Apple iPad 3 και η μάχη μεταξύ Samsung και LG

by Stefanos Kofopoulos • On 19-07-2011 • AT 8:40 pm • 6 ΣΧΟΛΙΑ
Τεχνολογία

Apple iPad 3 και η μάχη μεταξύ Samsung και LG

Είναι περίεργος ο κόσμος της τεχνολογίας, ειδικά όταν εταιρείες όπως η Apple μπλέκονται σε συνεργασίες με την Samsung που μερικά χρόνια μετά δεν αποφέρουν τα αναμενόμενα. Είναι κοινό μυστικό ότι τα δεκάδες δισεκατομμύρια μετρητών που διαθέτει η Apple βοηθούν την εταιρεία να εξασφαλίζει χρόνια πριν τον ανταγωνισμό τεχνολογία σε πολύ καλές τιμές και με αποκλειστικά δικαιώματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Apple μπορεί να πει στην Samsung κάτι σαν: σας δίνουμε Χ εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να μας προσφέρετε την Υ τεχνολογία στο 80% των δυνατοτήτων σας και μάλιστα πληρώνουμε τώρα για τα επόμενα Ζ χρόνια.

Με αυτό τον τρόπο η Apple έχει εξασφαλίζει ποσότητες NAND flash όταν οι άλλοι κατασκευαστές ψάχνουν chips δεξιά και αριστερά. Με τον ίδιο τρόπο η εταιρεία του Steve Jobs έχει εξασφαλίσει και τις οθόνες και μάλιστα τις οθόνες του iPad και iPad 2 που πουλάνε τρελά σε όλο τον κόσμο, σε τέτοιο βαθμό που η ερώτηση αν έχεις tablet ή όχι να μεταφράζεται αν έχεις iPad ή όχι.

Ενώ Apple και Samsung συνεργάζονται σε ό,τι αφορά την προμήθεια LCD panels και NAND flash chips για την μνήμη του iPhone, iPad, iPod touch, η πρόσφατη επιτυχία των Κορεατών στα Android smartphones έχει δημιουργήσει τριγμούς στην σχέση των δύο. Κάπου εδώ μπλέκονται και τα ασφαλιστικά μέτρα και οι δικηγόροι με το Galaxy Tab Android tablet και όλο το θέμα αποκτά διαστάσεις ξεφεύγουν.

Για αυτό η Apple φαίνεται ότι προσπαθεί να απεμπλακεί από την Samsung ως αποκλειστικό προμηθευτή οθονών για το νέο iPad 3 και στρέφεται προς την LG για να αποκτήσει πρόσβαση σε τεχνολογία οθονών. Το νέο μοντέλο iPad 3 λέγεται ότι θα τετραπλασιάσει την ανάλυση προσφέροντας IPS LCD panel 9.7 ιντσών στα 2048 × 1536 pixels για αναπαραγωγή περιεχομένου full HD. Η LG έχει παράδοση στην κατασκευή οθονών και θα χαρεί ιδιαίτερα να κλέψει μερίδιο της αγοράς και αποκλειστικότητα από την Samsung, ειδικά αυτή την περίοδο που οι πωλήσεις των LG Android smartphones δεν είναι ιδιαίτερα καλές.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν η Apple θα αποφασίσει τους επόμενους μήνες ποια εταιρεία θα προσφέρει τα IPS LCD panels για το iPad 3. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Μάρτιος του 2012 δεν είναι και τόσο μακρυά μετά το τέλος του καλοκαιριού ή αν επιβεβαιωθούν άλλες φήμες, τα Χριστούγεννα του 2011 είναι η τέλεια περίοδος για ένα ή και περισσότερα νέα iPad 3.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

6 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εγώ αδίκως πιστεύω ότι η Samsung κάνει ακόμα τις καλύτερες οθόνες από όλους; Γιατί αν όχι τότε δεν πιστεύω ότι είναι η καλύτερη κίνηση να αλλάξει προμηθευτή η Apple. Αν η διαφορά μεταξύ Samsung και LG είναι αμελητέα τότε οκ.

  • Οι AMOLED και οι Super AMOLED Plus είναι τρομερές οθόνες αλλά όχι σε βάθος χρόνου. Θα δείξει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση γιατί η Apple παίζει με δικηγόρους εναντίον της Samsung εξαιτίας του Android και αυτό δεν βοηθάει την κατάσταση

   • Ωχ…ε τότε αυτές θα χρησιμοποιήσουν. Γενικότερα ότι χαλάει πιο γρήγορα για να πάρουμε καινούργιο.

    Ευχαριστώ για την απάντηση.

   • Έχει θέμα η AMOLED τεχνολογία ακόμα και η παραγωγή δεν είναι αρκετά μεγάλη για να καλύψει τις ανάγκες της Apple σε καμία περίπτωση. Είναι περίεργα τα πράγματα γιατί πλέον η Apple δεν αγοράζει μικρό ποσότητες αλλά τεράστια κομμάτι του διαθέσιμου υλικού. Με λίγα λόγια η επιτυχία της Apple και το μέγεθος της, δημιουργούν προβλήματα. Οι προμηθευτές μπορούν να φτιάξουν Χ οθόνες αλλά για Χ+μερικά εκατομμύρια επιπλέον το σκέφτονται ξανά.

 2. θα δείτε σε μερικά χρόνια η apple θα φτιάχνει δικές της οθόνες.

 3. Οι μακροβιότερες οθόνες είναι οι LCD ! Δεν θα πεθάνουν ποτέ…

Top

Show Buttons
Hide Buttons