iOS 6 επίσημα με νέο Siri και Facebook WWDC 2012

by Stefanos Kofopoulos • On 11-06-2012 • AT 9:16 pm • 10 ΣΧΟΛΙΑ
Computing

iOS 6 επίσημα με νέο Siri και Facebook WWDC 2012

Το νέο iOS 6 είναι πλέον γεγονός με 200 νέα χαρακτηριστικά. Το Siri βελτιώθηκε και πλέον γνωρίζει και μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με αθλήματα ενώ μπορεί να ξεκινήσει και iPhone apps με το όνομα τους. Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό του iOS 6 είναι το Eyes Free, που αποτελεί συνεργασία Apple και κατασκευαστών αυτοκινήτου για την τοποθέτηση κουμπιού στο τιμόνι ώστε ο οδηγός να μπορεί να μιλάει με το Siri χωρίς να αφήνει τα χέρια από το τιμόνι. Το Siri μπορεί πλέον καταλάβει πολλές νέες γλώσσες συμπεριλαμβανομένων Γερμανικών, Κορεάτικων, Ιταλικών, Κινεζικών κλπ. Το νέο iOS 6 με το αναβαθμισμένο Siri έρχεται και στο νέο iPad.

Όπως ήταν αναμενόμενο το iOS 6 υποστηρίζει στο λειτουργικό την σύνδεση με το Facebook. Όχι μόνο μπορούν πλέον τα iOS apps να κάνουν κατευθείαν post στο Facebook αλλά τα Facebook events εμφανίζονται πλέον στο ημερολόγιο. Οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν Like σε iPhone και iPad apps.

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό είναι το Do Not Disturb που πρακτικά κάνει κάτι πολύ απλό. Λέει στο iPhone ότι μπορεί να συνεχίσει να λαμβάνει μηνύματα και ειδοποιήσεις αλλά δεν χρειάζεται να ανάβει την οθόνη ούτε να κάνει θόρυβο.

Νέα είναι και η λειτουργία του τηλεφώνου που πλέον με συντομεύσεις μπορεί να απαντήσει άμεσα σε περίπτωση που ο χρήστης είναι απασχολημένος. Το τηλέφωνο κλείνει και μήνυμα φεύγει με ένα μόνο tap ώστε να ειδοποιήσει αυτόν που καλεί ότι βρίσκεται σε συνάντηση κλπ.

Το FaceTime λειτουργεί πλέον και σε δίκτυα 3G όχι μόνο WiFi. Επιπλέον η Apple ενοποιεί τον τηλεφωνικό αριθμό με το email που χρησιμοποιούν οι χρήστες στον λογαριασμό τους ώστε το FaceTime να παίζει παντού, ακόμα και όταν δεν υπάρχει σήμα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και είναι διαθέσιμο μόνο το WiFi.

Ο mobile Safari στο iOS 6 αποκτά την δυνατότητα για iCloud tabs και offline reading list. Έτσι μπορεί να επικοινωνήσει με όλες τις άλλες iOS συσκευές και το νέο OS X.

Το Photo Stream γίνεται social και μπορεί πλέον να μοιάζεται albums φωτογραφιών μεταξύ φίλων.

Βελτιώσεις και στο mail με την προσθήκη των συντομεύσεων VIP για τα σημαντικά πρόσωπα στην ζωή μας. Επιπλέον οι φωτογραφίες και τα βίντεο μπορούν επιτέλους να γίνουν attachment στο email μέσα από το ίδιο το mail app.

Νέο στο iOS 6 είναι το Passbook app αλλά σίγουρα θα φανεί άχρηστο για όλους στην Ελλάδα. Πρόκειται για την δυνατότητα να έχει ο χρήστης συγκεντρωμένα σε ένα μέρος όλα εκείνα τα κουπόνια, κάρτες μέλους, εισιτήρια κλπ.

Guided Access είναι η βοήθεια της Apple στο iOS 6 για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τοο iOS 6 έχει νέους χάρτες που υποστηρίζουν 3D αλλά δεν είναι Google Maps. Η Apple έχει επιπλέον προσθέσει πληροφορίες από το Yelp μαζί με turn by turn navigation και δυνατότητα αναφοράς προβλημάτων στους αυτοκινητόδρομους. Οι νέοι χάρτες συνεργάζονται πλέον με το Siri ή μάλλον το Siri μπορεί να χρησιμοποιήσει τους νέους χάρτες του iOS 6. Flyover και Satelite view είναι μέσα στο πακέτο του νέο iOS 6 Maps app.

Lost Mode είναι ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό σε περίπτωση που κάποιος βρει το χαμένο iPhone και θέλει να είναι αρκετά καλός ώστε να το επιστρέψει.

Όλα τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 6 θα είναι διαθέσιμα στους κατόχους iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad 2 και νέο iPad, iPod touch 4ης γενιάς το Φθινόπωρο του 2012 μαζί με το iPhone 5 προφανώς.

[via]

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

10 ΣΧΟΛΙΑ

 1. σε οτι αφορα siri σε iphone 4 ακουστηκε τπτ που δεν επεσε στην αντιληψη μου; ή θα εχουμε αλλη μια πετσοκομμενη εκδοση;

  • Όχι μόνο δεν θα έχει Siri το iPhone 4 αλλά ούτε turn by turn navigation!

   Η apple πλέον και επίσημα έχει περάσει το δημιουργικό της ζενίθ. Παραμένει κορυφαία πάντως.

   • Μα δεν είχε ποτέ και είχαν λόγο για αυτό, γιατί να φέρουν τώρα το Siri στο iPhone 4 όταν προσθέτουν περισσότερα χαρακτηριστικά και δυνατότητες που πριν δεν υπήρχαν;

   • Γιατί turn by turn και το αντίστοιχο Siri (μειωμένης λειτουργικότητας) μπορείς να βρείς ακόμα και στο Galaxy mini της αδερφής μου.

   • δεδομενου οτι hardware-ικα το σηκώνει, και μεχρι χθες ήταν σε beta, σκεφτηκα πως ίσως έκαναν την καλη, αλλα μπα.. κρίμα

 2. Τα αυτονόητα δεν τα βάλανε όμως …. widgets !!!
  Με μία τέτοια κίνηση θα μπορούσαν να σβήσουν (τελείως) το ρομποτάκι

  • Μετέφεραν όμως τα κουμπιά Bluetooth και wifi στην πρώτη καρτέλα τον ρυθμίσεων. Πάλι καλά.

  • @Nick τα widgets είναι χαζομάρα :)

 3. και μάλλον αποφάσισε να σκοτώσει το αρχικό iPad :((

 4. Καλές οι αλλαγές, αλλά όχι για να μπούν στο iOS 6, ας πάρουν καμια ιδέα απο τα tweaks των σπασμενων επιτέλους, που απορώ γιατί δεν το κανούν επτέλους.
  Κίνηση εντυπωσιασμού απλά, έπρεπε να ονομαζόταν 5.2 ή 5.3 και όχι να παρουσιαστεί στο WWDC ως κάτι το τρομερό (?)

Top

Show Buttons
Hide Buttons