Το iPad κοστίζει 1 ευρώ για να φορτίσει όλο τον χρόνο

by Stefanos Kofopoulos • On 24-06-2012 • AT 12:27 pm • 5 ΣΧΟΛΙΑ

Το iPad κοστίζει 1 ευρώ για να φορτίσει όλο τον χρόνο

Σύμφωνα με το Electric Power Research Institute (EPRI) το iPad φορτίζει με κόστος μόλις $1.36 ή περίπου 1 ευρώ για ένα ολόκληρο χρόνο. Ναι, σωστά διαβάσατε. Μόλις ένα ευρώ για το κόστος 12 kWh τον χρόνο, όσο δηλαδή έχει υπολογιστεί ότι χρειάζεται για να φορτίσει το iPad κάθε δύο ημέρες. Το κόστος είναι εξαιρετικά χαμηλό αλλά αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το γεγονός ότι το iPad και πιθανότατα και τα άλλα tablets, προφέρουν μεγάλη αυτονομία και ευκολία χρήσης με μικρό κόστος χρήσης για ένα ολόκληρο χρόνο. Ξεκάθαρο παράδειγμα πως παρά τα προβλήματα και την έλλειψη εξέλιξης στις μπαταρίες, οι κατασκευαστές κάνουν ότι μπορούν για να μειώσουν το ποσό ενέργειας που χρειάζονται τα σύγχρονα gadgets όχι μόνο για να λειτουργήσουν αλλά για να συντηρηθούν και να δίνουν λύσεις για ένα ολόκληρο χρόνο.

Συγκριτικά με την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος φόρτισης του iPad, ένα laptop καταναλώνει 72.3 kWh ενέργειας τον χρόνο. Οι τιμές για το κόστος της ενέργειας δεν είναι ίδιες σε όλο τον κόσμο αλλά καταλαβαίνετε που πηγαίνει η κατάσταση.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ποποοοοοο. Δηλαδη το λαπτοπ αναλογικα καιει 7 ευρω το χρονο??? Τρεχω να σκασω 700ρι για ipad. Σε καμια 100σταρια χρονια θα εχω κανει και αποσβεση!

  2. Χχαχα καλα μιλαμε αφου θα εχω κερδος 6 ευρω παω να αγορασω ενα ipad και να πεταξω το λαπτοπ μου, καλα ενταξη ο Τιτανας ειναι κορυφη με τα αρθρα του.

  3. Nομιζω οτι κανετε καποιο λαθος…τα λαπτοπ καινε πολυυυυ περισσοτερο

  4. Η kWh στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει 0,1860432 € με τους φόρους.

  5. Αν μου έλεγαν ότι με 1 ευρώ το χρόνο θα είχα όλα τα apps που θέλω, τότε αυτό θα ήταν καταπληκτικό νέο…

Top

Show Buttons
Hide Buttons