Το σίριαλ iPhone 4G και πως ξέφυγε από την Αpple

by Stefanos Kofopoulos • On 20-04-2010 • AT 4:30 am • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

iphone 4g iphone hd leaked

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το iPhone που βρέθηκε στα χέρια του Gizmodo δεν αποτελεί προϊόν marketing τακτικής από την πλευρά της Apple αλλά λάθος ενός από τους μηχανικούς της. Η ιστορία του Gizmodo φαίνετα άκρως αληθινή και με λίγα λόγια αναφέρει ότι ο software engineer υπεύθυνος για το baseband του iPhone είπιε μερικές μπύρες παραπάνω στο The Gourmet Haus Staudt και ξέχασε το κινητό. Κάποιος το βρήκε και κατέληξε να το πουλήσει στο Gizmodo. Η τιμή που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή είναι $5000 αλλά στην ιστορία που αναφέρεται πως και πότε έφτασε το iPhone 4G στα χέρια τους, η λεπτομέρεια για το κόστος της απόκτησης δεν υπάρχει.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ότι το σκηνικό έχει συμβεί πριν από εβδομάδες και το Gizmodo παίζει με το νέο iPhone που αγόρασε από κάποιον, τουλάχιστον μια εβδομάδα. Εκτός από το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης και αν το Gizmodo κάνει θέματα με κλεμμένα αντικείμενα, είναι σημαντικό ότι ο Gray P φαίνεται να δουλεύει ακόμα στην Αpple.

Μια Apple που αρκετές εβδομάδες τώρα είναι πιθανό να χάνει εκατομμύρια γιατί ένα από τα πρωτότυπα, η βάση του νέου iPhone που αναμένεται να παρουσιαστεί στις 22 Ιουνίου, παρότι είχε μεταμφιεστεί σε iPhone 3GS ώστε να περνάει απαρατήρητο στα χέρια του Powell, τώρα είναι κοινή θέα σε όλους. Το industrial design που η Αpple δούλευε τόσο καιρό και κάτω από μεγάλη μυστικότητα έχει πλέον αποκαλυφθεί στα μάτια του ανταγωνισμού και μαζί με αυτό ένα σωρό άλλες τεχνικές και μη λεπτομέρειες όπως η ύπαρξη front face κάμερας που για 3 χρόνια η Apple αρνούνταν να χρησιμοποιήσει, η μεγαλύτερη ανάλυση της οθόνης, η μεγαλύτερη μπαταρία, το flash στην κυρίως κάμερα του iPhone 4G που επίσης επί 3 χρόνια η Apple ξεχνούσε παραδειγματικά να ενσωματώσει στα iPhone κλπ.

Με το iPhone OS 4 να έχει αποκαλυφθεί σε μεγάλο βαθμό πριν από μερικές εβδομάδες, η έκπληξη για το νέο hardware χάθηκε. Όλοι υποθέτουν ότι το A4 SoC από το iPad θα βρει τον δρόμο στο νέο iPhone, για αυτό και η μεγαλύτερη μπαταρία άλλωστε που θα καλύπτει τις ανάγκες της νέας οθόνης αλλά και του ταχύτερου chip και η ιστορία συνεχίζεται. Αυτό που σίγουρα έχασε η Apple είναι το wow factor και μαζί με αυτό το στοιχείο της έκπληξης. Υποθέτω ότι το R&D δεν είναι και στα καλύτερα του όταν ένα πρωτότυπο κόβει βόλτες ποιος ξέρει που και καταλήγει σε ένα από τα δημοφιλέστερα blogs του πλανήτη.

Ανεξάρτητα αν ο Steve Jobs τηλεφώνησε ή όχι στο iPhone 4 που έχει το Gizmodo (hello αφού είπαμε ότι το λειτουργικό έχει διαγραφεί remotely από την Apple), ένα είναι σίγουρο. Το Cupertino θα πρέπει να βρει κάτι πολύ καλό για να εντυπωσιάσει τον Ιούνιο. Κάτι πάρα πολύ καλό.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στην Carsberg δεν κατασκευάζουν iPhone, αν όμως το έκαναν θα ήταν ίσως τα καλύτερα κινητά στο κόσμο!

 2. Καλά την ιστορία του περί “ξεχασμένου” κινητού στο bar κλπ κλπ μόνο κάποιος σκηνοθέτης του LOST μπορούσε να την γράψει.
  Απλά έγινε “πατάτα”, και για τα μάτια του κόσμου πέταξαν αυτό το σενάριο στους blogers και στα sites που βρίσκονται στο payroll τους …

 3. Οπότε όλο είναι αληθινό. Κρίμα για τον Gary, ελπίζω να μην χάσει τη δουλειά του ο φουκαράς αν και τέτοια “negligence” είναι λόγος για just termination of employment.

  Αν στην Apple το παίξουν έξυπνα το χαρτί μπορούν να το γυρίσουν όλο το σκηνικό σε μια διαφημιστική καμπάνια από σήμερα έως το keynote του Ιούνη, παρουσιάζοντας μέρα με τη μέρα λίγα απ’τα χαρακτηριστικά που ήδη γνωρίζουμε. Και την ημέρα της τελετής-παρουσίασης ας κάνουν κάτι αστείο όπως το να βγει να μιλήσει ο Steve με τον Gary αποδραματοποιώντας οριστικά την κατάσταση.

  Ό,τι χειρότερο για το πρόσωπο της εταιρείας θα ήταν μια απόλυση του Powell με συνοπτικές διαδικασίες. Θα υπάρχει κατακραυγή και δίκαια… ατύχημα ήταν. Shit happens.

  • Ίσα ίσα ο συγκεκριμένος πρέπει να απολυθεί με συνοπτικές διαδικασίες (αν είναι έτσι τα πράγματα)! Δεν μπορεί να τινάζει στον αέρα όλο το σχεδιασμό ενός νέου προϊόντος ειδικά όταν ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος! Δεν μπορείς να έχεις στα χέρια σου ένα πρωτότυπο προϊόν και να πας να πίνεις μπύρες σε μπαρ με αυτό…

   :p

   • @Kensai Γίνεται χαμός στα σχόλια του Gizmodo για το θέμα, επειδή αποκάλυψαν το όνομα του. Στην Apple σίγουρα ήξεραν ποιος είναι αφού έκαναν remote delete το iPhone αλλά φαίνεται ότι προς το παρόν δουλεύει ακόμα

    @BillDanos είναι ο άνθρωπος πίσω από τον προγραμματισμό του Broadband.. χωρίς αυτό δεν έχει μπλα μπλα καρδιά μου :)

 4. Αυτό το iphone 4g έχει γίνει κάτι σαν το “απαγορευμένο” της Τζουλιας σε geek edition. Μένει να βγει ο Jobs να κάνει δηλώσεις στο star, εεεεε… στο [enter random tech site here].

 5. Μπορει καποιος να μου εξηγησει αυτο…πως γινεται? :/
  (hello αφού είπαμε ότι το λειτουργικό έχει διαγραφεί remotely από την Apple)

  • Μέσα από το mobile me σε περίπτωση που χάσεις το κινητό και έχεις εκεί μέσα την ζωή σου ή κάποιο άλλο μηχανισμό που έχει η Apple για τέτοιες περιπτώσεις

 6. Εμένα απλά μου κάνει εντυπωση ότι όλοι μιλάνε για το πώς χάθηκε-πώς το κλέψανε-που-αν το ήθελε ή όχι η apple.Μου κάνει εντύπωση λοιπόν ότι κανείς μιά και έχουμε την ευκαιρία να το δούμε 2 μήνες πρίν δεν μπαίνει στον κόπο να πεί αν του αρέσει,τί συμπεράσματα βγάζουμε γι’αυτό απ’αυτά που βλέπουμε και γενικά να ασχοληθεί με τη συσκευή

 7. SUPER story! Την παρακολουθώ με ενδιαφέρον αφού με το ταρακούνημα που έγινε, τύφλα να έχουν οι αμερικάνικες σειρές κατασκοποίας που βλέπουμε κατά καιρούς..;-)

Top

Show Buttons
Hide Buttons