Το iPhone 3G μάλλον είναι 3.5G

by Stefanos Kofopoulos • On 10-04-2008 • AT 4:55 pm • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

i can has 3.5G

Αν έχεις χρόνο, διάθεση και μπόλικη τρέλα για να ψάχνεις τα κωδικοποιημένα ονόματα των chipsets τότε καταλήγεις σε υποθέσεις για ένα πιο γρήγορο ΟΤΑ και πιο HSDPA iPhone. Η νέα beta 3 του iPhone / iPod touch SDK που κυκλοφόρησε προ ημερών, περιέχει κάπου την λέξη SGOLD3, σύμφωνα με τα καλά παιδιά του ZiPhone.

Ο Aiden Malley από το AppleInsider σκέφτηκε να βοηθήσει καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι SGOLD3 είναι σημάδι για το νέο chipset της Infineon με κωδικό όνομα S-GOLD3H. Στην πραγματικότητα πρόκειται για το κομμάτι σιλικόνης που αναλαμβάνει την επικοινωνία με τον έξω κόσμο και φαίνεται να έχει σχέση με το σημερινό iPhone chipset με όνομα S-GOLD2.

Όλα αυτά έχουν νόημα και μάλλον έτσι θα γίνει γιατί:

  • Ένα 3G chipset παίζει και 3.5G (HSDPA – UMTS) σχεδόν πάντα
  • Συμφέρει την Apple να διατηρήσει σχέσεις και γνώση από την υπάρχουσα συνεργασία
  • Είναι μάλλον καλό και για τα οικονομικά του Cupertino που συνεχίζει να έχει μια σταθερή ροή στην αγορά chipsets από την Infineon (βλέπε εκπτώσεις)

Τι πραγματικά θα συμβεί μόνο ο El Jobso το γνωρίζει, παρέα με τους μηχανικούς και του μεγαλομετόχους που θέλουν να δουν 10.000.000 iPhones μέχρι το τέλος του 2008.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλα ολα αυτα, iPhone θα δουμε στην Ελλαδα? Ειπανε θα βγει τον Μαιο, Ελλαδα θα το δουμε του χρονου και αν? Ειμαστε διατεθειμενοι να το αγορασουμε, αλλα δεν θελουμε απο το εξωτερικο, θελουμε απο εδω (να αξιοποιησουμε και τα λεφτα της επιδοτησης!).

  2. @kavaliotis: Δεν ξέρω κάτι επίσημα αλλά μου φαίνεται χλωμό να έρθει το σημερινό iPhone Ελλάδα. Τα data plans που υπάρχουν είναι πανάκριβα και ακόμα και τα 3EUR της WIND είναι μόνο wap. Άσε που η αγορά είναι εξαιρετικά μικρή.

    Όταν κυκλοφορήσει το iPhone 3G τότε θα γίνει και το μεγάλο άνοιγμα στην Ευρώπη που βρίσκεται πολύ μπροστά σε 3G υποδομές και παράλληλα έχει πληρώσει πανάκριβα στις κυβερνήσεις το bandwidth για όλο αυτό το σύστημα. Οι εταιρίες θέλουν να πάρουν τα χρήματα πίσω και το νέο iPhone είναι μια καλή λύση για την Ευρώπη που παίζει πλέον και σε HSDPA.

Top

Show Buttons
Hide Buttons