10.6 εκατομμύρια iPad στα σχολεία της Τουρκίας;

by Stefanos Kofopoulos • On 20-05-2013 • AT 10:49 am • 2 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

10.6 εκατομμύρια iPad στα σχολεία της Τουρκίας;

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, έχει βγει για ψώνια και ενδιαφέρεται να αγοράσει 10.6 εκατομμύρια iPad από την Apple για τα πιτσιρίκια στα σχολεία της Τουρκίας. Αν φυσικά δεν προχωρήσει σε αγορά Android ή Windows tablets.

Η σχέση του Τούρκοου πρωθυπουργού με την Silicon Valley κρατάει χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος F@tih project που σκοπεύει να αναβαθμίσει τα Τουρκικά σχολεία με σύγχρονα μέσα και φυσικά tablets. Για αυτό η επίσκεψη του Tayyip Erdoğan δεν περιορίστηκε μόνο στα γραφεία της Apple αλλά επεκτάθηκε στο Google και την Microsoft. Η σχέση Τουρικής κυβέρνησης και Microsoft φαίνεται να είναι ιδιαίτερη αφού ο ίδιος ο Steve Ballmer είναι επικεφαλής του προγράμματος Fatih στην εταιρεία.

Fatih project: η Τουρκια θα γεμισει τα σχολεια με tablets και ηλεκτρονικους πινακες

Η Τουρκική κυβέρνηση θέλει να αγοράσει 10.6 εκατομμύρια tablets για τους μαθητές της και όλες οι εταιρείες θα χαρούν να εξυπηρετήσουν την παραγγελία. Ο διαγωνισμός για το Fatih project ξεκινάει αυτή την εβδομάδα και το ενδιαφέρον αναμένεται ζωηρό για την εταιρεία που θα καταφέρει να εξασφαλίσει την παραγγελία. Μπορεί να είναι η Apple και τα iPad, μπορεί να είναι η Microsoft και τα Windows 8 – Windows RT – Surface, μπορεί να είναι το Android και το Google μέσω της ιδιαίτερης σχέσης που έχει με την Samsung.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε: “We wanted to see the latest developments in the information technology sector before we launched the Fatih bid by visiting the Silicon Valley because we plan to realize a similar project in Istanbul. Our first aim is to produce 10,600,000 tablets as part of the Fatih project, which will be followed by the production of 2 million to 2.5 million tablets”.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν μην το άλλο έχουν όραμα! Για το πρέπει να γίνει στην παιδεία και μελλοντικές τεχνολογίες.

  2. Προβλέπω τον Ballmer να “ξεφορτώνει” πολλά RT στους γείτονες … ;)

Top

Show Buttons
Hide Buttons