Οι Κινέζοι προτιμούν iPad, τουλάχιστον το 71% της αγοράς

by Stefanos Kofopoulos • On 28-11-2012 • AT 10:37 pm • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
Τεχνολογία

Οι Κινέζοι προτιμούν iPad, τουλάχιστον το 71% της αγοράς

Η Κίνα είναι μια δύσκολη αγορά αλλά το iPad φαίνεται πως και εκεί κυριαρχεί στα tablets. Τα πρόσφατα αποτελέσματα της εταιρείας Analysys International δείχνουν ότι το τρίτο τρίμηνο του 2013, η Apple διατηρεί ποσοστό 71.4% στις πωλήσεις tablets. Δεύτερη έρχεται η Lenovo με ποσοστό 10.5%.

Η διαφορά του iPad στην πρώτη θέση με την δεύτερη Lenovo είναι χαοτική όπως και με τον υπόλοιπο ανταγωνισμό του Android και όχι μόνο. Οι Κινέζοι φαίνεται να προτιμούν το iPad ως αποκλειστική λύση tablet αντί να ασχολούνται με άλλες λύσεις. Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι τα νούμερα της Analysys International στην κατηγορία tablets συμπεριλαμβάνουν συσκευές με οθόνη 5 ως 11 ιντσών. Αυτό σημαίνει ότι phablets όπως το Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 2 αλλά και το LG Optimus Vu αλλά και το LG Optimus Vu 2 υπολογίζονται ως tablets στην συγκεκριμένη έρευνα.

Στην Κίνα η κυριαρχία του iPad φαίνεται να συμβαδίζει με την τάση στον υπόλοιπο κόσμο, όπου η αγορά των tablets κανιβαλίζει τις πωλήσεις PCs με το iPad να κυριαρχεί στην κατηγορία και να θεωρείται πλέον συνώνυμο της λέξης tablet. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις εξελίξεις στην πλευρά της Samsung που σχεδόν έχει το ίδιο ποσοστό με την Κινεζική Ereneben και την γειτονική Acer. Η σειρά Nexus του Google μάλλον βρίσκεται στην κατηγορία other.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Comments are closed.

Top

Show Buttons
Hide Buttons