για μένα η ικανοποίηση πηγάζει ακόμη και από το γεγονός πως όταν αλλάζω συσκευή και πουλάω την παλιά μου δεν χάνω χρήματα.Αν είχα οποιοδήποτε super duper android θα έχανα τα μισά χρήματα τουλάχιστον.

  • Δλδ οι δυστυχεις Αμερικανοι που αγορασαν το 4 το τελευταιο 6μηνο, με τιμη γυρω στα 250 $ και τωρα η Apple to πουλαει με 99 ? Αυτοι δεν χασαν χρηματα ?

   • @ Nick αν αναφέρεσαι σε μένα τότε να απαντήσω.Aφενός κόστιζε $199.Αν συνέχιζε να το πουλάει $199 θα έτρωγε κράξιμο που δεν ρίχνει στις τιμές.Και εντέλει άλλαξε το μοντέλο,είναι λογικό να πέσει η τιμή αγοράς.Εγώ μίλησα για μεταπωλητική αξία και προσωπικά,από την δική μου εμπειρία.Αν είχα οποιοδήποτε άλλο κινητό μετά από ένα χρόνο θα πουλιόταν στη μισή τιμή απ την τιμή αγοράς,ενδεχομένως και πιο κάτω.Εγώ αγόρασα το 3gs 32gb 530 και 7 μήνες μετά το πούλησα 500.Το ίδιο συνέβη και στα mac που πέρασαν από τα χέρια μου.

   • Πιθανών να έιναι το καλύτερο interface τώρα, έυχρηστο, απλό κλπ, αλλά έχοντας λειτουργήσει και τα 2 OS, εκεί που είναι τώρα το iOS δεν μπόρει να κάνει τις ουάο αλλαγές, τουλάχιστον όχι όσο το Android. Και σίγουρα αν δεν αλλάξει στρατηγική θα μείνει πίσω, ειδικά τώρα με τον θάνατο του Steve Jobs.
    Μπορεί έστω και με lower specs να πουλάει τρελλα τώρα αλλά οι άλλοι είναι ήδη μπροστά, έτσι σιγα σιγά θα φύγει η μόδα του. Ήδη τα παιδιά στο εξωτερικό άρχισαν να μην αγοράζουν iPhone επειδή τα έχουν οι γονείς τους. Οπότε η Apple είτε θα στοχέυει σε εκεινους μόνο ή θα βγάλει και με lower specs.

Top

Show Buttons
Hide Buttons