Το iPad mini πουλάει περισσότερο από το iPad 4 λέει η NPD DisplaySearch

by Stefanos Kofopoulos • On 14-12-2012 • AT 9:44 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Το iPad mini πουλάει περισσότερο από το iPad 4 λέει η NPD DisplaySearch

Το νέο iPad mini φαίνεται να πουλάει περισσότερο από το iPad 4, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της NPD DisplaySearch. Η εταιρεία αναφέρει ότι η Apple έχει ζητήσει από τους κατασκευαστές οθονών επιπλέον προμήθειες που φτάνουν μέχρι και τα 12 εκατομμύρια panels.

Αρχικές προβλέψεις της Apple έκαναν λόγο για πωλήσεις 6 εκατομμυρίων iPad mini μέσα στο 2012 αλλά φαίνεται ότι η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη. Με περισσότερες από 12 εκατομμύρια οθόνες μέχρι το τέλος του χρόνου η Apple θα είναι σε θέση να πουλήσει σχεδόν τα διπλάσια iPad mini από αυτά που αρχικά υπολόγισε. Μέρος των πωλήσεων του iPad mini κανιβαλίζουν τις πωλήσεις του iPad 4 ή όπως πιστεύει η NPD DisplaySearch τις ξεπερνούν.

Η Apple φαίνεται ότι έχει επιλέξει αυτή την στρατηγική. Αν κάποιος φάει μέρος των πωλήσεων του iPad 4 καλύτερα να είναι το iPad mini παρά ο ανταγωνισμός του Android και των Windows RT. Κάθε iPad που πωλείται, δηλαδή iPad 2 – iPad 4, iPad mini, δίνει στην Apple ένα ακόμα χρήστη iOS που είναι πιθανό αργότερα να αγοράσει iPhone, iPod ή Mac.

Σύμφωνα με την ανάλυση της NPD DisplaySearch η Apple θα αυξήσει την παραγωγή iPad με περίπου μισά από αυτά να είναι iPad mini την νέα χρονιά. “In 2013, it is likely that Apple will adjust its product portfolio to meet the strong demand for the iPad Mini. We believe that Apple is targeting total iPad shipments of 100 million in 2013, half accounted for by the iPad Mini”

Τί θα αγοράζατε, iPad mini ή iPad 4;

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σήμερα αγόρασα το iPad Mini σε Λευκό χρώμα. Love It!!

  • Καλορίζικο. Έχεις και iPad για να κάνεις σύγκριση;

   • iPad 3 ( new ipad ). Την οθόνη φοβόμουν λίγο αλλά δεν φαίνεται διαφορά…. εκτός αν το κοιτάξεις από πολύ πολύ κοντά…

 2. Εγώ σήμερα πήρα το iPad 4 3G καθώς χρειάζομαι τη μεγαλύτερη οθόνη σε σχέση με το mini. Σε κάθε άλλη περίπτωση όμως, θα επέλεγα το “μικρό”.

 3. @PETER FITZGERALD
  Που το βρήκες ? Εχουν εξαφανιστεί απο όλα τα κατστήματα !

  Γενικά πιστεύω πως θα πουλήσει περισσότερο ίσως επειδή είναι ουσιαστικά ένα “νέο” προιόν για την apple.

  • Multirama

Top

Show Buttons
Hide Buttons