93% των iPhone 5, iPhone 4/4S τρέχουν iOS 6 και σύντομα iOS 7

by Stefanos Kofopoulos • On 21-06-2013 • AT 4:05 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Mobile

93% των iPhone 5, iPhone 4/4S τρέχουν iOS 6 και σύντομα iOS 7

Η Apple μοιράζεται για πρώτη φορά στατιστικά για την χρήση του iOS σε iPhone και iPad. Σύμφωνα με το γράφημα, το 93% των κατόχων iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4 τρέχουν την τελευταία έκδοση του iOS 6. Η σύγκριση με το Android είναι αναπόφευκτη.

Τα στατιστικά από το site της Apple δείχνουν ότι μέχρι τις 3 Ιουνίου 2013, η χρήση του iOS είναι ως εξής: iOS 6 – 93%, iOS 5 – 6%, άλλες εκδόσεις iOS 1%. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των κατόχων iPhone έχουν iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4 και έχουν κάνει τον κόπο να αναβαθμιστούν στο νέο λειτουργικό.

ΔΕΣ: Φωτογραφίες από το νέο iPhone 5S

Σε αντίθεση με το Android όπου η εικόνα συνεχίζει να είναι χωρισμένη σε πολλά διαφορετικά κομμάτια, το λεγόμενο Android fragmentation. Σύμφωνα με τα στατιστικά από το site του Android μέχρι τις 3 Ιουνίρου 2013 η κατάσταση έχει ως εξής: Android 4.2 – 4%, Android 4.1 – 29%, Android 4.0 – 25.6%, Android 2.3 – 36.5%, λοιπές εκδόσεις του Android 4.9%.

iOS 6 & iOS 7 εναντιον Android 4.2 & Android 5.0

Η νέα έκδοση του iOS 7 θα μπορεί να εγκατασταθεί στο 93% των κατόχων iPhone που σήμερα τρέχουν iOS 6. Αυτό γιατί το iOS 7 μπορεί να τρέξει σε iPhone 5 αλλά και σε iPhone 4S, iPhone 4. Με μια κίνηση η Apple θα καταφέρει να ενημερώσει σχεδόν όλα τα iPhone που κυκλοφορούν στον πλανήτη, μαζί και τα iPad και iPod touch τελευταίας γενιάς. Σε σύγκριση με το Android όπου μόνο το Nexus 4 και το Samsung Galaxy S4 τρέχουν αυτή την στιγμή Android 4.2.x δηλαδή την πιο ενημερωμένη και πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Σε σύγκριση με το Android όπου μόνο το Nexus 4 και το Samsung Galaxy S4 τρέχουν αυτή την στιγμή Android 4.2.x δηλαδή την πιο ενημερωμένη και πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού.”
  Galaxy Nexus, Nexus 7 και Nexus 10, σου λένε κατι αυτά; Συγκριση μπορεί να γίνει μόνο μεταξύ iOS συσκευών και Nexus συσκευων για να θεωρείται σωστή! Αν η Apple εδινε απο δω και απο κει το iOS στην ιδια κατασταση θα ήταν. Οπότε η συγκριση είναι ακυρη.

  • Αναφέρομαι στα smartphones

 2. na tonisoume omos oti kinita pou trexoun akoma tin 2.3 tou android einai kinita pou to hardware tous den diaferei apo enos as poume 3g, h 3gs pou den 9a lavei to ios 7 :)

  • Η διαφορά είναι ότι τα iPhone 3G και iPhone 3GS είναι ελάχιστα πλέον

 3. Αυτο ηταν παντα ενα απο τα μεγαλυτερα ατου αυτου του λογισμικου…

  • Ακριβώς. Δε θα θελα να μουν στην θέση των android users που παρακαλάνε για ενημέρωση και όλη μέρα χαζεύουν διάφορα site μπας και αρχίσει η αναβάθμιση. Απλά απελπιστική είναι η κατάσταση αυτή. Και δε πιστεύω να διαφωνεί έστω και ένας για αυτό…

 4. http://goo.gl/yJMRa

  Ας μην ξεχνάμε τα Google Play Services…Που όλα τα κινητά με ver 2.2 και πάνω έχουν ακριβώς τις ίδιες. Το ίδιο API στους developers για να δημιουργήσουν εφαρμογές. Σύμφωνοι το 4.0+ είναι διαφορετικό από το 2.3 αλλά μήπως το ίδιο δεν συνέβη και με το iOS 7; Δεν θα πάρουν όλες οι συσκευές όλες τις δυνατότητες. Τα Google Play Services είναι μια προσπάθεια αρκετά πετυχημένη της Google να πάρει στα χέρια της το Android. Και νομίζω ότι χρειάζεται μια αναφορά σε αυτό.

  • Τί σχέση έχει το Google Play με το iOS;

   • Έχει…γιατί αν το θέμα είναι οι “παροχές” κάθε καινούριας έκδοσης λειτουργικού τότε το iOS είναι επίσης fragmented με την έννοια ότι κάθε συσκευή δεν παίρνει όλες τις δυνατότητες του καινούριου λειτουργικού. Εάν είναι το API τότε τα Google Play services παρεχουν μια ενοποίηση (όπως api για shere photos κτλ) που υποστηρίζουν όλες τις android εκδόσεις από το 2.2 και πάνω.

   • Αν θεωρείς ότι τα APIs του Android 2.2 είναι τα ίδια με το Android 4.2 και το UX επίσης το ίδιο, άρα δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης και όλα καλά για τους developers και τους χρήστες, τότε δεν έχει νόημα αυτή η κουβέντα.

Top

Show Buttons
Hide Buttons