Η υπόθεση iPhone 4G προχωράει, βρέθηκε ο ύποπτος

by Stefanos Kofopoulos • On 28-04-2010 • AT 4:08 am • 1 ΣΧΟΛΙΟ
Mobile

target by caruba on flickr

Μετά την είσοδο της αστυνομίας στο σπίτι του Jason Chen και την κατάσχεση 6 υπολογιστών και λοιπών αντικειμένων, οι Αμερικανοί της ομάδας REACT (Rapid Enforcement Allied Computer Team) φαίνεται πως έχουν εντοπίσει τον πιτσιρικά που πούλησε το iPhone στο Gizmodo. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το Wired που όπως και το Engadget αρνήθηκαν να πληρώσουν για να αγοράσουν το iPhone 4G. Ο νόμος στην Καλιφόρνια λέει ότι είναι αδίκημα να έχει βρει κάτι και να μην το επιστρέψεις στον ιδιοκτήτη του. Στην περίπτωση του iPhone 4G ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης ήταν περισσοτερο από προφανές και δεν αναφέρομαι στην Apple αλλά στο όνομα του μηχανικού που χρησιμοποιούσε το Facebook λίγο πριν χάσει το iPhone από τα χέρια του.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το Gizmodo δέχεται πιέσεις να αποκαλύψει το όνομα αυτών που πήραν τα $5000 όπως τόσο εύκολα αποκάλυψε το όνομα του μηχανικού της Apple, στοιχείου που για πολλούς ήταν άσχετο με την είδηση, δηλαδή το νέο iPhone 4G. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, έχει ξεκινήσει η κουβέντα για το αν οι bloggers έχουν την ίδια συμπεριφορά με τους δημοσιαογράφους και δεν χρειάζεται να αποκαλύπτουν τις πηγές τους. Βέβαια κάποιοι από τους editors του Gizmodo έχουν δηλώσει ότι μπορεί να φαίνεται ότι αυτό που κάνουν είναι δημοσιογραφία αλλά δεν είναι.

Μαζί με όλα τα παραπάνω και όσα συμβαίνουν κάθε μέρα που περνάει, η Apple κρατάει χαμηλά τους τόνους. Δεν υπάρχουν δελτία τύπου, ούτε ανακοινώσεις σχετικά με το ξεκίνημα των ερευνών από την REACT. Είναι σαν να περιμένει στην άκρη για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και να κατασπαράξει το θύμα. Δίκαια ή άδικα κανείς δεν μπορεί να κρίνει αντικειμενικά όταν μυστικά όπως το iPhone 4G βρίσκεται μπροστά στα μάτια των ανταγωνιστών μήνες πριν την επίσημη κυκλοφορία. Είμαι σίγουρος ότι όλοι στην μεριά του Android τρίβουν τα χέρια τους.

Ο πιθανός εντοπισμός του υπόπτου μας κρατάει εν αναμονή των εξελίξεων για την στάση που θα κρατήσει η Apple και η αστυνομία απέναντι στον Jason Chen και το Gawker. Τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον τρόπο που από δω και πέρα θα διαχειρίζεται τόσο η Apple όσο και οι υπόλοιπες εταιρείες (μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας) τα διάφορα leaks ελεγχόμενα ή μη. Οι μόνοι που σίγουρα δεν θα χάσουν είναι οι δικηγόροι της υπόθεσης.

[photo]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

1 ΣΧΟΛΙΟ

Top

Show Buttons
Hide Buttons