Το iPhone 4 ταξιδεύει στο διάστημα με μπαλόνι και HD video

by Stefanos Kofopoulos • On 11-10-2010 • AT 11:40 am • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

Το iPhone 4 ταξιδεύει στο διάστημα με μπαλόνι, HD video από ερασιτέχνες

Χρειάστηκαν 8 μήνες δουλειάς, υπολογισμών, μελέτης για να μεταφερθεί το ένα μπαλόνι στο διάστημα και να χρησιμοποιηθεί το iPhone 4 στην καταγραφή του βίντεο, όλα σε ποιότητα HD εννοείται. Όχι δεν πρόκειται για αστείο, ούτε για πειράματα κάποιου τρελού επιστήμονα. Το Brooklyn Space Program δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ομάδα φίλων που γουστάρουν το διάστημα, την επιστήμη και φυσικά την τεχνολογία. Όλες οι λεπτομέρειες μαζί με συγκλονιστικές σκηνές από τον μικρό μπλε πλανήτη στο βίντεο που ακολουθεί. Α ναι, υπάρχει και ένας πιτσιρικάς στο βίντεο που όχι μόνο μάζεψε το Space Balloon μετά την επιστροφή στην Γη (χρησιμοποίησαν το GPS του iPhone 4 για τον εντοπισμό) αλλά συμμετείχε και στην περίοδο των δοκιμών. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερη σχολική εργασία από αυτή.

Update: Το iPhone 4 μάλλον χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό της κάψουλας μετά την πτώση του μπαλονιού. Πρέπει να υπάρχει επιπλέον κάμερα HD στο ίδιο προστατευτικό κουτί που κράτησε περίπου 100 λεπτά πριν οι μπαταρίες παραδώσουν το πνεύμα τους.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Super cool!

  2. Αυτά είναι !! Super !!!

  3. Έχω την εντύπωση πως το iphone χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό,και πως η κάμερα ήταν ξεχωριστή από αυτά που κατάλαβα στο βίντεο. Φοβερό πάντως.

  4. Υπέροχο και τόσο αληθινό!

  5. πολύ καλό πραγματικά!

  6. απίστευτο βίντεο. συγχαρητήρια στου τυπάδες.
    ρε παιδιά εμένα μου φαίνεται ότι είναι iphone3g(3gs).

Top

Show Buttons
Hide Buttons