iPhone 4 Retina Display, μερικές μέρες μετά η κριτική καλά κρατεί

by Stefanos Kofopoulos • On 10-06-2010 • AT 9:05 pm • 12 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

iPhone 4 Retina Display

Ένα από τα χαρακτηριστικά του νέου iPhone 4 είναι η οθόνη, αυτό που η Apple ονομάζει Retina Display και πρακτικά μεταφράζεται σε μια οθόνη με 3.5″ διαγώνιο και τετραπλάσια ανάλυση από αυτή την σημερινή οθόνη του iPhone 3GS. Με αυτό και όχι μόνο τον τρόπο, η Apple θα καταφέρει να πουλήσει πολλά βιβλία μέσω iBooks, αφού η ανάγνωση στην οθόνη του iPhone 4 θα βελτιωθεί σημαντικά.

Για κάποιους βέβαια, το Retina Display είναι μια ευκαιρία να υψώσουν την φωνή και να πουν αυτό που πιστεύουν, για λόγους που οι ίδιοι ξέρουν ή θεωρούν σωστούς. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σήμερα και τον Raymond Soneira, πρόεδρο της DisplayMate Technolgies που αναφέρει τα εξής:

The resolution of the retina is in angular measure – it’s 50 Cycles Per Degree. A cycle is a line pair, which is two pixels, so the angular resolution of the eye is 0.6 arc minutes per pixel. So, if you hold an iPhone at the typical 12 inches from your eyes that works out to 477 pixels per inch. At 8 inches it’s 716 ppi. You have to hold it out 18 inches before it falls to 318 ppi

Για να καταλάβετε τι ακριβώς εννοείς ο Soneira, αρκεί να μετατρέψετε τις 18 ίντσες σε 45 εκατοστά και να κρατήσετε οποιοδήποτε κινητό σε αυτή την απόσταση. Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η ιστορία, οι πωλήσεις και η τεχνολογία.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

12 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δηλαδή το ιδανικό είναι 45 εκ.?

 2. titana κάποια στιγμή θα τα έχουμε στα χέρια μας και τότε θα μπορούμε να κρίνουμε πιό σωστά.Τώρα κάνουμε υποθέσεις.Απλά ποιά η γνώμη σου?Η οθόνη του iphone θα είναι καλύτερη ή η super amoled π.χ του galaxy S?Και μιά ερώτηση.Θα ήταν λογικό η samsung να μην κρατήσει την καλύτερη για πάρτι της αλλά να τη δώσει στον ανταγωνισμό?

 3. Ακριβώς, και πως για τον μέσο άνθρωπο ο ισχυρισμός του Jobs ήταν σωστός.. (Σύμφωνα πάντως με το engadget δεν τα πήρε πίσω ο Soneira αλλά τον διόρθωσε άλλος..)

  • Ακριβώς.. μην ξεχνάμε άλλωστε την εταιρεία που έχει ο Soneira και τι πουλάει. Έχει κάθε λόγο να κρίνει αλλά και κάθε λόγο να βάζει το όνομα του και να δημιουργεί hype δίπλα σε ένα προϊόν όπως και το iPhone 4.

   Από το DisplayMate Technolgies:

   DisplayMate produces a complete set of state-of-the-art proprietary test and calibration patterns together with expert information, advice and guidance to setup, calibrate, tweak, optimize, test, evaluate and improve the image and picture quality and color and gray scale accuracy of all Monitors, Projectors and HDTVs. Over 200 computer and video publications in 50 countries use DisplayMate for testing and evaluating video hardware.

 4. Δε μπορώ να κρίνω έαν δε το δω με τα δικά μου μάτια. Από τις διάφορες φωτογραφίες που κυκλοφορούν οι διαφορές είναι ξεκάθαρες.

  • Ναι είναι εμφανής η διαφορά αλλά ο τύπος μιλούσε για την ουσία του θέματος και σε επίπεδο πολύ τεχνικό. Νομίζω ότι περισσότερο ήθελα να μπλέξει το όνομα του γύρω από το iPhone 4 και τι κάνει η εταιρεία του παρά να πει κάτι νέο. Έτσι και αλλιώς κλείνει με κάτι σαν, ναι είναι η καλύτερη οθόνη που υπάρχει σε κινητό

 5. na rotiso kati? gt me kinito diktio dedomenon den exei katholou kali analisi to iphone 4?

 6. sto you tube ennow….

  • Γιατί η ταχύτητα με το 3G είναι περιορισμένη. Για να παίξει το βίντεο η ποιότητα υποβιβάζεται ώστε να το δεις χωρίς να αντιμετωπίσεις πρόβλημα και μαύρες οθόνες. Το αντάλλαγμα είναι η μειωμένη ανάλυση

Top

Show Buttons
Hide Buttons